Leopold Hilsner Hilsneriáda

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro rodiče a uživatele Internetu © PaedDr. Miloslav Psota, 2012.
Advertisements

Města ČR – orientace na mapě
7. SKLÁDÁNÍ RYCHLOSTÍ VE STR
Johana Posseltová, C3B Bitvy 1. světové války.
Martina Rybová - Taťka Zpravodajka OR pro vzdělávání.
M ÉDIA A POLITIKA Mgr. Vilém Ďoubal Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.16/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.15/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.03/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ HTML & XHTML.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
VY_12_INOVACE_PR.1.03státní symboly
Téma hodiny: Bulharsko - opakování Předmět: Zeměpis
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
CZ KVÍZ.
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
Nový Bor- brána Lužických hor, město skla, zeleně a zahrad.
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
B U L H A R S K O Buršová Martina 5.B. VLAJKA ZNAK.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:24.
JUDr. Martina Burachovičová
Doba Jana Amose Komenského
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.11 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Česká republika 5. ročník
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Dreyfusova aféra 1894 Ondřej Turek.
DĚTSKÁ PRÁVA Svět je veliká skládačka složená z mnoha dílů. Všichni, i ty , jsme jeho součástí.
Obrázky-zdroje snímek 3 -
Autor:Mgr. Jana Šlancarová Zpracováno: Ročník (obor)3., K/81 – Gymnázium K/41 – Gymnázium Tematická oblast Multikulturní výchova.
Musilová Tereza VIII.A /2009
ZŠ a MŠ Křeset ice Únor 2012 Vyprac ovali: Martin Zelený
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Horákovský hrad František Křivánek.
Tomáš Garrigue Masaryk
Pověsti z regionu – Zlatý písek
Předmět: Základy společenských věd Ročník: III.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Prezident ČR. Neodpovědnost a imunita Pro postavení prezidenta republiky jako hlavy státu v parlamentní republice je charakteristická neodpovědnost a.
Baroko II. Sochařství. Baroko II. Sochařství Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní sochaři.
Test – Jihovýchodní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
PODNEBÍ ČESKÉ REPUBLIKY 9. třída Mgr. Jakub Karásek
2_Rozdělení úhlů podle polohy
ŘECKO Marie Šťovíčková.
TEST 17. POLITOLOGIE
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_469.
Sociokulturní struktura populace ČR
Co je typické pro židy?.
9. ročník Novověk, moderní dějiny
Autorem: Staněk Jaroslav. Karkoolka žila v malým městečku, A bohuželtam někdo kradlA bohuželtam někdo kradl a bohužel tam někdo kradl recepty.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. schůze PRVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Česká společnost před 1. světovou válkou
Chování ve městě Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Chování ve městě Anotace: bezpečné chování v lese, přechod pro chodce, injekční stříkačky.
Martina Jiříková C4B.  ŽIVOT  FILOSOFIE  SHRNUTÍ  ZDROJE.
Trest smrti.
Běhy na lyžích a Biathlon Naši sportovci. Běhy na lyžích.
POZNÁVÁNÍ: Listnaté stromy a keře
!!KOPÍROVÁNÍ ZAKÁZÁNO!! Ten kdo zkopíruje tuto prezentaci musí mít povolení od majitele!! Berte na vědomí že kopírování se trestá!!! ©Miňonka.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Filozofie Číslo materiálu:EU Název: Eklekticismus Autor: Mgr. Šárka Rambousková Ročník: osmý osmiletého.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
BĚLORUSKO CEVRO Institut.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Trest smrti Ondřej Špiřík 4.A Střední škola KNIH.
Tomáš Garrigue Masaryk. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Tomáš Garrigue.
AUTOR: Mgr. Petr Punčochář
Opakování - Peru VY_32_INOVACE_ PERU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Rakouská monarchie ve 2. polovině 19. století
Transkript prezentace:

Leopold Hilsner Hilsneriáda Monika Vánišová GJO 6. 11. 2012

Hilsnerova aféra

Hilsnerova aféra Městečko Polná Anežka Hrůzová 1899 les Březina u Polné město Polná – „německý ostrov“ Prosincová ústava – svobodné vyznání

Polná

Hilsner ve skutečnosti Leopold Hilsner Hilsner u soudu Hilsner ve skutečnosti pochybná existence chudák, ale slušný X nemravnosti základy gramotnosti trest nikdy netrestán ženy

Rituální vražda

Kutná Hora, Písek

SOUD

Zdroje František Červinka: Hilsnerova aféra a její literární dozvuk. Polná, nakladatelství Linda, 1999, s. 24. Bohumil Černý: Justiční omyl /Hilsneriáda/. Praha, nakladatelství Magnet-Press, 1990, s. 121 Hilsneriáda v Polné. http://www.zidovskehrbitovy.cz/index.php?id_cat=17&new=2017 , 17. 4. 2009 Martina Bílá: Hilsneriáda by neměla být zapomenuta. http://www.radio.cz/cz/rubrika/historie/hilsneriada-by-nemela-byt-zapomenuta, 27. 9. 2009