Portugalsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Advertisements

Dánsko Vlajka znak.
Portugalsko República Portuguesa.
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Vysočina.
Španělsko Referát 5.B.
PORTUGALSKO.
PORTUGALSKO.
Island.
Portugalsko - nejzápadnější cíp Evropy
Itálie.
Zpracoval: Tomáš Úradníček 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
AMERIKA.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Česká Republika Počet obyvatel: Rozloha : km2
Portugalsko Dobrý den, mé jméno je Viktorie Žuganová a připravila jsem si pro vás prezentaci o Portugalsku.
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
Musilová Tereza VIII.A /2009
Portugalsko.
Libye.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, obyvatelstvo,
IRSKO Robin Plch 8.A
Estonsko Estonská republika.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Velká Británie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Somálsko.
Španělsko Vpřed Kummer Tomáš.
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Vypracoval Martin Vincens Gymnázium Havlíčkův Brod
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Usa.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Země tulipánů, větrných mlýnů a sýrů…
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
OBYVATELSTVO ASIE.
Portugalsko Info a obrázky.
Státy východní Evropy autor: Mgr. Jana Mikešová
Veronika Šturcová Druhá
Island.
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
PORTUGALSKO.
Politický systém Portugalska
Portugalsko III2-Z7-III-04
PORTUGALSKO -PORTUGALSKÁ REPUBLIKA- (República Portuguesa)
Evropa – Jižní Evropa Portugalsko.
AMERIKA poloha, rozloha, členění
Island – země ohně a ledu
Nový Jižní Wales.
Brazílie Jana witkovská, IČO:
Kanada.
Viana do Castelo Jakub Havlíček. Portugalsko Hlavní město: Lisabon Populace: 10,5 mil. Jazyk: portugalština Prezident: Aníbal Cavaco Silva Viana do Castelo.
Hlavní město – Lisabon Počet obyvatel (80. na světě) Jazyk – portugalština Náboženství - katolické 93 % - protestantské 3 % Rozloha - 92.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_06 N á zev materi.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Portugalsko Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_05_Z8_Portugalsko.
KANÁRSKÉ OSTROVY. Kanárské ostrovy jsou autonomním společenstvím Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků sopečného.
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
Sára Hrabáková a Nela Burianová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Štáty južnej Európy Španielsko Portugalsko Taliansko Grécko
Dánsko Vlajka znak.
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Melanésie
Transkript prezentace:

Portugalsko

Mapy Zde můžete vidět mapy

Znaky Zde může vidět znak portugalské policie a státní znak.

Geografie Severní, střední a východní Portugalsko pokrývají horská pásma Serra de Nogueira, Serra do Gerez, Serra de Marão, Serra da Estrela (dosahuje téměř 2000 m.n.m.), Serra de São Mamede a jižní pahorkatina Alentejo. V jihozápadním cípu vystupuje Serra de Monchique. Západní a jižní část tvoří nížiny se strmým skalnatým pobřežím. Souostroví Madeira a Azorské ostrovy, které leží v takzvané riftové zóně na styku dvou litosférických desek, jsou sopečného původu a je zde také větší riziko zemětřesení. Podobnou seizmicky aktivní oblastí je i Lisabonský záliv.

Obyvatelstvo Země má asi 10,5 mil. obyvatel. V minulosti se řada Portugalců vystěhovala do jiných evropských zemí s vyšší životní úrovní. Dnes se Portugalsko naopak pozvolna stává jednou z cílových zemí přistěhovalců. Národnostně je tato země značně jednolitá - pouze 0,5 % obyvatelstva patří k jinému než portugalskému etniku. 93 % obyvatel je římskokatolického vyznání, asi 3 % jsou evangelíci. Velké potíže činila hlavně v minulosti negramotnost, která se i dnes pohybuje kolem 5 %, což je jedno z nejvyšších čísel v EU

Obyvatelstvo-foto Mezi obyvatele portugalska patří i známí fotbalista.

Města 1.Lisabon 2.Leiria 3.Santarém 4.Setúbal 5.Beja 6.Faro 7.Évora 8.Portalegre 9.Castelo Branco 10.Guarda 11.Coimbra 12.Aveiro 13.Viseu 14.Bragança 15.Vila Real 16.Oporto (Porto in Portuguese) 17.Braga 18.Viana do Castelo

Celkové informace Hlavní město:LisabonRozloha:92 391 km² (108. na světě) z toho 0,48 % vodyNejvyšší bod:Ponta do Pico (2 351 m n. m.)Časové pásmo:+0 (Azory: UTC-1)obyvatelstvoPočet obyvatel:10 848 692 (75. na světě, 2007)Hustota zalidnění:114 ob. / km² (87. na světě)Jazyk:portugalštinaNáboženství:katolické 93 % protestantské 3 %%státní útvarStátní zřízení:republikaVznik:1128 jako hrabství, 1139 jako království (odtržení od Leónského království)Prezident:Cavaco SilvaPředseda vlády:José SócratesMěna:Euro (EUR)HDP/obyv. (PPP):18 465 USD (33. na světě, 2005)mezinárodní identifikaceISO 3166-1:620 PRT PTMPZ:PTelefonní předvolba:+351Národní TLD:.pt

Lisabon 92 301Km2 108.na světě A zde můžete vidět letiště a historickou památku

Konec Vytvořil :Jakub Gucklhorn Informace se čerpaly z wikipedia a google děkuji