Prezentace projektu Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/02.0007 ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 1 Aktivita č.1: Výchova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Název projektu: Moderní škola 2010 Číslo projektu, šablona:
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Jak na to, aniž bychom se zničili
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.15/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
KDO JSEM? Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství Prezentace č. 1
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
SEO pro novou firmu Bartošová Lenka 3MA
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
VY_32_INOVACE_Čt z 1 PLAVE KOPE Bc. Zuzana Uhrinová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství.
Participace občanů na politickém životě
Pilíře politického systému 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 Aktivita.
Komunikace Aktivita č.1: Člověk a svět práce Prezentace č. 6
Člověk - tvor společenský Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ ©Gymnázium Hranice, Zborovská Aktivita.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Chrom, mangan Aktivita č. 6: Poznáváme chemii Prezentace č. 17
Železo Aktivita č. 6: Poznáváme chemii Prezentace č. 18
Roztok, hmotnostní zlomek
Aktivita č.6: Poznáváme chemii Prezentace č. 1 Autor: Lenka Poláková
Slovníček pojmů Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Člověk - tvor společenský
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Proč je důležité studovat Principy
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Výpočty z chemických rovnic
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
LOM SVĚTLA Jaroslav Solfronk 2013 Příroda II.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Shromažďování informací Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství Prezentace č. 16 Autor: PaedDr. Zdenka Lajdová 1 Projekt: Svět práce v každodenním.
Struktura organických látek
Třídění informací Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ ©Gymnázium Hranice, Zborovská Aktivita č. 1: Výchova.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Úvod do managementu 1. seminář
Aktivita č.6: Poznáváme chemii Prezentace č. 9 Autor: Lenka Poláková
Fiskální politika státu, veřejné rozpočty
Jak napsat odbornou práci?
Nová identita 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 Aktivita č.1: Výchova.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Jak odhadnout druhé Aktivita č.1:Výchova k aktivnímu občanství
Databázové systémy Přednáška č. 6 Proces návrhu databáze.
Komunikace Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství
Cesta tam a zase zpátky Konference „Má Česko strategickou vizi EU?“, Praha dne 19. září 2012.
Sociokulturní struktura populace ČR
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gympláci Gymnázium Jiřího Ortena Středočeský kraj.
Výběr problému 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 Aktivita č.15: Výchova.
Dokumentační část projektu 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 Aktivita.
1 Průběh řešení: Postupuje úkol podle časového plánu? Jaké je konečné datum úkolu? Jaké jsou konečné odhady nákladů? Porovnání stavu s jinými způsoby řešení.
Ústava ČR Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství Prezentace č. 10
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Název oborové práce Jméno autora třída.
Vztahy a pravidla soužití - obec
Práva dítěte Výchova k občanství
Název vědeckého projektu
Transkript prezentace:

Prezentace projektu Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ ©Gymnázium Hranice, Zborovská Aktivita č.1: Výchova k aktivnímu občanství Prezentace č. 18 Autor: PaedDr. Zdenka Lajdová

Návaznost na prezentaci č. 17 (Třídění informací) 2 Cílem tohoto kroku je: ze sebraných a roztříděných informací vytvořit  závěrečnou prezentace v Power Pointu  dokumentační části projektu 1 5

Poslední organizační změna ve třídě 3 Žáci ve třídě se rozdělí na dvakrát čtyři skupiny. První čtyři skupiny budou tvořit PP prezentaci, každá skupina bude mít na starost jeden díl prezentace (pokyny pro tvorbu PP prezentace - viz tato P 18) Druhé čtyři skupiny budou tvořit dokumentační část (pokyny v následující P 19).

Skupina č. 1: Vysvětlení problému 4 Tato skupina bude mít za úkol vysvětlit, jakým způsobem si žáci ve třídě vybrali problém, který se rozhodli řešit. Vysvětlí postup rozhodování ve třídě proč je problém pro žáky důležitý kdo by jej měl řešit dokumenty, se kterými se v počáteční části seznámili 2

1. část prezentace by měla obsahovat: 5 1.Stručný popis problému Objasněte daný problém. Shrňte, co jste zjistili. Řiďte se těmito otázkami: a)Jak závažný tento problém je? b)Je tento problém rozšířen v našem státě? 3

6 c) Měl by se tímto problémem zabývat nějaký orgán? d)Jaké způsoby řešení existují? e)Které osobnosti, skupiny nebo organizace se vyjadřují k problému? f)Který orgán je zodpovědný za řešení tohoto problému?

7 2)Ilustrace problému Zde se mohou objevit tabulky, diagramy, grafy, fotografie, novinové titulky, statistické tabulky a jiné grafické prvky. Každá ilustrace by měla mít popis nebo alespoň titulek. 3)Označení zdrojů informací Vypište zdroje, kterých jste ve třídě využili.

Skupina č. 2 Prozkoumání různých postupů 8 Tato skupina zodpovídá za: popis postupů vysvětlení postupů zhodnocení postupů, které pro řešení problémů používají a navrhují jinde 4

2.část prezentace by měla obsahovat: 9 1.Stručný popis různých řešení Vyberte několik postupů navrhovaných různými jedinci nebo skupinami. Jednotlivé postupy shrňte tím, že odpovíte na otázky: Jaké jsou přednosti tohoto postupu? Jaké jsou nedostatky tohoto postupu?

10 2)Ilustrace problému viz 1. část prezentace 3)Označení zdrojů informací viz 1. část prezentace 6

Skupina č. 3 Vývoj postupu, který navrhli žáci 11 Tato skupina je zodpovědná za: Tvorbu a obhájení postupu, který třída zvolila

3. část prezentace by měla obsahovat: 12 1)Vysvětlení a obhajoba navrženého postupu Měli byste vysvětlit postup vybraný třídou a důvody, proč jej prosazujete. Popište a)postup, který jste zvolili b)přednosti a nevýhody vašeho postupu c)proč vámi navrhované řešení není v rozporu s ústavou d)kdo a proč by měl být za řešení problému zodpovědný

13 2)Ilustrace problému viz 1. část prezentace 3) Označení zdrojů informací viz 1. část prezentace

Skupina č. 4 Vývoj postupu, který navrhli žáci 14 Tato skupina zodpovídá za: Vytvoření strategického plánu - plánů akcí, jimiž je možné ovlivnit orgány či lidi zodpovědné za řešení problému, ovlivnit je tak, aby navrhovaný postup přijali 7

4. část prezentace by měla obsahovat: 15 1)Popis způsobu, jakým by vaše třída mohla získala podporu navrhovaného postupu mezi významnými osobnostmi a skupinami lidí v okolí Popište stručně hlavní východiska vašeho řešení.

16 Měli byste: a)zjistit, kdo jsou ve vašem okolí vlivné osobnosti nebo skupiny b)popsat, jak získáte jejich podporu a)zjistit, jestli jsou ve vašem okolí skupiny, které by mohly s vaším řešením nesouhlasit b)vysvětlit, jak by je bylo možné přesvědčit, aby vás podporovaly 9

17 2) Popis způsobu, jak přesvědčíte příslušné orgány, aby podpořily postup navrhovaný vaší třídou Popište stručně hlavní body vašeho plánu. Zaměřte se na: a)popis toho, jakým způsobem příslušné orgány získáte pro váš postup b)popis toho, jak byste se pokusili změnit stanovisko těch orgánů, které by s vaším návrhem nesouhlasili 8

18 2)Ilustrace problému viz 1. část prezentace 3) Označení zdrojů informací viz 1. část prezentace

19 Bibliografie 1. smaster/?p=course. [Online] [Citace: ] 2. presentazioni-efficaci-e-deffetto-con-powerpoint/. [Online] [Citace: ] 3. subject-guides/business/computer-software.html. library.columbia.edu. [Online] [Citace: ] 4. articles/best-powerpoint-templates-for-free/. [Online] [Citace: ] free/. 5. manualy. [Online] [Citace: ] /dokumentace-klienta/. [Online] [Citace: ] 7. index.php/ciems-academy/?lang=fr. [Online] [Citace: ] 8. postup.php. [Online] [Citace: ] veseli.cz/postup.php. 9. sluzby-. bv.fincentrum.com. [Online] [Citace: ] C.N.Quigley, M.S.Branson, D.E. Smith a kolo. Projekt Občan. Pracovní sešit. Brno : Sdružení pro výchovu k občanství a demokracii,