Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Linkovací server SFX v JIB a oborových branách Seminář: Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? Mgr. Michael Zach.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Linkovací server SFX v JIB a oborových branách Seminář: Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? Mgr. Michael Zach."— Transkript prezentace:

1 Linkovací server SFX v JIB a oborových branách Seminář: Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? Mgr. Michael Zach

2 Linkovací server SFX OpenURL Link Resolver SFX http://sfx.jib.cz/sfxlcl3?atitle=Digital+libraries+and+autonomous+citation+indexi ng&title=Computer.com&volume=32&issue=6&date=1999&spage=67&issn=0018 -9162 SFX zajišťuje propojení na: – plné texty napříč systémy/databázemi – Knihovní katalogy (např. NKP, CASLIN) – Metalib JIB – EZB – DDS (NKP, VPK, ePK) – Další doplňkové služby (ptejte se knihoven, apod.) Seznamy e-časopisů a e-knih (tzv. AZ list) MARCIt! (obohacení MARC záznamů)

3 Princip SFX Znalostní báze SFX OpenURL Katalog AZ seznam

4 Instalace – instance SFX SFX SERVER JIB (sfxlcl3) ART (sfxart3) MUS (sfxmus3) IREL (sfxirel) KIV (sfxkiv3)

5 Tlačítko SFX ve zdrojových službách:

6

7 Plnotextové služby Propojení na externí služby Detaily o titulu DDS Institucionální Login (JIB)

8

9 Seznamy e-časopisů a e-knih

10 Mobilní verze AZ i menu

11 Podrobnější informace http://info.jib.cz/o-projektu/sfx Kontakty: – michael.zach@ruk.cuni.cz michael.zach@ruk.cuni.cz – pavlik@cuni.cz pavlik@cuni.cz


Stáhnout ppt "Linkovací server SFX v JIB a oborových branách Seminář: Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? Mgr. Michael Zach."

Podobné prezentace


Reklamy Google