Název: Indie Číslo : VV_32_INOVACE_Z78_09 Oblast: Zeměpis Stručná anotace: Doplňkový učební materiál pro výuku regionální geografie Asie Autor: Mgr. Věra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název:Chov a rozmnožování ryb.
Advertisements

Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
SLUNCE Přírodověda 5.ročník Gabriela Mikulková 2012.
Zákon zachování energie
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 03.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 05.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 04.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 20.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 02.
Název:VY_32_INOVACE_PR7_04 – Strunatci - rozdělení
Název:VY_32_INOVACE_PR7_03 Strunatci – vyšší živočichové
Oblast: Autor:Mgr. Alena Shánělová Název:VY_32_INOVACE_PR7_07 - Paryby
Státy J a JV Asie I. III2-Z7-II-12
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 05.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 05.
Státy J Asie - Indie Autor: Mgr. Marian Solčanský
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 03.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_32_INOVACE_15_Kachna divoká Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Vendula Báčová
..
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Nových sedm divů světa.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Rybářová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Indie.
11 Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_04_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
INDIE.
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
7 DIVŮ SVĚTA.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_179 Názevindie Téma hodinyStáty jižní.
Stručná anotace : Prezentace slouží k výkladu a procvičení učiva tématu Západ USA tématu Západ USA Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_PR_II.C.03
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_03/2/23_ZEMĚPIS Oceánie. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace a.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_32_PLICNI_VACEK Anotace:Interaktivní výukový materiál v programu Power Point zaměřený na popis plicního.
Taj Mahal Indie.
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova
Název Architektura starověkého Řecka Předmět, ročník Dějepis, prima
JIŽNÍ ASIE.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
Číslo: VY_32_INOVACE_26_19 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Terakotová.
VY_32_INOVACE_03_Voda Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
Identifikátor materiálu: EU
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 02.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Věra Sklenářová Název: Zakavkazsko
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. VY_32_INOVACE_D2 – 12.
Smyslová ústrojí člověka
„chrám všech bohů“ Řím Martovo pole
Zámek Džaipúr Palác větrů, Džaipúr Svatební cesta na slonovi, Džaipúr.
Transkript prezentace:

Název: Indie Číslo : VV_32_INOVACE_Z78_09 Oblast: Zeměpis Stručná anotace: Doplňkový učební materiál pro výuku regionální geografie Asie Autor: Mgr. Věra Sklenářová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace a inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Dillí

V 17. století nechal indický vládce mogul Šáhdžáhán postavit mauzoleum nazvaném Tádž Mahal jako hrobku pro svoji milovanou ženu. Mohutnou stavbu z bílého mramoru zdobenou drahokamy a polodrahokamy včetně uměle vytvořeného vodního kanálu navrhl perský architekt. Asi 20 tisíc dělníků pracovalo 20 let na stavbě pravděpodobně nejznámější indické památky.

Zlatý chrám v pandžábském Amritsaru na SZ je největší v Indii a Sikhy je považován za nejkrásnější chrám světa. Střední část chrámu je bohatě zlacena plátkovým zlatem. Chrám je přístupný pro všechny. Každý návštěvník si musí očistit nohy a zahalit vlasy.

Váránasí jedno z nejstarších osídlených měst světa, nejposvátnější místo hinduismu a hlavně město ghátů (terasových schodišť) Posvátná řeka Ganga je mistem očisty živých i mrtvých. Kromě běžných teras, které slouží ke koupeli, jsou zde i spalovací místa, kde se spalují těla mrtvých na hranici. Popel se potom vsype do řeky. Některá těla se však nepálí ( svatí muži, děti, těhotné ženy, nemocní leprou, uštknutí hadem), ale pustí se po řece. Taková voda je pak zdrojem infekce.

Zdroje: Všechny použité odkazy dostupné pod licencí Creative Commons [cit ] mple.jpg?uselang=cs