AMERIKA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AMERIKA – Opakování zeměpisných znalostí
Advertisements

AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
Od vigvamů k mrakodrapům.
VY_32_INOVACE_05 Povrch a vodstvo Ameriky - pracovní list
VY_32_INOVACE_65_TEST OBECNÁ GEOGRAFIE AMERIKY
AFRIKA Geografická poloha.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
AMERIKA.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
AMERIKA přírodní krajiny
Světadíly a kontinenty + oceány
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
AMERIKA Vodstvo III2-Z7-I-05
Geografická charakteristika latinské ameriky
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Pro 7.Ročník Základní Školy
USA United States of America
USA United States of America
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
AMERIKA.
SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO
Obsah Asie Mapa Asie Rozdělení Asie Hranice Členitost Povrch Pohoří
AMERIKA Povrch.
Severní Amerika Přírodní poměry.
Amerika – povrch autor: Jana Mikešová
VY_52_INOVACE_03/2/01_ZEMĚPIS
AMERIKA podnebí a vodstvo
Amerika.
Kontinentální drift.
Severní Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
AFRICKÉ REGIONY.
Za předpokladu požití glóbusu, mapy světa, psacích potřeb.
Podnebí, vegetace Ameriky
AMERIKA poloha, rozloha, členění
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY-32_INOVACE_16 Jižní Amerika - opakování
BRAZÍLIE Jan Dušek.
ASIE Přírodní podmínky.
VY_32_INOVACE_11 Podnebí Ameriky - pracovní list
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
11. STŘEDNÍ AMERIKA PEVNINSKÁ ČÁST VY_32_INOVACE_12_Z5
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_01 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ZE7_VODSTVO AMERIKY TÉMA: Vodstvo Ameriky Vodstvo Ameriky.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Laplatské země.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_11_IV_Z9_Severní_Amerika.
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Amerika – Vodstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Zeměpis Amerika.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
ASIE Přírodní podmínky.
AMERIKA - VODSTVO.
Transkript prezentace:

AMERIKA

Otázky ? Kdo byli původní obyvatele Ameriky? Jak přišli ke svému jménu? Kdo objevil Ameriku? Po kom se tento kontinent jmenuje Amerika?

2. největší kontinent složený: Severní, Střední a Jižní Amerika

Úkoly Které souostroví patří do Střední Ameriky? Na které polokouli leží celý kontinent? Kterým světadílům je Amerika nejblíže? Které oceány oddělují Ameriku od ostatních světadílů? Která okrajová moře Atlantského oceánu omývají břehy Ameriky? Vyhledejte největší zálivy, poloostrovy a ostrovy Ameriky Najděte největší ostrov Ameriky, je to současně největší ostrov světa. Najděte Velikonoční ostrovy a Galapágy. Ve kterém oceánu leží? Co je na nich zajímavého?

POVRCH

pobřeží Severní Ameriky je velmi členité největší ostrov je: největší poloostrovy jsou: povrch Ameriky tvoří pásma Kordiller a And na západním pobřeží a nížiny a roviny směrem na východ na západním pobřeží je aktivní sopečná činnost a dochází zde k častým zemětřesením

Úkoly Najdi nejvyšší bod Severní a Jižní Ameriky Vyhledejte na mapě názvy amerických nížin

PŘÍRODNÍ POMĚRY

Podnebí Amerika zasahuje do všech podnebných pásů podnebí závisí na zeměpisné poloze a reliéfu vliv mořských proudů

Přírodní krajiny na kontinentu jsou zastoupeny všechny typy vegetace nejvíce druhů rostlin a živočichů najdeme v Amazonii

Úkoly Které oblasti Ameriky spadají do polárního pásu? Které zvířata zde najdeme? Co je to tundra? Jaké vegetační oblasti najdeme v mírném pásu Ameriky? Co jsou to sekvoje? Do kterého podnebného pásu spadají tropické lesy a savany? Co je to Amazonie? Jaký je rozdíl mezi pampou a prérií? Jak se nazývá nejjižnější část kontinentu? Co hrozí při bezohledném kácení amazonského pralesa?

Vodstvo nejmohutnější tok světa: další veletoky: Velká jezera – největší zásobárna sladké vody na světě největší jihoamerické jezero:

Úkoly Která řeka tvoří hranici mezi Mexikem a Spojenými státy? Najdi 5 kanadsko-amerických velkých jezer Mezi kterými jezery se nacházejí Niagárské vodopády? Jak se jmenuje řeka, která teče z jezera Ontario do moře? Co je to Grand Canyon? Najdi, kde ústí: Amazonka, Rio Grande, Paraná, Orinoko, Colorado, Yukon, Mississippi, Mackenzie

Obyvatelstvo potomci původních indiánů, Evropanů a černochů z Afriky míšenci přistěhovalci jazyky: angličtina, francouzština, španělština, portugalština

ÚKOLY Zkuste vysvětlit pojem rasismus Zjistěte, kdo jsou mestic, mulat, zambo Kde dnes najdeme potomky původních indiánů? Kolik má Amerika celkově počet obyvatel? Jaké je rozložení jazyků v Americe? Jaké naboženství vyznávají lidé v Americe? V kterých částech Ameriky mají největší zastoupení? Kdo to byli Vikingové?

AMERICKÉ REGIONY

SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ USA vznikly dne 4. července 1776 čtvrtá největší země světa obrovské zásoby surovin X zároveň největší dovozce surovin největší výrobce elektrické energie nejvýkonnější hospodářství na světě obrovská vojenská a politická moc ve světě kvalitní dopravní síť

ÚKOLY Znáš nějaké symboly USA? Co znamená zkratka USA? Jaké suroviny mají na svém území USA k dispozici? Jaký typ elektráren převažují na území USA? Jaká je měna v USA? Kolik časových pásem zahrnuje území USA? Proč je na území USA důležitá rozvinutá dálniční a železniční síť?