Popis Sulk: 1 mm Epiteliální úpon: 1 mm Fibrózní úpon: 1 mm Marginální gingiva Okraj marginální gingivy Svazky vláken Vazivo Kost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačová grafika Nám umožňuje:
Advertisements

SUPERACRYL PLUS DURACRYL PLUS
MECHANIKA TUHÉHO TĚLESA
Systém kování s originálními vlastnostmi
Mazání valivých ložisek
KINETICKÁ TEORIE STAVBY LÁTEK.
Pevné látky a kapaliny.
Výkonové vypínače vn a vvn
NEINVAZIVNÍ, BEZBOLESTNÝ, EFFEKTIVNÍ REDUKCE LOKÁLNÍHO TUKU A OBVODU BODY CONTOURING BEZ CHIRURGIE BEZ DOBY NA ZOTAVENÍ.
Mechanika tuhého tělesa
Skládání sil Skládat síly znamená nahradit několik sil silou jedinou se stejnými účinky.
Fyzika.
Toxicita hasiv Toxicita je vlastnost chemických sloučenin, spočívající ve vyvolání otravy osob nebo zvířat, které látku požily, vdechly nebo absorbovaly.
STROJÍRENSTVÍ Strojírenská technologie
Plyny Plyn neboli plynná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice relativně daleko od sebe, pohybují se v celém objemu a nepůsobí na.
Fyzika 7.ročník ZŠ Newtonovy pohybové zákony Creation IP&RK.
DEFORMACE PEVNÉHO TĚLESA
Imunohistologické vyšetření u peroperační biopsie
Určeno pro 2. ročník oboru mechanik strojů a zařízení
Digitální učební materiál
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Ochrana dřeva – impregnace
Fakulta strojního inženýrství Tribologický mechanizmus povrchů s povlaky TRIBOLOGICKÝ MECHANIZMUS POVRCHŮ S POVLAKY Model tvořený.
Příprava lepících směsí
4.Dynamika.
Srážení krve jako vliv pro a protirážlivých mechanismů
Tato prezentace byla vytvořena
Typy deformace Elastická deformace – vratná deformace, kdy po zániku deformačního napětí nabývá deformovaný vzorek materiálu původních rozměrů Anelastická.
Rozklad světla optickým hranolem
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Mechanické vlastnosti dřeva
Snímače.
Oběhová soustava- srdce
MYOLOGIE OLGA BÜRGEROVÁ.
KATODOVÉ ZÁŘENÍ.
Chemicko-tepelné zpracování v praxi
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Lepení dřeva Teorie lepení
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Mechanika tuhého tělesa
Repetitivní transkraniální magnetická stimulace (rTMS)
Katetrizační ablace srdečních arytmií
Zpětnovazební řízení polohy plazmatu v tokamaku Ondřej Kudláček Mariánská 2010.
Pyral®15 Keramické lisované filtry pro hliníkové odlitky
Pasivní dynamometrie Stručné představení. Viskoelastické vlastnosti Komponenty pohybového ústrojí mají elastické i viskózní vlastnosti, jejichž kombinace.
Konstrukční, rozměrové a tvarové opracování
Normální průtokové podmínky Za normálních průtokových podmínek jsou obě zpětné klapky otevřené, současně je tlak v komoře (B) vždy nižší než.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Confidential Modernizace 1 › Řada ROBUST › Nízký vývin tepla › Vysoké rychlosti › Materiály › Použití speciálních ocelí (SHX, EP) a keramických materiálů.
Spalovací Motory Benzínové
Mechanické vlastnosti plynů. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
Gymnázium Jakuba Škody Septima A 2011/2012.  Cílem tohoto matematicko-fyzikálního projektu byla ukázka využití vektorů v praxi.  Základním úkolem projektu.
TECHNOLOGIE POLOVODIČŮ VYTVOŘENÍ PŘECHODU PN. SLITINOVÁ TECHNOLOGIE PODSTATA TECHNOLOGIE ZÁKLADNÍ POLOVODIČ S POŽADOVANOU VODIVOSTÍ SE SPOLEČNĚ S MATERIÁLEM,
1 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 28 Anotace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_A_20.
P EVNÝ DISK Tereza Biskupová. * zkratka HDD, anglicky H ard D isk D rive *Harddisk je hlavní záznamové medium uvnitř počítače *Jsou na něm uložena všechna.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Rovnoměrný pohyb po kružnici a otáčivý pohyb
Tento projekt je spolufinancován z
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla
Svalová soustava.
Fyzika kondenzovaného stavu
Výroba ochranných obalů/krabic v roce 2017 Petra Vávrová, Dana Hřebecká Odbor ochrany knihovních fondů Národní knihovna České republiky.
Přípravný kurz Jan Zeman
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164
STRUKTURA A VLASTNOSTI
ULTRAZVUKOVÝ ČISTIČ - SonicOne
Transkript prezentace:

Popis Sulk: 1 mm Epiteliální úpon: 1 mm Fibrózní úpon: 1 mm Marginální gingiva Okraj marginální gingivy Svazky vláken Vazivo Kost

Bolestivé reakce (nutnost použití anestetik) Obtížné a náročné na čas Krvácení Riziko nevratného poškození dásně Nedostatky klasických technik

Princip použití Expasylu Slabá přilnavost 1 N / mm² 0,1 N/ mm² Aplikovaná pasta v sulku vytváří tlak o velikosti 0.1N/mm². Tento tlak je příliš nízký na poškození marginální gingivy, ale dostatečný na otevření sulku o velikosti 0.5mm po dobu 2 minut.

Složení a princip působení Expasylu Chlorid hlinitý + Kaolin + Voda 1- MECHANICKÝ Tlak pasty na sulk. Visko-plastický produkt je složen tak, aby vytvářel stabilizovaný tlak 0.1N/mm² (tlak je závislý na viskozitě produktu a rychlosti vtlačení, stabilizuje se během několika sekund). 2- CHEMICKÝ Chlorid hlinitý má stahující účinek. Chlorid hlinitý způsobuje koagulaci (srážení) bílkovin na povrchu tkáně.

Pracovní postup u předpreparovaného zubu Pasta musí být aplikována do uzavřeného prostoru. Stěnami jsou : - Povrch zubu - Vnitřní stěna marginální gingivy - Koncovka kanyly Kanyla

1- Tlak na zub 2- Úhel kanyly se vyrovnává až ke kontaktu s okrajem marginální gingivy Pracovní postup u předpreparovaného zubu

Pomalé vytlačování pasty s ubezpečením, že:  pasta vniká do sulku  okraj gingivy zbělá Pracovní postup u předpreparovaného zubu

Vytlačovat pastu pomalu  Kanylu stále tlačit proti zubu  Opačná strana otvoru kanyly stále na okraji marginální gingivy Pracovní postup u předpreparovaného zubu

Naplněný sulk Nechat působit 1-2 minuty Pracovní postup u předpreparovaného zubu

Ostranit pastu pomocí vzduchu a vody Odstranit kanylu z korpule Zavřít korpuly původním uzávěrem Pracovní postup u předpreparovaného zubu

0,3 mm hloubka 0,3 mm šíře Výsledný „ V“ tvar Pracovní postup u předpreparovaného zubu

Po ukončení zákroku se gingiva vrací do původní polohy Pracovní postup u předpreparovaného zubu

Pracovní postup (zub nebyl předpreparován) Opláchnout a vysušit pracovní pole. Vytvořit uzavřený prostor mezi zubem a okrajem tkáně přitlačením kanyly na zub Pomalu aplikovat Expasyl po směru hodinových ručiček (2mm/sec.). Nechat působit 1 až 2 minuty. Odstranit Expasyl pomocí proudu vody a vzduchu.

Výsledek Sulk se otevře : 0,5 mm za 2 minuty (v závislosti na tkáni a zdraví gingivy). Po několika minutách se sulkus vrací do původní polohy. Velmi stabilní hemostáze díky: -Fyzikální : tlaku pasty na tkáň -Chemická : chlorid hlinitý koaguluje (sráží) bílkoviny na povrchu tkáně -Když je pasta odtraněna, zkoaguovaný povrch tkání je neporušen, proto je hemostáze velmi stabilní

Klinické případy

Otevřený sulk pomocí Expasylu

Expasyl – otevření sulku a hemostáze

Krvácení po preparaci HemostázeCementace

Expasyl pro kompozitní výplň

Expasyl pro chirurgické indikace

Expasyl pro implantologii

.

Výhody Expasylu - shrnutí Jednoduchý Rychlý Bezbolestný (není nutné používat anestetika) Nepoškozuje epiteliální úpon Velmi dobrá kontrola krvácení Nedochází k poklesu gingivy po aplikaci protetické práce Vysoká kvalita otisku Expasyl je nový postup pro otevření sulku: