Adam Kučera, Jan Starý Vincent van Gogh.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Božena Němcová.
Advertisements

Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
Vincent van Gogh
Vincent van Gogh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VÝTVARNÁ ŘADA SLUNEČNICE
POSTIMPRESIONISMUS Konec 19. a počátek 20. století.
POSTIMPRESIONISMUS Konec 19. a počátek 20. století.
POSTIMPRESIONISMUS VY_52_INOVACE_DEK_39.
Nizozemští krajináři 17.století
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Projekt CZ.1.07/1.1.08/ Rozvoj klíčových kompetencí v odborném vzdělávání na SOŠ Luhačovice Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Současná česká a světová literatura
Henri de Toulouse-Lautrec (24. listopadu září 1901)
Umělecké směry 19. století
Zakladatel moderního malířství?
Gustave Courbet Barbizonská škola
Nizozemské renesanční malířství
Abstraktní expresionismus
Rembrandt van Rijn
VY_52_INOVACE_DEK_34 Impresionismus
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
Antonín Slavíček 16. května 1870 – 1. února 1910.
Claude Monet
MODERNÍ UMĚLECKÉ SMĚRY 1905 – 1914
Postimpresionismus - Gogh Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Vincent van Gogh ŽIVOT Nizozemský malíř a kreslíř Byl jednou z největších osobností světového výtvarného umění a je dnes pravděpodobně.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VY_52_INOVACE_DEK_41 EXPRESIONISMUS VINCENTA VAN GOGHA
Mikoláš Aleš
IMPRESIONISMUS.
Paul Jackson Pollock
Impresionisté figurativního malířství
Vincent Van Gogh – Umělecký směr Svým stylem zapadá van Gogh nejvýrazněji mezi fauvisty, expresionisty, z části pak i mezi ranou.
Vincent van Gogh.

IMPRESIONISMUS.
Rembrandt (Rembrandt Harmenszoon van Rijn )
Vincent van Gogh MgA. Lukáš Psík
Jan Vermeer van Delft MgA. Lukáš Psík
Paul Cézanne MgA. Lukáš Psík
Meziválečná doba Malíři.
IMPRESIONISMUS 3 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Edgar Degas MgA. Lukáš Psík
POSTIMPRESIONISTÉ. charakteristika Snaha o překonání impresionistického způsobu malby Konfrontace vnitřního umělcova nitra s realitou Vstupuje sem lidský.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Jelínková NÁZEV: VY_32_INOVACE_05B_08_Postimpresionismus – Vincent.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Jean François Millet a Barbizonská škola Vladimír Sobota.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Literatura období baroka Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Kubismus v malířství Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Michelangelův život Narozen 6. března 1475 v Caprese, Itálie. Matka mu zemřela, když mu bylo šest let. Vyrostl bez lásky. Táta chtěl, aby byl kupcem.
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_07
Marie Curie Sklodowska
Exotika obrazů Paula Gauguina
Obrazy jakou autobiografie
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
ŠABLONA III/2 MIKOLÁŠ ALEŠ
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Výtvarná výchova pre 9. ročník
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, České baroko Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Název materiálu: Impresionismus
Transkript prezentace:

Adam Kučera, Jan Starý Vincent van Gogh

Úvod Nizozemský malíř a kreslíř Fauvista, expresionista, impresionista (nové odvětví) 900 maleb, 1100 kreseb Úspěch až po smrti, za jeho života prodáno jedno dílo Živen bratrem Theem

Prodejce obrazů Zundert 30. března 1853 Bratr Theo a další čtyři sourozenci Prodejce obrazů - Goupil & Cie – Haag, později Londýn Rodina Loyerů, zamiluje se do Ursuly Po jejím odmítnutí nabídky k sňatku propuštěn

Dráha kazatele Návrat do Anglie Učí u zálivu Ramsgate a poté v Isleworthu Někdy zastupuje faráře při kázáních Snaží se studovat teologii – Amsterodam, potkává sestřenici Kay Brusel – není uznán za vhodného kazatele Nakonec mu najdou místo v Borinage

Borinage Hornický kraj, pobyt zde velmi ovlivnil jeho tvorbu Pracuje zde jako laický kazatel Příležitostně také fárá do dolů Později uznán nevhodným pro kázání a vyhozen Začíná si kreslit skici horníků Inspirace starými holandskými mistry Temné barvy Zachycuje nejchudší vrstvy

Počátky malířství Theo Vincentovi řekl, aby začal malovat Chvíli maluje v Ettenu, kde se zamiluje do své sestřenice Kay, ta ho odmítá Poté se učí u Mauveho v Haagu Jeho díla jsou odmítána Seznamuje se s De Bockem, Weissenbruchem a také s prostitutkou Christinou

Nuenen Sem se přestěhovali jeho rodiče Bramborářský kraj, tkalci Sesnámil se se sousedkou Margot Begemannovou, která se do něj zamilovala Její rodina proti manželství → Margotin pokus o sebevraždu Přátelství s rodinou DeGrootů → Jedlíci Brambor

Zdroje Irving Stone: Žízeň po životě www.vangoghgallery.com www.artmuseum.cz www.osobnosti.cz