Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Advertisements

Jižní Evropa Státy: Itálie, Portugalsko, Řecko, Španělsko, Chorvatsko, Srbsko, Černá Hora, Albánie.
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 21- ŘeckoAnotace Prezentace, která se zabývá charakteristikou Řecka Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
Téma hodiny: Bulharsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
REGIONY EVROPY JIŽNÍ EVROPA.
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Řecko.
Předmět a očekávaný výstup
ŘECKO.
JIŽNÍ EVROPA STŘEDOMOŘSKÉ ZEMĚ.
JADRANSKÉ STÁTY CHORVATSKO, SLOVINSKO.
Evropské regiony- Jižní Evropa - Řecko
SRBSKO.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Řecko Jarmila Kovářová. Řecko - republika méně rozvinutý stát EU méně rozvinutý stát EU rozloha: 132 tis. km ² rozloha: 132 tis. km ² počet obyvatel:
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Oblast: Jižní Evropa Řecko
Střední Amerika.
Itálie a Řecko Z_117_Evropa_Itálie a Řecko
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
JADRANSKÉ STÁTY CHORVATSKO, SLOVINSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Řecko.
Albánská republika Republika e Shqipërise
SLOVINSKO.
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
Téma hodiny: Albánie Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Geografické údaje Řecka
Přírodní podmínky Evropy
ŘECKO Martin VRZALA.
Řecko Helénská republika.
Evropa – Jižní Evropa Malta Řecko 1.
Řecko (Jižní Evropa) Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , leden.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
* Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov * Autor : Mgr. Irena Nešněrová * Datum : září 2012 * Název : VY_52_INOVACE_5.2.1.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Středomořské země Řecko - Atény Portugalsko - Lisabon Itálie - Řím Španělsko.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
VY_32_INOVACE_Fi_II_15 Název Jižní Evropa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
ŘECKO A BULHARSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_16_Řecko a Bulharsko Téma: Vlastivěda.
VY_32_INOVACE_07-54 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – Jižní Evropa (Itálie,
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Řecko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ JIŽNÍ EVROPA TEMA: ZEMĚPIS.
Evropa rostlinstvo a živočišstvo
ZÁKLADNÍ ÚDAJE rozloha km2 (69.na světě)
Turecko.
Identifikátor školy: VY_32_INOVACE_146_ŘECKO Šablona.
Název školy: Základní škola Václava Hejny Červený Kostelec
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Řecko Anet a Šárka 5. A.
Řecko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt čCZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_343.
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

Řecko

Základní informace

Poloha Leží v jižní Evropě , na jihu Balkánského poloostrova a na Korinském poloostrově Na severu sousedí s Albánií, Makedonií a Bulharskem, na východě s Tureckem

Povrch Povrch většinou hornatý, vnitrozemím prochází masiv Pindos Nejvyšší horou je posvátný Olymp (2917 m)

Podnebí Teplé středomořské podnebí Zimy na jihu mírné, na severu jsou chladnější Nejvíce srážek spadne na podzim a v zimě v pobřežních horách na severozápadě

Rostlinstvo, zvířectvo Leží v subtropickém podnebném pásmu Okolo 50% pokryto lesy Žijí zde hnědí medvědi, rysi, i vlci, srnci, divoké kozy, lišky a divoká prasata V mořích žijí tuleni, mořské želvy a další mořští živočichové

Obyvatelstvo Národnostně jednotný stát Malé menšiny tvoří Makedonci, Turci, Albánci Téměř všichni Řekové jsou členy řecké pravoslavné církve

Průmysl Dostatek nerostných zdrojů Většina řeckého průmyslu soustředěna v Athénské aglomeraci a Soluni Nejdůležitějším odvětvím je potravinářství, významný cestovní ruch Nízký export, drahý dovoz

Zemědělství Převažuje rostlinná výroba, pěstování zeleniny Významná produkce vína, citrusů, oliv a tabáku Chov ovcí a koz, moderní rybolov

Doprava Intenzivní vnitřní i mezinárodní doprava Jedna z největších obchodních flotil na světě Největší přístavy Pireus, Soluň a Pátrai

Cestovní ruch Turisty lákají historické památky (Athény, Mykény, Sparta, Olympia, Delfy), průzračně čisté moře Navštěvované ostrovy Kréta, Rhodos a Korfu Atheny - Acropolis Ostrov Korfu Mykény-Átreova pokladnice

Služby a obchod Hodnota dovozu převažuje nad vývozem V poslední letech rozvoj obchodu se členy EU

Najdi na mapě Řecka Hlavní město? Které moře jsou kolem Řecka? Tři ostrovy? Pět zálivů? Atény Egejské, Jónské, Krétské a Jaderské Peloponés, Kréta a Rhodos Soluňský, Korintský, Korfský, Lakónský a Patraský

Opakování Hlavní město Na jakém poloostrově leží? Největší přístavy? Nejvyšší hora? Státní zřízení? Atény Balkánský pol. Pireus, Soluň a Pátrai Olymp Republika