VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seřaď obrazce podle velikosti
Advertisements

VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
ČTVEREC, OBDÉLNÍK A JEJICH OBVOD A OBSAH pro 5. ročník
Kružnice a kruh – vlastnosti, rozdíly
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.
. MATEMATICKÉ KŘÍŽOVKY pro 2. ročník
MATEMATICKÉ KŘÍŽOVKY pro 3. ročník
Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Numbers Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly III Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Vytvořila Helena Černá
Pojmenuj domácí zvířata
MATEMATICKÉ KŘÍŽOVKY pro 4. třídu
Toto těleso se nazývá… kužel trojúhelník jehlan
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Vyvození a procvičení učiva
VY_32_INOVACE_M.2.10_Geometrické tvary-prezentace
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Autor výukového materiálu:
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace GEOMETRICKÉ TVARY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Sloh - pohádky Hádej pohádku
MATEMATICKÉ KŘÍŽOVKY pro 1. ročník
Obvody a obsahy rovinných obrazců
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Poznej volně žijící zvířata
ZÁKLADNÍ GEOMETRICKÉ TVARY
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Autor výukového materiálu:
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK
Vyvození a procvičení učiva
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
TVARY I. VY_32_INOVACE_5C_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu: VY_ 32_INOVACE_16_V_M_HŠ_.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová NÁZEV: VY_32_INOVACE_296_Rovinné útvary - pracovní listy.
Geometrie Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Pořadové číslo projektu Šablona č.: III/2
EU_42_sada1_03_M_Rovinné útvary3_Šeb
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 4: Najdi a vybarvi
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
VY_32_INOVACE_05– Rovinné útvary, 2. ročník
GEOMETRICKÉ TVARY A BARVY V LOGICKÝCH ŘADÁCH
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
Vyvození a procvičení učiva
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
VY__III/2__INOVACE__144 Geometrické tvary.
Tělesa Geometrická tělesa.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Geometrické tvary.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Matematika a její aplikace
Transkript prezentace:

VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH pro 1. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Flíčková.

Autor: Mgr. Eva Flíčková Jazyk: čeština Datum: 10/2013 Anotace: Materiál je určen k upevnění pojmů čtverec, trojúhelník, kruh a obdélník. Žáci mají v obrázcích vyhledávat základní geometrické tvary. Autor: Mgr. Eva Flíčková Jazyk: čeština Datum: 10/2013 Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický okruh: Geometrie v rovině a v prostoru Očekávaný výstup: rozezná a pojmenuje základní rovinné útvary Klíčová slova: čtverec, trojúhelník, kruh, obdélník Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: aktivita Cílová skupina: žák 1. ročníku Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – první stupeň – první období Anotace Prezentace a pracovní listy jsou navzájem propojeny. Animací v prezentaci jsou uváděna řešení úkolů. Materiál je určen žákům 3. ročníku. Opakují a prohlubují se v něm poznatky o násobení, dělení získané ve 2. ročníku a nově se zde objasňuje násobení a dělení v oboru násobilek 6, 7, 8, 9. Zavádí se zde pojem násobek čísla, násobky čísel se vyznačují ve stovkové tabulce a nacvičuje se práce s tabulkou násobení a dělení. Autor PaedDr. Marie Janků (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup provádí zpaměti jednoduché početní operace s přirozenými čísly další materiály k tomuto očekávanému výstupu » Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova násobení, dělení, násobek čísla, čísla sudá, lichá, tabulka násobení Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – první stupeň – první období Typická věková skupina 7 - 9 let