Nesoulad mezi nabídkou a poptávkou na trhu práce: rozdíly se prohlubují 2011 Manpower Talent Shortage Survey Results.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průzkum v azylových domech
Advertisements

Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Seznamuje žáka s předpoklady pro různá povolání. Druh učebního.
Strategie CŽU ČR a její implementace
VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Získávání pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Pojištění majetku a odpovědnosti za škodu města a jím zřízených příspěvkových organizací Bc. Miloslav Šalé jednatel společnosti RESPECT BRNO, s. r. o.
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2a Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Podnikatelské setkání 2013 Hotel ALLVET Ing. Jan Marek ředitel KOP ÚP ČR Vyškov.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A17 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníprosinec.
s potřebnou kvalifikací
Oracle a svět HCM Alexandr Pomazal Senior Sales Manager.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Zaměstnavatelé jako spolutvůrci systému
Podpora částečných úvazků?
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
TRH PRÁCE V ROCE 2015 Mgr. Jan Záruba Ing. Jiří Halbrštát KA Director
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Pohyb zaměstnanců v podniku Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
This presentation, including any supporting materials, is owned by Gartner, Inc. and/or its affiliates and is for the sole use of the intended Gartner.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Elektronická učebnice - II
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
Využití informací o trhu práce. Hlavní cíle aktivit v roce 2014 Čtyři hlavní oblasti: 1.Zákazníci (zaměstnavatelé a uchazeči o zaměstnání), 8 cílů 2.Aktivity,
Prezentace pracovního portálu R. Cerkal
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
trendy na trhu práce + mzdový průzkum 2015
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Vývoj nezaměstnanosti, segmentace pracovního trhu
Trh práce a politika zaměstnanosti
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 AnotaceTrh.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Cizinci v Jihomoravském kraji Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Práce, hledání zaměstnání
Zaměstnávání cizinců ze třetích zemí v ČR
Aktuální situace na trhu práce v Kraji Vysočina
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci
Změny na trhu práce?.
Kontaktní pracoviště v Mostě
Transkript prezentace:

Nesoulad mezi nabídkou a poptávkou na trhu práce: rozdíly se prohlubují 2011 Manpower Talent Shortage Survey Results

Přístup k „talentům“ je důležitější než kdy před tím Talent se stává vzácným zdrojem Přecházíme od kapitalismu k talentismu

Svět stále bojuje s vysokou nezaměstnaností, ale … 34% zaměstnavatelů celosvětově uvádí, že má problémy s obsazením svých volných pracovních míst 3 The Talent Mismatch – the Gap Widens Roste nedostatek lidí s potřebným profilem na správném místě ve správný čas.

PRŮZKUM MANPOWER NEDOSTATEK LIDÍ S POTŘEBNOU KVALIFIKACÍ The Talent Mismatch – the Gap Widens

Ptali jsme se zaměstnavatelů … Jak je pro vás náročné obsadit volné pracovní pozice? Které z pozic jsou nejhůře obsaditelné vhodným uchazečem? Jaké jsou nejčastější důvody pro obtížné obsazování pracovních pozic? Jaké strategie přijímáte pro překonání těchto problémů? 5 The Talent Mismatch – the Gap Widens

Nedostatek lidí s potřebnou kvalifikací roste Procento zaměstnavatelů, kteří mají problémy s obsazením volných pracovních míst z důvodu nedostatku odpovídajících kandidátů ČR 37 % 17 % 19 % 22 %

Nedostatek lidí s potřebnou kvalifikací Manpower Inc. Proprietary Information 7 Procento zaměstnavatelů, kteří mají problémy s obsazením volných pracovních míst z důvodu nedostatku odpovídajících kandidátů

8 Top10 nejhůře obsaditelných pozic – Česká republika 1Obchodní zástupce 2Řidič 3Uklízečky a hospodyně 4Projektant/konstruktér 5Lékař a jiný neošetřující zdravotní personál 6IT manager / projektový manager 7IT specialista (programátor, vývojář) 8Ošetřovatelé a pomocná zdravotní síla 9Učitel 10Technik 1Řemeslník 2Obchodní zástupce 3Šéfkuchař / kuchař 4 Lékař a jiný neošetřující zdrav. personál 5Řidič 6IT specialista (programátor, vývojář) 7Pracovníci v zákaznickém servisu 8Recepční 9Administrativní pracovníci 10Management

9 Důvody, proč nemohou zaměstnavatelé obsadit volné pracovní pozice

Jak zaměstnavatelé bojují s nedostatkem talentů