Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Advertisements

Jan Trajlinek Lukáš Kaleta
Natálka C. Anžel S. 5.B PARDUBICKÝ KRAJ.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Pardubický kraj Anotace
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
vypracoval: Jáchym Vérosta
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
STŘEDOČESKÝ KRAJ Veronika Herzánová Zdroje: wikipedie.
Jihomoravský kraj.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Pardubický kraj - procvičování
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Pardubický kraj.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kraje ČR - shrnutí Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Krajské město: Pardubice
Pardubický kraj r byl po 40 letech obnoven r byl po 40 letech obnoven přetrvávají úzké vazby na Hradec přetrvávají úzké vazby na Hradec Králové.
Pardubický kraj.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kraj Vysočina Rozloha – km2 Počet obyvatel
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
47.1 Pardubický kraj – poznáš jeho dominanty?
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
EDITA HUDEČKOVÁ, 9.D VYSOČINA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_14.
Pardubický kraj.
Jihočeský kraj.
Kraj Vysočina.
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Jihomoravský kraj.
Pardubický kraj. Základní údaje Rozloha: km2 Počet obyvatel: (k ) z toho: cizinců s přechodným pobytem cizinců s.
Kraj Vysočina.
Vypracovali: Dan Vodák a Michal Musil. Znak a vlajka.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ZEMĚPIS Téma: Pardubický kraj Ročník: 9.
Název školyZákladní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektuCZ.1.07./1.4.00/ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_07_Středočeský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 07 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jan Staník NÁZEV: Královéhradecký kraj – obyvatelstvo a hospodářství.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_14 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce zeměpisu na základní škole. Zeměpis – východočeská města.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum :duben 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_10_VL_PARDUBICKÝ KRAJ.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_16_Jihomoravský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 16 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_ZEMĚPIS Téma: Vysočina Ročník: 9. Číslo projektu:
Č e s k á r e p u b l i k a Která část České republiky je označena žlutě?
Pardubický kraj 8. ročník ZŠ Strossmayerovo nám.4, Praha 7
Pardubický kraj.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
PARDUBICKÝ KRAJ POLOHA Pardubický kraj leží na pomezí Čech
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Pardubický kraj.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_PARDUBICKY_KRAJ.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_14_Pardubický_kraj
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Pardubický kraj Petra Alexandra Bergerová. Petra Nguyenová.
Č e s k á r e p u b l i k a Která část České republiky je označena žlutě?
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Pardubický kraj Po střechou Evropy.
Transkript prezentace:

Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Pardubický kraj

Pardubický kraj

(Dolnoslezské vojvodství) Poloha Polsko (Dolnoslezské vojvodství) Královéhradecký kraj Olomoucký kraj Středočeský kraj Kraj Vysočina Jihomoravský kraj

Č e s k o m o r a v s k á v r ch o v i n a Povrch Orlické hory Č e s k á t a b u l e Železné hory Č e s k o m o r a v s k á v r ch o v i n a

Řeky Labe Orlice Labe Chrudimka Morava Svratka Svitava

Půdy a zalesnění V Polabí kvalitní půdy V kraji převládají pahorkatiny a vrchoviny -> chudší půdy Zalesněné plochy hlavně v Orlických horách a na Českomoravské vrchovině – jehličnaté monokultury

Obyvatelstvo Většina území kraje byla trvale osídlena českými obyvateli Zalidnění je mírně nad průměrem České republiky Okolo Pardubic zalidnění hustší, oblasti s většími nadmořskými výškami mají zalidnění řidší Typické je husté rozmístění menších měst (podobně jako ve Středočeském kraji)

Hospodářství Průmysl Zemědělství Chemický průmysl – Pardubice Textilní průmysl – Ústí nad Orlicí Zemědělství Polabí – obilniny Vyšší oblasti – pícniny, okopaniny, řepka V podhorských oblastech převažuje chov skotu

Cestovní ruch Litomyšl Pardubice Vysoké Mýto Svitavy Městská památková rezervace Zámek zapsán v seznamu UNESCO Pardubice Vysoké Mýto Svitavy

Města Pardubice 89 000 obyvatel Průmysl Vysoká škola chemický strojírenský elektrotechnický potravinářský (Pardubický perník) Vysoká škola Sportovní akce (Velká pardubická)

Města Chrudim Vysoké Mýto Moravská Třebová Ústí nad Orlicí 24 000 obyvatel Strojírenský průmysl Vysoké Mýto Moravská Třebová Různá odvětví průmyslu Ústí nad Orlicí Textilní průmysl Strojírenský průmysl – výroba textilních strojů Česká Třebová Železniční uzel Svitavy

Památky – hrad Kunětická Hora

Památky – hrad Rychmburk

Památky – hrad Svojanov

Památky – zámek Letohrad

Památky – zámek Litomyšl

Památky – zámek Jaroměřice

Památky – zámek Pardubice

Památky – zámek Moravská Třebová

Památky – zámek Žamberk

Všechny použité fotografie pocházejí z www.wikipedia.org Zpracováno v rozsahu RVP