Lineární elektromotor

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vznik PN přechodu.
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Elektromotory Definice: Elektromotory jsou stroje, které přeměňují elektrickou energii na mechanickou práci. ZŠChodov, Komenského 273.
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_9 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Elektromotor a třífázový proud
Vznik střídavého proudu
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
Elektromagnetické záření
PN přechod v el. poli.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Vedení elektrického proudu v polovodičích 2
Elektrické spotřebiče - bezpečnost
Ing. Radek Pavela Elektromagnetismus.
Využití elektromagnetu
Název materiálu: ELEKTRICKÉ ZNAČKY – výklad učiva.
* Zařízení, které umožňuje zachytit statické snímky a ty převést a zaznamenat v digitální formě. * Záznam formou obrazových souborů (JPEG, RAW, TIFF)
Fy_102_Elektrické jevy_Elektromotor
Název materiálu: ELEKTRICKÉ POLE – výklad učiva.
* Jev, při kterém se do vodiče umístěného do proměnného magnetického pole indukuje elektromotorické napětí. * Jestliže je vodič v uzavřeném elektrickém.
Rozvod elektrické energie
Vedení elektrického proudu v látkách
Elektromagnetická indukce
Elektromotor.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 9 Tematický okruhElektrodynamika.
* Pohyb volných elektricky nabitých částic nebo těles. * Vodič – látka obsahující volné elektricky nabité částice. * Izolant – látka, která má zanedbatelný.
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F19/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Magnetismus Autor: Bc. Jana.
Komunikační porty a síťová rozhraní.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 8 Tematický okruhElektrický proud.
Elektromotory.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Kolem vodiče s proudem. * Kolem vodiče, kterým protéká elektrický proud, je magnetické pole. Na tento fakt přišel Hans Christian Ørsted, který zpozoroval.
Tato prezentace byla vytvořena
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Elektrické spotřebiče
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Polovodičová dioda.
Automatizační technika
Elektrický generátor Elektrický generátor je elektrický stroj, sloužící k přeměně jiných druhů energie na energii elektrickou. Nejčastěji se jedná o rotační.
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: André Marie Ampére
Působení magnetického pole na cívku s proudem
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
PRVKY ELEKTRONICKÝCH OBVODŮ
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
* Druh elektrického netočivého stroje * Řadí se mezi měniče (střídavé) * Přenáší elektrickou energii mezi dvěma obvody pomocí elektromagnetické indukce.
Druhy transformátorů.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)
Transformátory Jsou nedílnou součástí rozvodu elektrické energie, domácích elektrických spotřebičů… ZŠChodov, Komenského 273.
Dynamo, alternátor, elektromotor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Ing. Miluše Pavelcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ M 14 TÉMA: Elektromotor ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_07_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Stejnosměrný.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaElektrický obvod Název.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
STEJNOSMĚRNÝ ELEKTROMOTOR
Elektromotor.
Elektromagnetická indukce
VY_32_INOVACE_B3 – 16 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Výroba elektrické energie
NÁZEV ŠKOLY: 2. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, RAKOVNÍK, HUSOVO NÁMĚSTÍ 3
Fyzika 2.D 5. hodina.
Člověk a technika – ELEKTŘINA A MAGNETISMUS
Člověk a technika – ELEKTŘINA A MAGNETISMUS
Transkript prezentace:

Lineární elektromotor

Lineární elektromotor Lineární elektromotor je elektrický motor, který nevykonává pohyb rotační, ale posuvný. Jde o netočivý elektrický stroj, který nemá žádné rotující součásti. Jedná se o mnohapólový motor, jehož stator je rozvinut do délky podél celé pojezdové dráhy stroje. [2] Obr.: http://www.animations.physics.unsw.edu.au/jw/electricmotors_staticimages.html [1]

Reproduktor Jednoduchým lineárním motorem s jednou cívkou je konstrukce reproduktoru, kde elektrický proud procházející cívkou reproduktoru vyvolává magnetické pole, které vzhledem k permanentnímu magnetu definuje polohu membrány. [2] Skládaný papírový závěs cívka membrána Obr.: http://www.animations.physics.unsw.edu.au/jw/electricmotors_staticimages.html [1]

Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Fyzika Ročník: 9. Autor: Petr Machálek Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Fyzika Ročník: 9. Období použití: 1. pololetí šk. roku Vytvořeno: 3. 10. 2012 Způsob použití: DUM lze použít s projektorem při výkladu doplňkového (rozšiřujícího) učiva k elektromotoru. Dále může být DUM žáky využíván při domácí přípravě. Zdroje informací: [1]http://www.animations.physics.unsw.edu.au/jw/electricmotors_staticimag es.html [2] http://cs.wikipedia.org/wiki/Line%C3%A1rn%C3%AD_elektromotor