Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2., 3. Téma: Chov Zvířat

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIVIZE TECHNICKÉHO ZABEZPEČENÍ - 70
Advertisements

Ovládací panely Hodiny, jazyk a oblast.
VÝROBNÍ PROGRAM Technologické prvky.
STROJNÍK základy Jakub Vaculík.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. Téma: Pěstování Rostlin zahrada
Obor: H/01 Zemědělec – farmář
Předmět: Odborný výcvik Ročník: III. Téma: Pěstování rostlin
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. Téma: Pěstování Rostlin zahrada
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Pěstování Rostlin
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ročník: třetí Téma:Vybrané.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Téma: Svět práce a financí Vypracoval: Ing. Milan Havlas
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Obor: H/01 Zemědělec – farmář.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. Téma: Pěstování Rostlin zahrada
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Pěstování rostlin
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
OPAKOVÁNÍ TÉMATICKÉHO CELKU. Opakování tématického celku. 1. Vyjmenujte druhy ručních pil. 2. Popište jednotlivé druhy pil. 3. Uveďte parametry pil. 4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 2. Téma:Odborné.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Obor: Zemědělec – farmář H/01
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Téma: Svět práce a financí Vypracoval: Ing. Milan Havlas
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Obor: H/01 Zemědělec – farmář
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1.,2.,3. Téma: Pěstování rostlin
Obor: H/01 Zemědělec – farmář
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Obor: H/01 Zemědělec – farmář
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1. – 3. Téma:
Téma: Vybrané zemědělské plodiny kukuřice setá III
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. Téma: Chov zvířat
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. Téma: Chov Zvířat
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Pěstování rostlin
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. Téma: Pěstování Rostlin zahrada
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Chov Zvířat
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. Téma: Pěstování Rostlin zahrada
Obor: H/01 Zemědělec – farmář
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1., 2., 3. Téma: Pěstování Rostlin
Hygiena a bezpečnost práce v gastronomii
Reakční nádrž typická dílčí úloha z potravinářského nebo chemického průmyslu spojitě proměnné veličiny, např. teplota, výška hladiny, sledovány binárními.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2.a 3. Téma: Chov zvířat
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1.,2.,3. Téma: Pěstování rostlin
Ročník:1. a 2. Vzdělávací obor:Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh:Obrábění - soustružení Téma:Bezpečnostní předpisy pro OS na kov Jméno autora:FÜRST.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
HYPRACID Čištění a dezinfekce dojícího zařízení Výhody Hypracidu
jednoduchá příprava struků - baktericidní účinek
HYPROCLOR ED Dezinfekce a čištění dojících zařízení
Gastronomická zařízení – prostředky pro úklid a sanitaci
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
5. Seznámení s ovládáním CNC stroje – HURCO (soustruh)
3.2 Není voda jako voda Vodu člověk využívá k nejrůznějším účelům. Podle toho rozlišujeme vodu na pitnou, užitkovou a odpadní. PITNÁ VODA - zdravotně.
VY_32_INOVACE_125_Chov_skotu
Transkript prezentace:

Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2., 3. Téma: Chov Zvířat Obor: 41-51-H/01 Zemědělec – farmář Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2., 3. Téma: Chov Zvířat Vypracoval: Bc.Ivana Kadeřábková Materiál: VY_32_INOVACE_253 Datum: 25.2.2013 Anotace: dojírna BouMatic, pracovní operace, zásady a hygiena správného dojení, zásady bezpečnosti práce

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Pracovní operace před dojením Proplach Pomocí dezinfekčního zařízení GUARDIAN II. Automatická dávkovací jednotka na proplach a dezinfekci dojícího zařízení Nastaveno automaticky nebo nastavit manuálně Rozpojení hadice - nechat vytéct zbytek vody Vložit koncovku hadice do chladící nádrže Dojící stroj sejmout z dezinfekčních rozvodek Zavěsit na karabiny na stahovacím válci Zkontrolovat uzavření výstupní branky

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Umístění mléčné hadice do chladící nádrže

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Zadat kód na 1.ovládací jednotce 8 * 1001 * 2 # Uzavřít ruční škrtící ventil pomocné vody Otočit ventilem u sběrné nádoby (páčka souběžná s potrubím) Uzavřít ventil čerpadla (zatlačit a pootočit do prava) Vložit filtrační vložku do filtru Na hlavním rozvaděči přepnout Vzduchový injektor, pulsátor a vývěvu do polohy dojení Zkontrolovat chod pulsátorů Otevřít a znovu zavřít výstupní branku

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Postup prací při dojení Zkontrolovat zdravotní stav vemene Čištění struků za použití dezinfekčního roztoku ,,napěňovače“ Odstřiky z každého struku do nádobky s černým dnem Zkontrolovat kvalitu mléka Jednorázovou dezinfekční utěrkou očistit každý struk Spustit dojící stroj tlačítkem na ovládací jednotce Nasadit dojící stroj (označení, na které struky) Mléčná a vzduchová hadice v podélném směru s tělem dojnice Po dojení provést dezinfekci každého struku Dezinfekce aplikátorem každého strukového násadce

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Čistící pěnová dezinfekce struků před dojením Odstřik mléka z každého struku Očištění jednorázovou dezinfekční utěrkou

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Spuštění dojícího stroje Proces dojení

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Dezinfekce každého struku po dojení

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Zásobník do aplikátoru pro dezinfekci strukových násadců

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Aplikátor dezinfekce strukových násadců – aplikace po každé dojnici

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Pracovní operace po dojení Tlačítko čerpadlo na hlavním rozvaděči zapnout asi na 10 sekund (odčerpání mléka ze sběrné nádoby) Dojící stroj omýt vodou Odepnout ze stahovacího válce Nasadit strukové násadce na dezinfekční rozvodky Přepínač vývěva nastavit do polohy vypnuto Na ovládací jednotce zadat kód 15 * 1#

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Hadici čerpadla vložit do nádoby, otevřít, počkat až vyteče mléko z výtlačného potrubí Vyjmout filtrační vložku z filtru Otevřít ventil pomocné vody Koncovou hadici na mléčném potrubí připojit do okruhu Na hlavním rozvaděči nastavit polohu proplach Zapnout dezinfekci na programátoru dezinfekce (nastaveno automaticky)

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Proplach po skončení dojení Mycí automat GUARDIAN II. Automatická dávkovací jednotka na proplach a dezinfekci dojícího zařízení Řídí společně s hlavním rozvaděčem dojení celý proces čištění a dezinfekce dojícího zařízení Nastaven na určité parametry Řídí napouštění vody a chemickým roztoků Reguluje teplotu vody Řídí délku fází v jednotlivých cyklech Ovládání stisknutím tlačítka

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Nasazení strukových násadců na dezinfekční rozvodky

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Spuštění proplachu Automatická dávkovací jednotka GUARDIAN II.

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Bezpečnost práce Pracovní oblečení Pracovní obuv Dodržovat hygienu dojení (nesmí být hodinky, prstýnky, náramky, čisté umyté ruce, ostříhané nehty) Nebezpečí uklouznutí Zacházení se zvířaty Opatrnost při nasazování dojících strojů Nebezpečí kopnutí a přišlápnutí při dojení

Dojící systém BouMatic Pracovní operace - postup Prověřovací otázky: Vysvětlete postup prací před dojením Popište postup prací při dojení a po dojení Uveďte zásady hygienického dojení a bezpečnosti práce

Zdroje: Vlastní Návod na obsluhu a údržbu firmy BouMatic