Claude Monet MgA. Lukáš Psík

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Francouzské malířství – impresionismus Vývoj nového malířství souvisel s jeho výstavami na veřejnosti a v tom smyslu lze ve Francii za historické mezníky.
Advertisements

Název Neoimpresionismus Předmět, ročník Výtvarná výchova, 2. ročník
První představitelé impresionismu
VY_32_INOVACE_ČJPS2A0160BED
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavel Poštulka. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Impresionismus Claude Monet
Kaligram Inf-1 Počítačová grafika DUM č. 11
Impresionismus Šedesátá léta 19. století.
Dej 2 Moderní směry v umění Impresionismus
IMPRESIONISMUS Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ OTEVŘENÁ Název materiálu:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Olympijské hry Athény 1896 Na prvních letních olympijských hrách se soutěžilo ve 43 soutěžních disciplínách devíti sportů. LOH se účastnilo 245 sportovců.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Impresionismus Impresionismus není ještě moderním uměleckým směrem, za počátek moderního umění považujeme až postimpresionismus. Zato zůstává impresionismus.
AUGUSTE RENOIR Viktor Matějka, V6A.
VY_52_INOVACE_DEK_34 Impresionismus
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Secese.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Claude Monet
Impresionismus ve výtvarném umění
Postimpresionismus - Gogh Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Realismus.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Impresionismus.
IMPRESIONISMUS.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
VY_52_INOVACE_DEK_36 Impresionisté krajináři. Datum vytvoření: Autor: Mgr. Martina Kokšteinová „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Klíčová.
Leonardo da Vinci MgA. Lukáš Psík wikipedia
Claude Monet Markéta Marešová V6A Claude Monet impresionismus vyhledávání světla snaha zachytit okamžik Paříž, Normandie, Rouen květiny.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgA. Kateřina Mikešová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Eduard Manet Název školy
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_11_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
IMPRESIONISMUS.
Michelangelo Buonarroti malíř MgA. Lukáš Psík
Vincent van Gogh MgA. Lukáš Psík
Jan Vermeer van Delft MgA. Lukáš Psík
GOTICKÁ ARCHITEKTURA MgA. Lukáš Psík wikimedia
Michelangelo Buonarroti architekt MgA. Lukáš Psík wikipedia
Paul Cézanne MgA. Lukáš Psík
IMPRESIONISMUS.
Edgar Degas MgA. Lukáš Psík
Impresionismus Název školy
Impresionismus. Co je to imprese? Vjem, pocit, nebo obrázek uchovaný na základě zkušenosti Neurčitá představa, vzpomínka nebo přesvědčení.
ŠKOLA:Gymnázium Lovosice AUTOR:Mgr. Radmila Vorasická NÁZEV:VY_32_INOVACE_5C_15_Pointilismus TÉMA:Dějiny umění ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ DATUM.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Soldánová Dáša Název: VY_32_INOVACE_12C_14_Kultura 2. poloviny 19.
ŠKOLA:Gymnázium Lovosice AUTOR:Mgr. Radmila Vorasická NÁZEV:VY_32_INOVACE_5C_17_Impresionismus TÉMA:Dějiny umění ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/
Impresionismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
IMPRESIONISMUS Název školy: Základní škola Karla Klíče
Impresionismus (francouzské malířství na konci 19. století)
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Vojtěch Kawan Název materiálu:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
IMPRESIONISMUS Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Křivonosková Kateřina
Impresionismus umělecký směr vznik na konci 19. století
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Claude Monet MgA. Lukáš Psík http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Claude_Monet_1899_Nadar.jpg

Claude Monet od Renoira 14. listopadu 1840 (Paříži) – 5. prosince 1926 (Giverny) významný francouzský malíř držel se čistě techniky impresionismu v obrazech zachycuje náměty v různé denní či roční době Claude Monet od Renoira http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pierre_August_Renoir,_Claude_Monet_Reading.jpg

Claude Monet začal jako žák ve studiu malíře Boudina, kde se naučil malovat olejem a práci v plenéru brzy se začal věnovat krajinářství v Suisse v Paříži se potkává s Pissarem, Delacroixem a Courbetem se Sisleym a Renoirem společně maloval a položil základy impresionismu v roce 1863 uspořádal první výstavu

Claude Monet začal jako žák ve studiu malíře Boudina, kde se naučil malovat olejem a práci v plenéru brzy se začal věnovat krajinářství v Suisse v Paříži se potkává s Pissarem, Delacroixem a Courbetem se Sisleym a Renoirem společně maloval a položil základy impresionismu v roce 1863 uspořádal první výstavu slavná je jeho výstava z roku 1874 uspořádaná u fotografa Nadara

Claude Monet - dílo Monet je nazýván otec impresionismu vycházel z Maneta – namaloval obraz Snídaně v trávě – stejně jako Manet Monetovy obrazy jsou plné zářivých barev a světla plátna pokrýval krátkými tahy štětcem na jedné z výstav prezentuje obraz Imprese – východ slunce (původně se měl jmenovat Moře) jeden kritik řekl, že Monet tímto obrazem znázorňuje dojmy (imprese) odtud mají název impresionisté

Claude Monet - dílo Snídaně v trávě Imprese – východ Dáma se slunečníkem – cyklus obrazů Kupky sena – cyklus obrazů Obrazy z Londýna Lekníny Nádraží Saint Lazare Katedrála v Rouenu

Imprese – východ http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Claude_Monet,_Impression,_soleil_levant,_1872.jpg

Dáma se slunečníkem – cyklus obrazů http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_023.jpg

Dáma se slunečníkem – cyklus obrazů http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Monet_Umbrella.JPG

Dáma se slunečníkem – cyklus obrazů http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_012.jpg

Kupky sena – cyklus obrazů http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_-_White_Frost,_Sunrise.JPG

Kupky sena – cyklus obrazů http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Grainstack_at_Giverny_1889_Claude_Monet_Tel_Aviv.jpg

Kupky sena – cyklus obrazů http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Haystacks,_Snow_Effect_1891_Claude_Monet_NGScotland.jpg

Obrazy z Londýna http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_-_Houses_of_Parliament,_London.jpg

Obrazy z Londýna http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_015.jpg

Lekníny http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_-_Waterlilies_%28Rome%29.jpg

Lekníny http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Monet_-_Nen%C3%BAfares.jpg

Lekníny http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Monet-_Seerosen_-_1908.jpg

Nádraží Saint Lazare http://commons.wikimedia.org/wiki/File:La_Gare_Saint-Lazare.jpg

Nádraží Saint Lazare http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_004.jpg

Katedrála v Rouenu http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_-_Rouen_Cathedral,_West_Facade,_Sunlight.jpg

Katedrála v Rouenu http://commons.wikimedia.org/wiki/File:RouenCathedral_Monet_1894.jpg

Otázky: Kteří malíři byli Monetovi inspirací? Proč se nazývá otec impresionismu? Popiš malířovu techniku. Vyjmenuj jeho nejznámější díla.

Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Claude_Monet_1899_Nadar.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pierre_August_Renoir,_Claude_Monet_Reading.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Claude_Monet,_Impression,_soleil_levant,_1872.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_023.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Monet_Umbrella.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_012.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_-_White_Frost,_Sunrise.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Grainstack_at_Giverny_1889_Claude_Monet_Tel_Aviv.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Haystacks,_Snow_Effect_1891_Claude_Monet_NGScotland.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_-_Houses_of_Parliament,_London.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_015.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_-_Waterlilies_%28Rome%29.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Monet_-_Nen%C3%BAfares.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Monet-_Seerosen_-_1908.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:La_Gare_Saint-Lazare.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_004.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Claude_Monet_-_Rouen_Cathedral,_West_Facade,_Sunlight.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:RouenCathedral_Monet_1894.jpg Použitá literatura: PROKOP, Vladimír. Kapitoly z dějin výtvarného umění (pro výuku dějin na středních školách). Sokolov: O.K.-Soft, 2005