ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
Praktické dovednosti absolventa
Jak se uplatnit na trhu práce
Číslo v digitálním archivu školy
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vzdělávací obor: Svět práce
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
Občanská výchova a svět práce - 9. ročník Milan Šimek
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
VY_32_INOVACE_08_PEK_478_Kou
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Jak na pracovní pohovor?
Personální řízení Cvičení 1
Digitální učební materiál
JAK NAPSAT ŽIVOTOPIS.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Perspektivní pracovní uplatnění v Přerově nebo jeho blízkém okolí.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
První zaměstnání Petr Machala.
Personální mamagement
Personální písemnosti I
Dobrý den, dovolte, abych se představil Strukturovaný životopis  1. Osobní informace  2. Historie zaměstnání  3. Dosažená vzdělání  4. Počítačové.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Personální písemnosti II
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
ŽIVOTOPIS Člověk a svět práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Personální strategie mezinárodní firmy
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
TVORBA STRUKTUROVANÉHO ŽIVOTOPISU. Obecné poučení Životopis (biografie, curriculum vitae ) – přehledný soupis informací o určité osobě, které se požadují.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Jak vybrat ty správné zaměstnance? Bronislava Plesníková, CSR Manager LMC s.r.o.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_19.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Strukturovaný životopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_299 Licence: CC BY-NC-SA 3.0 Jméno autora:
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Motivační dopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
MOTIVAČNÍ DOPIS. Vážený pane Batrlo, reaguji na Vaši nabídku brigádnické výpomoci na pozici správce sítě zveřejněnou dne na serveru
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Životopis 1 Hradec Králové CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Rady a Tipy pro čtení životopisu
Funkční styl administrativní
VY_32_INOVACE_08_PEK_477_Kou
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

ŽIVOTOPIS (curriculum vitae) ICT Mgr. Milan Šimek

ŽIVOTOPIS Napsat správně životopis může být pro další profesionální dráhu pracovníka životně důležité. Životopis musí být přitažlivý již na první pohled, nesmí nudit. Je prvním dokumentem mapujícím náš život, který se dostává personalistovi do rukou. Po přečtení špatného životopisu nemusíme být ani pozváni k pracovnímu pohovoru.

HLAVNÍ ZÁSADY Životopis musí být stručný (přednost by měl mít strukturovaný životopis) Musí být přehledný, uspořádaný do tematických částí Musí vyzdvihnout to podstatné pro daného zaměstnavatele Musí být pravdivý

HLAVNÍ ZÁSADY II. Nesmí obsahovat nepravdivé údaje, ani gramatické a stylistické chyby (totéž platí i o životopisu napsaném v cizím jazyce) Musí být úhledný Lze k němu přiložit zpracovanou charakteristiku pracovníka od předchozího zaměstnavatele (reference), případně výsledky psychotestu pracovní předpokladů Je přílohou tzv. motivačního dopisu

MOTIVAČNÍ DOPIS Při žádosti o místo uchazeč zpracuje tzv. motivační dopis. Na konci dopisu uvede přílohy (životopis – ne starší než 3 měsíce, případně další doporučení a reference, který by jej mohly zvýhodnit při výběrovém nebo konkurzním řízení)

OSNOVA MOTIVAČNÍHO DOPISU Adresa firmy Věc: žádost o místo Uvedení pozice, o kterou máme zájem Způsob, jak jsme se o pracovní pozici dozvěděli Naše osobní zaměření a zkušenosti

OSNOVA MOTIVAČNÍHO DOPISU Přesvědčit, proč by si firma měla vybrat právě nás (naše silné stránky). Datum a místo Vlastnoruční podpis

OSNOVA ŽIVOTOPISU OSOBNÍ ÚDAJE Jméno, příjmení, titul Datum a místo narození Rodinný stav Bydliště (trvalé, přechodné) Kontakt: telefon (i mobil, e-mail)

OSNOVA ŽIVOTOPISU VZDĚLÁNÍ Řadit zpětně, t.j. na první řádek posledně vystudovanou školu a končit základní školou (škola, místo, od – do) ABSOLVOVANÉ KURZY Řadit stejným způsobem (data kurzů, osvědčení)

OSNOVA ŽIVOTOPISU PRAXE Řazeno stejným způsobem (uvést místo, firmu a datum od – do) ZNALOSTI A DOVEDNOSTI Jazykové znalosti (úroveň vědomostí) Práce na PC (úroveň znalostí, případně práce se specializovaným SW) Řidičský průkaz

OSNOVA ŽIVOTOPISU OSOBNOST: Samostatnost, práce v týmu, kreativita, spolehlivost, zodpovědnost, organizační a komunikativní dovednosti, ochota a schopnost učit se novým věcem, pracovní i časová flexibilita, odolnost vůči stresu.

OSNOVA ŽIVOTOPISU ZÁJMY A ZÁLIBY Hobby (koníčky), oblast oblíbených činností (zdůraznit i možnost využít je ve prospěch firmy) Datum a místo napsání životopisu Vlastnoruční podpis