Recepce Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Hlaváčová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz
Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /4 Autor Ing. Zuzana Hlaváčová Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-MN-Px/3-EK-3/15 Název DUM Recepce Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 63-41-M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Praxe Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem, náplň: charakteristika recepce, průběh recepce, práce obsluhujících na recepci Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Recepce, průběh recepce, obsluha na recepci Datum 25. 7. 2013
Recepce Náplň výuky Charakteristika recepce Průběh recepce Práce obsluhujících na recepci Kontrolní otázky
Charakteristika recepce Recepcí rozumíme oficiální přijetí hostů spojené s pohoštěním, jedná se o slavnostnější formu rautu. Recepce se konají na zahájení nebo ukončení významných společenských, obchodních nebo diplomatických událostí.
Průběh recepce Přivítání hostů před vstupem do hlavní místnosti Obr. 1: Vítání hosta hostitelem
Obr. 2: Slavnostní přípitek
2. Nabídka aperitivů a chuťovek za uvítací komisí Obr. 3: Nabídka aperitivu
Obr. 4: Nabídka chuťovek
3. Oficiální uvítací proslovy hostitele a hostů Obr. 5: Proslov Madeleine Albright na jedné recepci
4. Pozvání hostů do hlavních prostor s nabídkovými stoly. Obr. 6: Salonek s bufetovými stoly
Obr. 7: Recepce na Hradě
Obr. 8: Průběh recepce
5. Ukončení recepce po podání kávy, rozloučení s hosty. Obr. 9: Šálek kávy
Práce obsluhujících na recepci kontrola nabídkových stolů před zahájením i v průběhu recepce nabídka aperitivů, chuťovek nabídka kuřiva sklizeň inventáře z odkládacích stolů
Kontrolní otázky: Uveď rozdíl mezi recepcí a rautem. Popiš průběh recepce. Popiš práci obsluhujících na recepci.
Seznam obrázků: Obr. 1: BPZ, [vid. 25. 7. 2013], dostupné z: http://img.blesk.cz/img/1/full/35404-img-import.jpg Obr. 2: 2N TELEKOMUNIKACE, [vid. 25. 7. 2013], dostupné z: http://www.eprofil.cz/wp-content/Pripitek1.jpg Obr. 3: Bohemia Party Servis s.r.o, [vid. 25. 7. 2013], dostupné z: http://www.bps-catering.cz/public/foto/MyNORP1742rYDsI.jpg Obr. 4: anonym, [vid. 20. 7. 2013], dostupné z: http://www.party-point.cz/download/catering/koktejl.jpg
Obr. 5: MZV ČR, [vid. 25. 7. 2013], dostupné z: http://www.mzv.cz/public/23/9a/e8/826103_742922_Klas7.jpg Obr. 6: Bohemia Party Servis s.r.o., [vid. 25. 7. 2013], dostupné z: http://www.bps-catering.cz/public/foto/rJYLjidY4w0f1nk.jpg Obr. 7: Tweet, [vid. 25. 7. 2013], dostupné z: http://cms.parlamentnilisty.cz/content/images/0/12971387.jpg Obr. 8: MZV ČR, [vid. 25. 7. 2013], dostupné z: http://www.mzv.cz/public/ac/54/4f/721355_626538_IMG_0044.jpg% Obr. 9: iDNES.cz, [vid. 25. 7. 2013], dostupné z: http://www.delikomat.cz/data/editor/image/coffee_istock_000006160362medium _1386.jpg
Seznam použité literatury: [1] Salač, Gustav, MVDr. Pribula, Milan, Sedláčková, Hana, Technika obsluhy a služeb, pro 2. ročník středních hotelových škol studijní obor provoz hotelů a společného stravování, 3. vydání, Vydavatelství Státní pedagogické nakladatelství v Praze, 1994, Tisk Moravská tiskárna, Olomouc, spol. s r. o.
Děkuji za pozornost