ICT ČJ VS po B Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Advertisements

Křížovky s VS po M II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Nové modulové výukové a inovativní programy
Křížovky s VS po P II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J01/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Křížovky s VS po L II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovky s VS po B IV. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Vyjmenovaná slova po b Postup vložení tohoto snímku do prezentace
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Číslo a název šablony klíčové aktivity
VYJMENOVANÁ SLOVA B - opakování
Mgr. Vladimíra Mikulášková ZŠ Jenišovice
Be, fe, le, me, pes se veze, ke kterému i, y nás veze?
Procvičování vyjmenovaných slov po
ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.
ICT ČJ 5.ročník Význam slov IV.
ICT ČJ VS po L Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ICT M 5.R. Desetinná čísla
Kobylka Bělka – vyjmenovaná
Číslo v digitálním archivu školy
ICT ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Anotace : ICT ČJ přídavná jména II. - 5.ročník
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO B Vytvořila: Mgr
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ICT ČJ párové souhlásky uvnitř slov
ICT VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
VY_32_INOVACE_04_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA být bystrý bydlit bylina obyvatel kobyla byt býk příbytek Přibyslav nábytek dobytek obyčej.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
ICT ČJ procvičování učiva 4. a 5.ročník
Křížovky s VS po B II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
ICT VL Pravěk – procvičování 4.R
Křížovky s VS po L III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT ČJ VS po Z Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Š ABLONA : ICT ČJ Č ÍSLOVKY 5.R. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková.
Křížovky s VS po B I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.R. Jednotky času
ICT M 5.R. Jednotky hmotnosti
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
ICT ČJ VS po P Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT ČJ VS po M Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Křížovky s VS po B V. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovky s VS po B III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
Vyjmenovaná slova po B Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_308_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO B Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
VYJMENOVANÁ SLOVA PO B a F – opakování Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Ludmila Svobodová Název : VY_32_INOVACE_123 Téma:Vyjmenovaná slova po b Číslo projektu: CZ 1.O7/1.4.00/
VY_12_INOVACE_01_VYJMENOVANÁ SLOVA PO B být bydlit obyvatel byt příbytek nábytek dobytek obyčej bystrý bylina kobyla býk Přibyslav ZbyněkZbyšekBydžov.
Tematický celek: Vyjmenovaná slova
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_182_ČJ3
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_181_ČJ3
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_04
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Procvičování Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_03_PROCVIČOVÁNÍ.
ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_01
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VYJMENOVANÁ.
Transkript prezentace:

ICT-2-1-7 ČJ VS po B Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace: Prezentace obsahuje výklad – vyjmenovaná slova po B. Součástí prezentace je pracovní list s řešením, kde si žáci procvičí získané vědomosti. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Mgr. Pavla Polanská Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: píše správně i/y po obojetných souhláskách Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova: vyjmenovaná slova, příbuzná slova, význam slov Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: kombinovaná/výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání – základní vzdělávání - první stupeň - druhé období Typická věková skupina 10-11 let Celková velikost – 122 kB – soubor pptx

Vyjmenovaná slova po B Být (existovat), bydlit, obyvatel, byt, příbytek, nábytek, dobytek, obyčej, bystrý, bylina, kobyla, býk, Přibyslav

Dávej pozor na význam slov  y/ý být (bude) dobýt (dobude, získá), nabýt (nabude, získá), přibýt (přibude, získá), ubýt (ubude, ztratí) Kdyby, aby, by, bys, bych, abychom… živobytí, zbytek, zabývat se, starobylý, Zbyněk starobylý hrad

Dávej pozor na význam slov  i/í bít (tlouci) dobít (dotlouci), nabít (natlouci), přibít (přitlouci), ubít (utlouci), krupobití Tatínek přibil obrázek kobyly na zeď.

Pozoruj  bydlo (živobytí) Má dobré bydlo. (dobře se mu bydlí) býlí (bylina) Na poli roste býlí. bidlo (dřevěné, tyč) Na bidlo usedl kos. bílý (barva) Cesta kolem bílého plotu.

Doplň y/ý nebo i/í a vymysli věty  Zuřivý b_k je nebezpečný. Statný B_voj nesl kance na zádech. B_tva b_la krutá, statný kníže Zb_něk zvítězil. Kdyb_ch to b_l b_val věděl – tak b_ch tam b_l nechodil. b_strý ………………………………………………………… slab_kuje ……………………………………………………. Přib_slav ……………………………………………………. b_č …………………………………………………………….. b_lá ……………………………………………………………

Řešení pro šikulky  Zuřivý býk je nebezpečný. Statný Bivoj nesl kance na zádech. Bitva byla krutá, statný kníže Zbyněk zvítězil. Kdybych to byl býval věděl – tak bych tam byl nechodil. bystrý ………………………………………………………… slabikuje ……………………………………………………. Přibyslav ……………………………………………………. bič …………………………………………………………….. bílá ……………………………………………………………

Použité obrázky štítek – BLMPSVZ – autor vlastní hrad … http://www.i- creative.cz/2008/09/01/pohadkove- omalovanky/ kobyla … http://skolakov3b.sweb.cz/vyjmenovana_slova_ po_B/VS-B1/prirazovani4a.htm kos … http://www.naturfoto.cz/kos-cerny- fotografie-16662.html