Náš kraj - Moravskoslezský kraj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

ČR – Moravskoslezský kraj
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Moravsko-slezský kraj
Moravskoslezský kraj kraj černého bohatství
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
V Českém Slezsku, zbývající část zabírá sever Moravy. Na jihu Zlínský kraj, na západě Olomoucký kraj, na severu s polskými vojvodstvími.
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ ČR 8. ročník
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Moravskoslezský kraj.
Středočeský kraj.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jihomoravský kraj.
Severní Morava a Slezsko
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka pro 1.stupeň ZŠ Moravskoslezský kraj VY_03_INOVACE_32_15.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Pavlína Hůrková Datum: Název: VY_22_INOVACE_.
Moravskoslezský kraj.
Vypracoval: Jakub Šmídek
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_79_ČR – Moravskoslezský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK,
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
Moravskoslezský kraj - procvičování
Moravskoslezský kraj.
území s nejvyšším moravským pohořím
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, UNESCO,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
ČR – Moravskoslezský kraj
Socioekonomická sféra
Albert Weis Albert Weis. HLAVNÍ MENU Úvodní stranaKde je? PamátkyNa dovolenou? FotogalerieKonec.
Autor: Markéta Hřivnová
Základní informace Geografické informace Poloha kraje
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. David Rohusch NÁZEV:VY_32_INOVACE_02C_20 NUTS 2 – Moravskoslezsko TEMA:Česká.
{ Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Hrady a zámky aneb Jak se žilo dříve Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7.tř. ZŠS.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 17 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_18_Moravskoslezský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 18 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Moravskoslezský kraj.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Moravskoslezský kraj.
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
Základní škola, Hradec Králové
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Moravskoslezský kraj.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Transkript prezentace:

Náš kraj - Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj leží na východě České Republiky.

Moravskoslezský kraj Moravsko slezský kraj sousedí s: Olomouckým krajem a Zlínským krajem. Ústředním městem Moravskoslezského kraje je OSTRAVA. Moravskoslezský kraj je 7 největší kraj ze všech českých krajů.

Krásy „Našeho kraje“ Moravskoslezský kraj je krajem příležitostí, jenž může nabídnout každému návštěvníkovi z nepřeberné škály letních a zimních sportů. K návštěvě kraje Vás zvou Jeseníky a Beskydy, které patří k tradičním cílům turistů během celého roku. Naleznete v nich horská střediska jako Radhošť, Ovčárna pod Pradědem nebo Velké Karlovice. Při výletech po kraji můžete nalézt některou z chráněných krajinných oblastí jako městská památková rezervace Štramberk, prales Mionší a rašeliniště Revíz. Pro ty co se rádi vydávají do historie mohou zavítat na hrad Hukvaldy rodiště Leoše Janáčka, zámek v Kravařích a nebo se projít po jedinečném náměstím v Novém Jičíně s prohlídkou Žerotínského zámku.

Průmysl „Našeho kraje“ Typickým znakem moravskoslezského kraje byl těžký průmysl a hornická činnost nejvíce v OSTRAVĚ. Z té doby zůstalo v kraji nespočet technických památek, které mají šance na zápis do seznamu světového dědictví UNESCO jako například areál dolní Vítkovice.

Sport Můžeme nají třeba AQUAPARKY v :Bohumíně, Frýdku-Místku, Frýdlantu nad Ostravicí, Ostravici a Rýmařově Závodní plavání je v : Opavě(KPSOp), Ostravě(KPSOs), Krnově(Tj Krnov) atd… In-line bruslení má zálibu všude na Moravě i ve Slezsku Lyžovat můžeme např. v Bekydách, Jesenících atd…

Můj znak MORAVSKOSLEZSKÉHO kraje Tento znak by měl bý našim znakem.