Programování Michal Žůrek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář IVIG 2008, Kde plagiátorství začíná Moravská zemská knihovna Brno Mgr. Jana Nejezchlebová
Advertisements

Makra v Excelu.
Podpora výuky matematiky prostřednictvím programu Maple
Využití cloudových služeb ve školství
Stručný úvod do UML.
VÝVOJ PROGRAMOVACÍCH JAZYKŮ PERSPEKTIVY ELEKTRONIKY 3. Celostátní seminář, 18. března 2003 Ing. Pavel Pokorný UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Fakulta technologická.
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
Tvorba WWW stránek ÚVOD
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Základy HTML.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. PROGRAMOVÁNÍ. DEFINICE POJMŮ Problém Problém nevyřešený, nežádoucí stav obvykle vyžaduje nějaké řešení Neřešitelný problém Neřešitelný.
Microsoft Silverlight
Workflow Foundation Základy a architektura
Programovací jazyky Programovací jazyky jsou jazyky sloužící k tvorbě počítačových programů Dělení:  nižší  vyšší jazyky primitivní, jejichž instrukce.
C# pro začátečníky Mgr. Jaromír Osčádal
Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PROGRAMOVACÍ JAZYKY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
programové vybavení počítače
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.13/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Tvorba webových aplikací
Algoritmizace a programování
CIT.CZ spol. s r. o.. Projekt CIT Reader INSPO 2012.
Představujeme službu Samepage
25. ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Animace Moderní počítačové aplikace. Animace Lidské oko je přitahováno pohybujícími se objekty Animace nejen přitahuje pozornost, ale slouží i jako prostředek.
C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:OSI - prezentační vrstva, aplikační vrstva.
Transparentní modelování a provádění procesů Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
C# - Testování a ladění aplikací Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
KASKÁDOVÉ STYLY 1. 2 PRVNÍ STANDARD (CSS1) BYL PŘEDSTAVEN V ROCE 1996, PROTO STARŠÍ PROHLÍŽEČE ("ČTYŘKOVÉ" VERZE) IE A NN KASKÁDOVÉ STYLY NEPODPORUJÍ.
Telefonování přes Internet
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Programování POCSI. Programovani/POCSI2 Základní pojmy Akce - děj nad objekty, mající začátek a konec, a mající přesně definovaný účinek. Příkaz - popis.
Programování Windows 8 Jiří Danihelka PDA Katedra počítačové grafiky a interakce ČVUT v Praze.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Jak učit tvorbu www stránek na zš? ?. Co by žáci měli zvládat.  Základy s textovým editorem (Word, pspad) – základní úpravy textu, kopírování, formátování..
Visual Basic - programování
Statistika v SAS (SAS STUDIO)
Počítačové laboratoře bez tajemství aneb naučme se učit algoritmizaci a programování s využitím robotů CZ.1.07/1.3.12/ „Tento projekt je spolufinancován.
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
DidactIG 2016STRANA 1 Možné přístupy k výuce dětských programovacích jazyků Jindra Drábková Katedra aplikované matematiky FP TUL.
XML a datový standard Zdeněk Jirkovec Softwarové Aplikace a systémy.
Internetový prohlížeč
Vývoj mobilních her a současné trendy
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Instalace programů do Linuxu
MNOŽINY RNDr. Jiří Kocourek.
Transkript prezentace:

Programování Michal Žůrek

Co to vůbec je? Programování = tvorba aplikací Aplikace pro počítače, tablety, mobilní telefony nebo roboty Každá platforma má obvykle jiný jazyk nebo jiné součásti jazyka (třídy, metody, vlastnosti)

Nástroje k programování Poznámkový blok Visual Studio PSPad

Poznámkový blok Jednoduchý Bez barevné syntaxe Má problém s přepisováním souborů Nezná přípony souborů Jen podpora *.txt Lze řešit Zasekává se Ideální když se chcete něco naučit Jinak nepoužitelný Nepohodlný Zdarma

Nástroje k programování Poznámkový blok Visual Studio PSPad

Visual studio (2012) Na první pohled složitý Perfektní barevná syntaxe Pokud nevyhovuje, lze změnit Dokonale pracuje se soubory Sleduje změny z jiných programů Soubory neblokuje Široké spektrum formátů Nezasekává se Poslední verze (2012) je skoro ve všem asynchronní Velmi pohodlný IntelliSense – doplňuje kód Pokročilé krokování aplikace Vyhledávání snad všude (nastavení, soubory projektu , kód …) Drahé, ale i zdarma Profesional – 580€ (cca 14 500 Kč) Ultimate – 6580€ (cca 164 500 Kč) Express – zdarma

Nástroje k programování Poznámkový blok Visual Studio PSPad Jednoduchý Složitý

PSPad Poměrně složitý S poměrně špatnou barevnou syntaxí, nicméně se dá nastavit Občas má problém s přepisováním souborů Zdarma OpenSource Počet podporovaných souborů je dostačující Neseká se Poměrně nepohodlný

Vývoj aplikace Vývoj ≠ programování Příprava projektu Tvorba UI Stiskni

Co musím umět? Aspoň trochu anglicky Učit se Nebýt líný (alespoň v něčem) Nebát se Opravit počítač (když jste nešikovný a něco se pokazí, výmluva „Ale to samo“ vám nepomůže) Jakmile většinu z toho budete umět, není důvod nezačít programovat. „Programování je řemeslo se zlatým dnem, vyžaduje však neustálé učení.“

Kde začít, když jsem samouk? Možností je několik (a toto nejsou ani zdaleka všechny) Knihy – ta nejlepší Internet – bohužel je většina v angličtině, což je pro začátečníky dost matoucí Články – také velice dobrá možnost, opět zde ale platí, že většina je v angličtině CD Ke knize Microsoft Visual Basic 2010 Krok za krokem VB.NET MSDN magazine

Objektově orientované programování Velmi velké téma Metodika vývoje softwaru Spousta výhod Podporuje většina moderních jazyků VB.NET, C#, C++ … Zaměřeno z větší části na objekty Umožňuje snadnou práci s objekty Nejzajímavější asi je: Dědičnost Objekty Možnost uzavřenosti vůči ostatním objektům

Co se s aplikací děje po naprogramování? Propagace Prodej – aplikaci můžeme prodávat, tato metoda je velmi výdělečná s aplikacemi pro tablety a mobilní telefony, kde se aplikace šíří pomocí obchodu s aplikacemi

Odlišnosti mezi aplikacemi Najdi 1000 rozdílů Internet Explorer 10 Internet Explorer 10 pro tablety http://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l=304419&a=304419&po=4,00.asp?p=n Internet Explorer 10 pro mobilní telefony

Odlišnosti mezi programovacími jazyky Visual Basic Za každým příkazem enter (CR a LF) Vše končí a začíná klíčovým slovem Operátor rovná se (=) má více významů, avšak všechny se lépe pamatují C# Za každým příkazem středník (;) Většina kódů končí a začíná kulatými a složenými závorkami (() a {}) = není == a je v tom rozdíl, dost nešikovné

No a to je konec. Pokud vás programování nebo tato prezentace zaujala najdete ji na webu misaz.wz.cz/soutez/netoffice. Použité zdroje k prezentaci naleznete v dokumentu na Uložišti SkyDrive (http://sdrv.ms/Qj9tj9). Děkuji všem za pozornost.