SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim 3. - 4. listopadu 2003.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jindřiška Pospíšilová
Advertisements

+ Implementace MetaLib+ v NKČR Martin Ledínský, Univerzita Karlova v Praze.
Ing. Petr Štefan Kp-sys s.r.o. CPVŠK Praha
Eva Filípková Co to vlastně JIB je portál umožňující vyhledávání v různých portál umožňující vyhledávání v různých českých i zahraničních.
/ /2003 – 10/2005 Dalším krokem je …. MetaLib verze 3 SFX verze 3 aplikace >>
Oborová brána ART jako nástupce virtuálního uměleckého katalogu
JIB Jednotná informační brána seminář Digitální knihovna STK Praha, 9. října 2001 Martin Vojnar Jiří Pavlík Naděžda Andrejčíková.
Oborová brána TECH, tech.jib.cztech.jib.cz specifika, silné a slabé stránky oborové brány: velké množství zapojených zdrojů – knihoven i databází s přístupem.
SUAleph 27. dubna 2011 SUAleph 27. dubna 2011 Portál pro podporu vědy a výzkumu UTB SFX Ing. Lukáš Budínský.
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , ,
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
/ /2003 – 10/2005 Dalším krokem je …. MetaLib verze 3 SFX verze 3 aplikace >>
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
Technologie vyhledávání v Jednotné informační bráně Jiří Pavlík, Univerzita Karlova v Praze, ÚVT Konference ZIG 2002, , STK.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Informační blok k předmětu Jazykový projev (2012/13)
WWW – hypertextový informační systém
Hledání - editace Přepnu se do báze, ve které budu hledat (zatím pouze báze autorit a záznamů) Každý zpracovatel může editovat pouze záznamy svého ústavu.
Využití JIB pro stahování záznamů Jan Pokorný
SEKCE SDRUK PRO IT Souborný katalog SKAT a elektronické informační zdroje z dílny firmy LANius s.r.o. Ing. Jiří Šilha.
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Linkovací server SFX v JIB a oborových branách Seminář: Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? Mgr. Michael Zach.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Bibliografická a rešeršní činnost Jednotná informační brána.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , , , ,
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Jednotná informační brána: MetaLib a SFX Martin Ledínský Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky Automatizované.
WorldWideScience.gov
WEBOVÉ PORTÁLY KNIHOVEN z pohledu informačních zdrojů Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Anopress: nová grafika, nové možnosti Mgr. Daniela Uhrová září 2010.
Knihovny a jejich služby Souborné katalogy. Obsah přednášky výklad základních pojmů typologie služeb typologie katalogů souborné katalogy.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Novinky v registru digitalizace a možnosti další spolupráce RD SK ČR Helena Dvořáková, NK ČR.
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Akademie múzických umění června 2002.
Link server – přidané služby v portálech knihoven Jiří Pavlík Univezita Karlova v Praze, Ústav výpočetní techniky Automatizace knihoven, Jinonice 2004.
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
TinWeb v12 Nové rysy TinWeb v12 RNDr. Vladimír Pávek
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
METALIB a SFX Martin Krčál Školení pro studenty FSSBrno, 29. března 2011 aneb jak vyhledávat skoro ve všech e-zdrojích současně.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Možnosti vyhledávání Rychlé vyhledávaní přednastavené 3 katalogy – NK ČR, SK-UK, VKOL hledání ve všech polích Vyhledávání výběr zdrojů v rámci jedné kategorie.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Portlety, navigace a personalizace UIS Milan Šorm.
Ústřední knihovna FSS MU
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
WorldWideScience.gov Brána prohledává souběžně asi 95 národních a mezinárodních vědeckých databází a portálů ze 70 zemí. Buduje ji Office of Scientific.
Jednotná informační brána
Pohled uživatele Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Nový web Souborného katalogu ČR
Ústřední knihovna FSS MU
Jednotná informační brána (JIB)
Ing. Jiří Pavlík Univerzita Karlova - Ústav výpočetní techniky
Seriály v Souborném katalogu ČR
ANOPRESS Databáze TAM TAM
Transkript prezentace:

SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003

Ing. Jiří Pavlík MULTIDATA Praha Setkání uživatelů knihovního systému Tinlib /T Series 2003 TinWeb v11

Novinky Nová podpora pro virtuální souborné katalogy Rozšířená vyhledávací maska Skok v seznamu, skok na vyhledané záznamy Přeposlání dotazu na Google a vylepšená podpora OpenURL UTF-8 Podpora pro listování, vyhledávání v libovolném poli Konfigurovatelné sdělení na úvodní obrazovku, přednastavená doba platnosti rezervace, statusy dokumentů podle T Series, …

Podpora pro virtuální katalogy Přehledný výběr katalogů pro vyhledávání na samostatné stránce Definovatelné skupiny katalogů Oddělené konfigurace vzdálených databází a lokálních definic skupin, pořadí databází při zobrazení Definovatelné přednastavené databáze pro vyhledávání Možnost provozu bez lokální databáze Zobrazování průběžného statusu při vyhledávání, možnost přerušení vyhledávání Zapamatování dotazu, přepnutí na vyhledané záznamy Kompatibilní s v10, v9

Rozšířená vyhledávací maska, práce s výsledky Až 99 polí v dotazu Skok v seznamu podle aktuálního řazení Přepnutí z masky na seznam výsledků, ze seznamu výsledků na masku s vyplněným dotazem

Google a OpenURL, externí linkování Přeposlání dotazu na Google OpenURL v UTF-8 OpenURL pro články Ošetřeno omezení konfigurace pro konstrukci OpenURL Nabídkové okno přidaných služeb SFX standardních parametrů podle doporučení na portálu JIB Likování podle čísla záznamu, ISBN/ISSN, názvu dokumentu

UTF-8 Texty v konfiguračních souborech HTML kód Překlad pro T Series do CP 852 Unicode v OpenURL i link-to URL Nastavení jiného kódování v URL parametrem

Univerzální definice pro vyhledávání/listování Možnost definice vyhledavání, listování, slovníků pro libovolné pole Příklady využití –Novinky –Administrátorské výpisy –…

A ještě něco… Popisky u vlastních tlačítek pro všechny jazykové verze Kompletní uložení obsahu vyhledávacího formuláře Pro pole bez číselníku možnost zobrazit HTML soubor jako nápovědu pro zápis dotazu Statusy dokumentů podle T Series Rozlišování malých/velkých písmen u čísla čtenáře

A ještě něco… do knihovny přes formulář Tooltipy s plnými názvy knihoven u zkratek ve výsledku paralelního vyhledávání Rezervace dokumentů se záznamy bez vyplněné lokace Konfigurovatelné sdělení na úvodní obrazovce Konfigurovatelná přednastavená doba platnosti rezervace

Pod pokličkou Nový design XML rozhranní pro připojení do MetaLibu Jednotné informační brány Další služby (změna u, nastavení hesla, odesílání záznamů ze schránky em, nastavení zasílání upozornění na vypršení výpůjční lhůty …) …

Ing. Jiří Pavlík MULTIDATA Praha Děkuji za pozornost