Zlepšite docházku vašich dětí, -zlepšite jejich šance! Co znamená “dobrá docházka”?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PKML.
Advertisements

Návraty po mateřské/rodičovské dovolené na trh práce
NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
Zájmena a pády Adjust the pronouns between slash marks to fit the context. Remember to use the correct case. Vzor: Pozdravuj od /já/ rodiče. Pozdravuj.
Skupinové kurzy snižování nadváhy
Prezentace pro klienty Svět se hroutí! Ustojím to?
Zápis dětí do Mateřské školy Pržno •Zapsat děti do mateřské školy si můžete ve středu a ve čtvrtek , vždy od do hodin v.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Analýza Centra ProEquality
OSOBNÍ SEZNAMKA BEATRIS. PROČ OSOBNÍ? Dostane se Vám osobního přístupu Budete komunikovat s živým člověkem (se mnou) ☺ Nebudete vystavovat svůj profil.
Co je to úspěch ? Jednoduše vysvětleno.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?.
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Pořadové číslo projektu:
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
– PŘEDŠKOLÁČEK. Jak dlouho si ještě můžeme dovolit připravovat dnešní děti ve včerejších školách s předvčerejšími metodami na zítřejší.
VSTUP DO TURBO 2 SUPER 15 DOLARŮ JEDINÁ PLATBA PRO VSTUP DO Wellspringunion - REVOLUČNÍHO SYSTÉMU.
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, v které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výmečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
CENTRUM SOFIE ŘÍČANY 1. CYKLUS LISTOPAD 2010 – DUBEN 2011.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_07/3/17_Aplikační úlohy
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Anketní výzkum u uživatelů přípravku Urinal.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Proč je důležité studovat Principy
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
Stav studie „Seroprevalence VHC u injekčních uživatelů drog“ k Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové závislosti Úřad vlády ČR tel.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Únorové počítání.
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Studijní obor: Sociální činnost
Kinematika 3. RYCHLOST Mgr. Jana Oslancová VY_32_INOVACE_F1r0203.
8. listopadu 2004Statistika (D360P03Z) 6. předn.1 chování výběrového průměru nechť X 1, X 2,…,X n jsou nezávislé náhodné veličiny s libovolným rozdělením.
Vlak „život“ Před časem jsem četla knihu, ve které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
PRESKRIPCE PROGRAMU POHYBOVÉ AKTIVITY IV. Přednášky pro studenty FTK UP Olomouc.
Oficiální jazyk: Němčina (dialekt – curyština) 5maturity pro dospělématurity k povolání 4 odborné maturity 3vyšší střední odborné školy 2gymnázia (4,
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
Konference PNEU & BUSINESS 2014 Ezop, rybáři a (naše) budoucnost …. Golf & Spa Resort Kunětická hora
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_664_KOLIK_JE_HODIN TÉMA: KOLIK JE HODIN?
Matematické úlohy
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
EURO a česká veřejnost Prezentace výsledků sociologických výzkumů PSP ČR dne 17. září 2008.
Podpora částečných úvazků?
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
Proč miluji důchod.
Vážený pane učiteli, dovolte mi, abych Vám popřál k Vašim narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v osobním životě. Také Vám přeju.
Slavoj Písek.  2010 – 6,3 milionů USD  2014 – 5,1 miliard USD  2018 ∼ 12,6 miliard USD.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Záškoláctví
Otázky pro průběžnou práci
Den otevřených dveří Název školy Datum.
Transkript prezentace:

Zlepšite docházku vašich dětí, -zlepšite jejich šance! Co znamená “dobrá docházka”?

Víte jakou má vaše dítě docházku? Víte jakou má vaše dítě docházku? Víte co to znamená? Víte co to znamená??

Tohle je Simona. Je žákyní 7. ročníku a má 90% docházku. Je to dobře? Je to dobře? Co to znamená? Co to znamená?

Simona si myslí, že to je dobrá docházka, její rodiče taky. Mají však pravdu? 90% docházka = ½ dne vymeškaného každý týden!! (Co by si myslel váš šéf v práci, kdyby jste též tolik chyběli??). Prakticky je to částečný úvazek! (Co by si myslel váš šéf v práci, kdyby jste též tolik chyběli??). Prakticky je to částečný úvazek!PonÚtStřČtvrPá? Nepřítomna půl dne každý týden

Podívejme se na to z blíž... 1 školní rok s 90% docházkou = 4 celé vyučovací týdny ZMEŠKANÉ!!! 38 týdnů v školním roku Září Červenec ? Nepřítomna počas 4 týdnů

90% docházka počas 5 let na střední škole… = ½ školního roku zmeškaného! Září Červenec 7.roč. 8.roč. 9.roč. ½ šk. roku vymeškaného 10.roč. 11.roč.

Jaké to může mít důsledky na Simonin život……? Výskum ukazuje, že u zmeškaných 17 školních dnů za rok = výsledky z testů GCSE KLESAJÍ. (DfES) O co lepší docházka o to lepší výsledky.

Střední škola (Key Stage 4) 4.stupeň Výsledky podle průměrné absence z roku 2003/ Méně než 15 (7.5 dne) (7.5 až 10 dnů) (10 až 12.5 dne) (12.5 až 15 dnů) (15 až 17.5 dne) (17.5 až 20 dnů) Nad 40 (20+ dnů) Průměrný počet zmeškaných hodin na žáka 2003/4 % 5 nebo více známek A-C (2.stupně) % dosáhli jakékoliv kvalifikace % 15- let (věku) dosáhli

Jako by mohl vypadat Simonin potenciální výdělek? Kvalifikace Potenciální výdělek průměrně na hodinu Bez kvalifikace £7.44 na hod. GCSE skoušky £9.02 na hod. Maturity £10.25 na hod. Vysokošk. diplom £15.01 na hod. Co by jste si pro vaše dítě přáli vy?

Takže 90% není až tak dobře jako se ze začátku zdálo. Co můžu jako rodič udělat, aby se docházka mého dítěte zlepšila?

Spůsoby pro rodiče na podpoření docházky: 1. Pravidelně zjistěte absence vašeho dítěte. (Požádejte o půl dne jestli je to jednoduchší) a porovnejte si, jestli to souhlasí s vaším vlastním záznamem. 2. Pravidelně si povídejte se svím dítětem o škole a o tom jak se cítí. Omnoho pravděpodobnější, že půjde do školy pokud má pocit, že mu rozumíte a vyslechnete ho.

Spůsoby pro rodiče na podpoření docházky: 3. Zatelefonujte nám co nejdříve a oznamte nám proč vaše dítě chybí, a kdy si myslíte že se asi vrátí do školy. Uložte si tel. číslo školy do mobilu – ušetříte tím čas. Oboznamte se se spůsobem, jakým ve škole oznamují absence. 4. Dovolte vašim dětem zůstat doma jen když jsou skutečně nemocné.(poznáte to!!) 5. Vyhýbejte se dovolenkám počas školního roku. školního roku.

Spůsoby pro rodiče na podpoření docházky: 6. Obeznamte se se školním rozvrhem a režimem, aby jste se vyhli problémům jako např. že si zapomenou úbor na tělocvik? 7. Pokud máte obavy, tak nám zavolejte – my diskrétně skontrolujeme jejich docházku. 8. CHVALTE A ODMĚŇTE DOBROU DOCHÁZKU: i malé úspěchy, napr. když půjdou do školy na čas i přesto, že se obávají první hodiny!

Další rady na zabezpečení dobré docházky: 1. Pokud má vaše dítě problém s docházkou, tak si s ním popovídejte pokojným tónem a vyslechnete si jeho vysvětlení. Vždycky existuje vysvětlení. Možná vás to nenadchne, ale pro vaše dítě to bylo dostatečně vážné na to, aby šlo poza školu. Je velice důležité, aby jste zjistili důvod na jeho absenci. 2. Popovídejte si s námi, aby se problémy vyřešili. Možná vám i vašemu dítěti budeme moci pomoct. Nejste sami.

Další rady na zabezpečení dobré dochádzky : 3. Dohlídněte na své dítě a podpořte ho hlavně v čase testů a skoušek a zjistěte kdy má odovzdat zadání a úkoly. 4. Pravidelně kontrolujte žákovský diář a zjistěte co mu chybí a které aktivity vaše dítě dokončilo. 5. Pomozte mu dohonit zmeškané učivo, zmeškané dny neznamenají, že dítě musí vynechat taky zmeškané učivo. 6. Nezapomeňte CHVÁLIT dobrou docházku.

Jdi do školy a dosáhni svůj cíl! Kdyby mohli školy zlepšit docházku o 1%, tak by viděli 5-6% zlepšení ve výsledcích. (Department for Education and Skills – odbor školstva) Kdyby mohli školy zlepšit docházku o 1%, tak by viděli 5-6% zlepšení ve výsledcích. (Department for Education and Skills – odbor školstva) Prosíme vás, aby jste pomohli nám a vašemu dítěti tím, že zajistíte, aby byla jejich docházka nad 95%, umožníte jim tak dosáhnout jejich potenciál. Prosíme vás, aby jste pomohli nám a vašemu dítěti tím, že zajistíte, aby byla jejich docházka nad 95%, umožníte jim tak dosáhnout jejich potenciál.