Internetové technologie a spisová služba

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Housing spisové služby pro městské části, organizace a školy „MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY“ Plzeň – května 2006 Ing. Roman Zemánek – obchodní ředitel.
Advertisements

Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Elektronizace agend nejen ve státní správě
Systémová integrace Ing. Roman Danel, Ph.D.
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Realizační tým ICZ duben 2005
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Inspirační databanka pro podporu strategického řízení rozvoje lidských zdrojů v krajích Národní vzdělávací fond, o.p.s. M. Mandíková, Z. Palán, I. Sládková,
Moderní řízení úřadu z pohledu tajemníka Radek Baloun, tajemník Magistrátu města Hradec Králové 31.března 2005.
Krajský úřad Libereckého kraje
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Adobe Řešení pro veřejnou správu Transformace služeb veřejné správy a PDF Inteligentními Dokumenty.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Inteligentní PDF formuláře Vladimír Střálka Territory Account Manager Adobe Řešení pro.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
EPraha - služby na dosah „ePraha – výzvy a příklady řešení“ MHMP - 27.března 2006 Ing. Roman Zemánek – obchodní ředitel EXPRIT spol. s r.o.
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Vratislav Paulík ředitel projektů
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Transkript prezentace:

Internetové technologie a spisová služba 2003 Hradec Králové, 24. března Ing. Miroslav ŠIRL sirl@exprit.cz

Internetové technologie a spisová služba Spisová služba - obecně Přínos Internetové technologie /Java, XML/ Spisové služby na trhu E-spis - spisová služba nové generace Technologický koncept Uživatelské prostředí Nové pojetí implementace Další výhody využití této platformy (Usnesení, stavební řízení, Evidence smluv,…)

Spisová služba - obecně Spisová služba je systém specializovaný na podporu evidence zpracování a oběhu písemností pro organizace státní správy a samosprávy. Aplikace Spisová služba zajišťuje komplexní evidenci, správu a řízené zpracování písemností při respektování standardů na ochranu informací, efektivitu práce a průkaznost evidence i průběhu zpracování.

e-Goverment a Spisová služba e-Goverment – interaktivní úřad Největší důraz Využitelnost e-Govermentu ze strany občanů a firemní sféry Meziresortní komunikace – komunikace mezi různými orgány Veřejné správy Nezastupitelné místo Spisové služby Potřeba integrace -kritériem je aplikace systémových principů, založených na transformaci stávajících systémů (popř. i izolovaných agend) pomocí nejnovějších technologií a programových nástrojů Správa obsahu – nutná integrální součást

Spisová služba - obecně Funkčnost dodávaných „Spisových služeb je v současnosti téměř identická a je dána místními zvyklostmi a legislativou V rámci výběrových řízení pro subjekty veřejné správy ustálená nabídka Neexistence nabídky zahraničních produktů Potřeba obecné funkčnosti pro správu dokumentů Uvedení nového moderního produktu: Khow –how z implementací „Spisové služby“ Zkušenosti s implementací obecných produktů DM Dostupnost potřebných technologií

Spisová služba a Internetové technologie Současný stav: Náročnost implementace, omezená nabídka, omezený odbyt – úprava stávajících aplikací Potřeba nové funkčnosti v rámci elektronizace veřejné správy – kompromisy Ideální stav: Ověřená aplikace s několika implementacemi Při použití moderní technologií Internetové technologie Otevřenost vůči ostatním aplikacím Integrovaná funkčnost pro správu dokumentů Nezávislost na infrastruktuře

Spisová služba a Internetové technologie Magistrát HMP výběrové řízení na dodávku Spisové služby a Systému na správu dokumentů Jednotné otevřené řešení pro městské části na bázi XML a Java technologie Variabilita vůči různým operačním systémům a databázovým strojům Komponentové vícevrstvé řešení Platforma i pro další aplikace

Magistrát HMP výběrové řízení Existující nabídka na trhu: Exprit, Gordic, Plzeňský holding, PVT, Triada, Vera,… (abecedně) - nesplňovala kritéria zadání EXPRIT zvítězil s kompletně novým řešením e-Spis na bázi technologie XQW firmy CORPUS Systém XQW je určen pro vývoj a provoz JAVA a XML aplikací Součástí dodávky komponenta XDE – databázově nezávislá nadstavba realizující funkce s dokumenty

e-Spis - spisová služba nové generace EXPRIT dodává a implementuje „Spisovou službu“ víc jak deset let Od MPO technologie GORDIC jedna z prvních implementací, úspěšně v provozu od roku 1994 bez větších úprav do současnosti přes městskou část Praha 8 technologie PCDOCS jedna z největších implementací Spisové služby včetně elektronizace dokumentů 350 aktivních uživatelů po Brněnský magistrát technologie ORACLE jedna z prvních plně „webovských“ Spisových služeb e-Spis dodáno a převzato na MHMP Implementace P3, P13 Ostrava

e-Spis - spisová služba nové generace

e-Spis - spisová služba nové generace Třívrstvá architektura Komponenty, ze kterých je aplikace složena, se skládají ze 3 vrstev. Každá vrstva řeší jinou problematiku. Jednotlivé vrstvy spolu komunikují prostřednictvím XML. JAVA komponenty

e-Spis – uživatelské rozhraní

e-Spis – uživatelské rozhraní

e-Spis – uživatelské rozhraní Referátník versus Workflow ?

Další moduly /aplikace - stejná technologie Usnesení rady a zastupitelstva Zpracování administrativních činností spojených s  procesem přípravy jednání rady nebo zastupitelstva. Řídí vypracování návrhu usnesení, připomínkování návrhu, schválení, uzavření a zveřejnění. Smlouvy evidence a zpracování smluv Oběžníky a vnitřní předpisy Příprava, oběh a publikování Stížnosti evidence stížností a sledování termínů jejich vyřizování Elektronizace – skenování/OCR Skenování papírových dokument

Usnesení rady a zastupitelstva

Usnesení rady a zastupitelstva

Nové pojetí implementace Zjednodušení implementace, snížení nákladů na správu Potřeba robustních aplikací i v rámci menších subjektů veřejné správy Existence plně internetových aplikací Aplikace připraveny na současný provoz více subjektů Hosting aplikace, speciální forma outsourcingu Provoz aplikace cílově aplikací je realizován formou služby.

Nové pojetí implementace finančně a personálně neúnosné a často i neefektivní, aby všechny činnosti související s provozem a údržbou informačních systémů veřejné správy zajišťovala vlastními silami Možnost spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem Externí zabezpečování informačních služeb Úspory dosáhneme nahrazením parciálních dodávek ze soukromého sektoru (studií, projektů, strojového vybavení, programového vybavení, podpory, konsultací a servisu) komplexní službou, jejíž výsledky se dají lépe definovat a jsou ekonomicky efektivnější Existence legislativních norem

Nové pojetí implementace finančně a personálně neúnosné a často i neefektivní, aby všechny činnosti související s provozem a údržbou informačních systémů veřejné správy zajišťovala vlastními silami Možnost spolupráce mezi veřejným a soukromým sektorem Externí zabezpečování informačních služeb Úspory dosáhneme nahrazením parciálních dodávek ze soukromého sektoru (studií, projektů, strojového vybavení, programového vybavení, podpory, konsultací a servisu) komplexní službou, jejíž výsledky se dají lépe definovat a jsou ekonomicky efektivnější Existence legislativních norem e-Spis ready !

Řešení e-Spis Vám rádi předvedeme: stánek e-Government v předsálí popř. on-line: i-Force Centrum Děkuji za pozornost ! Ing. Miroslav ŠIRL sirl@exprit.cz EXPRIT, spol. s r.o.