Indie leží v jižní Asii Tichý Oceán Tichý Oceán Tichý Oceán

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
nejvyšší vodopády na světě obrovští hadi,jaguáři, pásovci
Advertisements

Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
(Čínská lidová republika)
IRSKO Robin Plch 8.A
INDIE Andrea Stejskalová.
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Indie.
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
Jižní Asie Se rozkládá na poloostrově Přední Indie a v přilehlých regionech a ostrůvkách v Indickém oc. Tvoří ji Indická tabule, která se připojila v III.horách.
BULHARSKO.
TURECKO.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_179 Názevindie Téma hodinyStáty jižní.
Brazílie a její sousedé
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
SRBSKO.
Rumunsko.
ARGENTINA Natálie Vašková.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE zahrnuje státy, které leží východně od Indie a jižně od Číny je geograficky rozdělená do dvou oblastí, jmenovitě Indochina a Malay souostroví.
Zemědělství.
Hospodářství Spíše rozvojové Brazílie Argentina Chile Venezuela Nově
INDONÉSIE Natálie Vašková.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Zemědělství Jižní Ameriky
VY_52_INOVACE_03/2/15_ZEMĚPIS
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
VY_32_INOVACE_12 Asie - Jižní Asie
Celkový počet věží se odhaduje na šířku kolem 7 až 8 metrů, Zeď je dlouhá téměř 2900 kilometrů.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
ČÍNA ČÍNA.
VY_52_INOVACE_03/2/12_ZEMĚPIS
Identifikátor materiálu: EU
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Jihoafrická republika
Jižní Asie.
Írák.
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_12 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace Alena Carbolová Světadíly Východní Asie Poloha,
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Mexiko.
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
INDIE (Indická republika)
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_JIŽNÍ ASIE
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Srbsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Periferie světa, nebo sídlo budoucí velmoci?
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Zemědělství Rozdělení dle vyspělosti zemí:
Transkript prezentace:

Indie leží v jižní Asii Tichý Oceán Tichý Oceán Tichý Oceán Tichý Oceán

Indická vlajka a znak Indie je republika platí se tu rupiemi Hymna: Ďžana Gana Mana Adhinajaka Ďžaja he V Indii se mluví mnoha jazyky: hindština, angličtina, urdština, kašmírština, sindština, bengálština, paňdžábština, ásámština, nepálština, marátština, uríština, konkánština, gudžarátština, sanskrt, telugština, kannadština, malajálamština, tamilština a dalšími

Obyvatelstvo Indie je druhým nejlidnatějším státem na světě. Žije tam 1 098 953 179 lidí. Hlavní město Indie je Nové Díllii.

Povrch a podnebí Podnebí Povrch Na úpatí severních horských pásem je subtropické podnebí. Na zbylém území je podnebí tropické a monzunové. Povrch Na severu je od svých sousedů dělena Himálajským pohořím Nejvyšším bodem je Kančenjunga mezi Sikkimem a Nepálem s 8598 m nadmořské výšky. Vše od zasněžených vrcholků velehor po krásné písečné pláže, od nejmenších osad v horách až po několikamilionové metropole Kančenjunga

největší řeka Indie - GANGA Vodstvo Indií protékají tři velké řeky Indus, Ganga a Brahmaputra. mají poměrně vyrovnané vodní stavy nejdelší řekou Indie je Ganga. indický subkontinent, který směrem na jih probíhá do špičky, je obklopen Indickým oceánem: na západě Arabským mořem, na východě Bengálským mořem. největší řeka Indie - GANGA

Ekonomika Ač se to nezdá, je Indie druhou zemí s nejrychleji rostoucí ekonomikou (za Čínou) Je to také země velkých kontrastů. Žijí tu lidé od těch nejchudších z chudých až po miliardáře s vlastními paláci. Zemědělství – sklizeň pšenice, ječmen, kukuřice, rýže, proso, sorgo, brambory, batáty, maniok, cukrová třtina, luštěniny, hrách, sója, podzemnice olejná, řepka olejná, slunečnice, kokosové ořechy, sezam, juta, káva, čaj, citrusy, zelenina, ovoce, pomeranče, citróny, ananasy, hrozny, banány, rajčata, tabák, bavlna, konopí Zemědělství - chov dobytka skot, ovce, kozy, prasata, osli, velbloudi, koně, buvoli, drůbež Průmysl – těžba černé uhlí, hnědé uhlí, ropa, zemní plyn, železná ruda, mangan, chrom, olovo, zinek, uran, zlato, stříbro, síra, bauxit, azbest

Krátce z historie Historie Indie sahá tak daleko, jako historie lidstva První zmínky o osídlení pochází z doby před 5000 lety Její moderní historie se začíná psát na počátku 19. století, kdy se stává součástí britského impéria Samostatnost získává roku 1947, ale zůstává členem Commonwealthu.

Zdroje informací: http://cs.wikipedia.org/wiki/Indie http://www.dobruska.cz/pub/slik/indie_win.html www.123indie.cz/scroll_win.htm http://www.indie.ic.cz/obrazky/reka/SSCN1348.JPG http://www.zemepis.com/Indie.php http://ekonomika-indie.navajo.cz/