Moře je naše třída Moře je země Prales Moře je jako člun Převozník který převáží jen toho, koho chce Moře je každý den mladé A staré jako svět Moře je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

Je to také Antonín, co vám dříve vozil kmín a přeje příjemný zážitek
CELINE DION SO THIS IS CHRISTMAS TAK JSOU TADY VÁNOCE,,A CO JSI UDĚLAL,,DALŠÍ ROK JE PRYČ,,A NOVÝ PRÁVĚ ZAČÍNÁ,,TAK JSOU TADY VÁNOCE,,DOUFÁM ŽE SE BAVÍŠ,,MŮJ.
Vlak života Před nějakým časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výjimečně zajímavé čtení pod podmínkou, že jej správně.
Vlak Ž I V O T v jedné zajímavé knize byl život přirovnán k cestě vlakem, bylo to vyjímečně poučné čtení … Ruční posun.
Úvahy v ranní mlze….
Poslouchej co zpívá si řeka, když zvolna krajem proudí, poslouchej co zpívá si vítr, když na hladině řece úsměv loudí.
P ř ítel Přítel, to je nejkrásnější věc, kterou můžete mít a nejlepší věc, kterou můžete být.
NAŠE TŘÍDA 4S.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Přáníčko pro svéhoMiláčka Jeníčka Vytvořila jeho milovaná Alenka. K Valentýnovi ….
2. Často však světlo svítání | zastře strach z večera, | když člověk pozná zklamání | a zmizí důvěra.
ABECEDA ŽIVOTA Ruční posun.
…je to čarodějka, …je to čarodějka, která navrací život a snívá na křídlech andělů. která navrací život a snívá na křídlech andělů. …je živá, …je živá,
O lásce a přátelství v citátech
Vyznání.
Moje cesta na Bajkal Radomír Bílý Několik fotografií a postřehů z mé cesty k nejhlubšímu jezeru světa.
JARO JE KDYŽ KVETOU KYTIČKY A ZPÍVAJÍ JARNÍ PÍSNIČKY,SLUNÍČKO ZAČÍNÁ HŘÁT,POSPĚŠ SI JARO A POJĎ MEZI NÁS,AŤ VIDÍM ÚSMĚV NA TVOJI TVÁŘI,JE TU 1.MÁJ JARO,TO.
Nebe plný hvězd 1. Příteli pohleď, na nebe plný hvězd,
Každý den jsme trochu starší…
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Christopher Paolini Spisovatel
Charlie Chaplin klik.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Oheň v krbu tiše praská, v našich srdcích klid a láska, z oblohy se sype sníh, vločky tančí v závějích…
NA BORŮVKÁCH jen ostružiny rozhrnu a překročím pár stínů už spěchám cestou po drnu do stráně na mýtinu. Převislé větve rozplétám cesty jsou zotvírány.
Amore amore .... Amore amore ... Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám. Sám sebe ptám.
1. Dáváš lásku, jíž je tolik třeba k zahojení dávno starých ran, dáváš Slovo srdce s denní vůní chleba, jež nás vede k tobě ze všech stran.
Proč bych neměl vesel být
ÚSMĚV.
Úsměv.
CHVÁLÍM DEN, KDY JSI PŘIŠEL K NÁM, PORAZIL SMRT, ZACHRÁNIL JSI NÁS, V RADOSTI TEĎ ŽIJEM V TOBĚ DÁL. PRÁZDNÝ KŘÍŽ A PRÁZDNÝ HROB, ŽIVOT VĚČNÝ PRO NÁS BYL.
Ať stromeček krásně voní, ať tisíce zvonečků na Štědrý den zvoní, ať pocit štěstí a lásky hřeje, dárků plné závěje, ať Vám láska navěje.
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
1. Jsem bouří žití znaven, ty při mně stůj: přístavem buď mi, hradem sám, Pane, můj. Když loďka žití mého už marně hledá cíl, ty pomoz rukou svojí, v přístav.
1. Věčný Bože, silný v boji, | jak jsou příbytkové tvoji rozkošní, | ze všech nejkrásnější. | A proto touží má duše | po síních tvých v každém čase, |
1. Jméno Ježíš nevybledne, | nezmaří je času shon, | jménu jeho, věků Krále, | ať zní věčné chvály tón. | Poselstvím je mladým, starým, | novým raší životem,
Řízek, salát, stromeček, a už je tu zvoneček
1. Věříme, vládne Hospodin, | věříme Kristus, Boží Syn, | z věčného Boha zrozený, | je mocný, blahoslavený.
P ř ítel Přítel to je nejkrásnější věc, co můžete mít a nejlepší věc, kterou můžete být.
1. Brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, haleluja, haleluja, kdy.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
ČISTOTA A OPRAVDOVOST JE DŮLEŽITÁ Spolu s Bohem – někdo tě sleduje! Slavkov,
Věnováno příteli... Už nesvítí pro Tebe slunce, už nevnímáš tento svět, byls na této planetě zázraků, něžný a převzácný květ.
Básník JAN NERUDA (1834 – 1891) „Moudré je říct si každého dne: Kéž si uchovám lásku k životu.“
Otázky a úkoly k četbě balady Štědrý den – K. J. Erben.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_24 _Karel Jaromír Erben.
Karel Jaromír Erben Kytice. ( )  český spisovatel  narodil se v Podkrkonoší  matka pocházela z učitelské rodiny, otec byl švec  vystudoval.
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.  Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice,
JIŘÍ WOLKER ŽIVOT Kde se narodil busta na jeho rodném domě pohled na město mapa ČR a umístění města a zemřel ?
Šťastné a veselé svátky Vánoční
Přítel.
Přítel.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_84
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_12_ORIENTACE_V_KRAJINE Název materiálu:
O lásce a přátelství v citátech
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
1.
Každý den jsme trochu starší…
Úsměv.
JEDNOU ZA ROK PŘIJDOU VÁNOCE   .
O lásce a přátelství v citátech.
Oceány.
ATMO MUSIC- VLNY skupina: Kryštof Peuker a Ondřej Turták Singl Andělé byla 2 nejhrávanější v ČR alba: Anděle X Démoni, Sen.
Krásná je modrá obloha, je zázrak pod ní žít,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.31_Slovesa Datum: 10.
Transkript prezentace:

Moře je naše třída Moře je země Prales Moře je jako člun Převozník který převáží jen toho, koho chce Moře je každý den mladé A staré jako svět Moře je tiché jako panenka Moře je tornádo Hřbitov lodí ŽivotSmrt Moře je vlastně matka nás všech

Moře, jsi svět Jsi kruté i štědré Tajemná záhada Rozbouřená obloha Přístav plný lodí Jsi jejich hřbitov Květ Jsi kamarád, zloděj i vrah Démon, který ničí život Jsi také život a smrt Slunce a zázračná voda Moře Jsi pěst Jsi pěst

Moře Zrcátko věčnosti Zázračná vodo Věčná mladosti Jsi sen Jsi mladé každý den Jsi tiché Jsi slovo Slovo věčně mladé Jsi lež ta Která se nezná PekloZrcadloSůl Jsi klíč, jsi pláč Smutek a slané jezero

Moře je fantazie… Barva modrá Modrý palác Modré oko Slza v něm Moře je prostě modré… Moře je úsměv na tváři šťastného dítěte Moře jsou tisíce stran v knize Zlatý důl pirátů Perlový poklad Loď, která věčně pluje Stroj, který nezná strach Skříň která nabízí nové věci Hodinky, které načas přestanou tikat Hodinky, které načas přestanou tikat

Moře je kudrnatá sestřenice Má bujné vlnité kadeře Moře je velká loděnice Solná jeskyně Plná světnice Moře jsme my Moře, rozbouřená obloho, Hejno labutí