N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KYBERŠIKANA ANEB NENÍ PŘÍTEL JAKO PŘÍTEL
Advertisements

BEZPEČNÝ INTERNET PRO KNIHOVNÍKY
KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST A HROZBY PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU A KTIVITY A PROJEKTY Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Název: VY_32_INOVACE_VZK689_ Autor: Mgr. Lucie Fajfrová
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
Linka bezpečí a bezpečný internet Searching Session NTK 2013 Praha, 8. října 2013 Peter Porubský.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Vzdělávání finanční gramotnosti pro české občany každého věku Jak nejlépe vzdělávat děti ve FG? - vysvětlováním základních pojmů od 3 let - hrou - soutěžením.
Šikana a kyberšikana ve školách – HK 2013 Možnosti práce se šikanou na ZŠ v rámci programu všeobecné primární prevence rizikového chování Mgr. Markéta.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Internet – nejdřív Ochrana pak Radost (IOR) Mgr.Katarína Repková.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
ohroženým domácím násilím
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Nebezpečí na Internetu
Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
DĚTI VE SVĚTĚ MÉDIÍ Úvod Média jako potrava pro duši naše cíle: 1) umět děti ochránit před tím, co jim škodí.
Internet v knihovně pro děti a mládež
Projekt Bezpečně online Mgr. Marie Svobodová. Hradec Králové, ISSS 2006 Sem prosím umístit úvodní stránku webu Dnes zahajujeme provoz …..
VZDĚLANÝ VENKOV Projekt Mikroregionů Nechanicko a Urbanické brázdy.
Projektový den Bezpečný pohyb na internetu. Úvod  Na úvod nás pan učitel seznámil s programem projektu. Vysvětlovali jsme si jak by jsme se měli bezpečně.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Kyberšikana.
Mgr. Simona Krajíčková Centrum primární prevence Semiramis o.s. Mladá Boleslav TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOV Á N EVROPSKÝM SOCI Á LN Í M FONDEM A ST Á.
Problematika informační kriminality
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Národní centrum bezpečnějšího internetu NÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Prvního pluku 12a Prague 8 Czech Republic Tel.:
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_240 AutorMgr. Romana Rybiařová.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
Nové trendy, hrozby a možnosti v oblasti bezpečného používání internetu Odborný seminář v rámci projektu i-bezpečná škola reg. číslo: CZ.1.07/1.3.50/
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Aktivity pracovní skupiny el. bezpečnosti
Projekt Poradenství v Libereckém kraji
Výbory a pracovní skupiny
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Konference primární prevence PK
Bezpečnost i v kyberprostoru
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Školská sociální práce
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ

N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU ČLEN NADNÁRODNÍ SKUPINY INSAFE Aktivity: Realizuje vzdělávací, osvětovou a preventivní činnost Zvyšuje povědomí o rizicích v online prostředí Propaguje zodpovědné chování na internetu Organizuje konference, semináře, soutěže Spolupracuje s Horkou linkou a Linkou pomoci Sdružení Linka bezpečí 2

N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Vzdělávací projekty: Praha bezpečně online Vysočina bezpečně online SocialWeb – SocialWork eSafety Label Kampaně: Den bezpečnějšího internetu Mladí proti nenávisti online Evropský měsíc kybernetické bezpečnosti Atd. 3

O NLINE RIZIKA Riziková komunikace Kyberšikana Sexting Rizikový obsah: pornografie, extremismus, násilí a sebepoškozování Počítačová havěť (viry, spam, phishing) Počítačové hry a závislost Nákupy i jiné finanční transakce online Ovlivňování dětí komercí a reklamou Nekritické přejímání informací z internetu 4 (Foto: Bezpečnost dětí na Internetu, Computer Press, 2013)

K YBERŠIKANA – ŠIKANA V NOVÉM KABÁTU Všudypřítomná : kdykoliv a kdekoliv Zákeřná : není na první pohled vidět Snadná : útočit lze z tepla domova Proměnlivá : obtížná rozpoznatelnost útočníka Nezávislá na fyzické síle útočníka Provázaná se školní šikanou (velmi často) 5

P ŘIPOJTE SE K NÁM ! Vzdělávací projekty Inspirace a podklady Sdílení a výměna zkušeností 6

N A KOHO SE OBRÁTIT ? Vzdělávání Jana Brandejsová, Tereza Zadražilová, Marketing a komunikace Lenka Eckertová, Dotazy a připomínky 7

Z A DĚTI JSME ZODPOVĚDNÍ MY, DOSPĚLÍ ! I V PROSTŘEDÍ INTERNETU … Děkuji za pozornost! Lenka Eckertová 8