Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezdrátové sítě.
Advertisements

Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Školní síť a její připojení k internetu
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Informační a komunikační technologie
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
08/29/2007Author / Presentation title1 Internet je jen jeden - mobilní i v mobilu Štěpán Tůma, Senior manažer řízení kategorie a produktů 23. září 2008.
Mobilní Internet v ČR Situace a stav na přelomu 2008/9 Patrick Zandl Lupa.cz.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:Fyzická vrstva RM-OSI IV. Ročník:4. Datum.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
INTERNET.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Budoucnost WiFi. Budoucnost WiFi technologie vyšší rychlosti (100 Mb/s v roce 2004, 300 Mb/s v roce 2007) vyšší bezpečnost (802.11i) nové frekvence 5.
1 Inovace v bezdrátových sítích Roman Štemberk KAM KRÁČÍ ČESKÉ TELEKOMUNIKÁČNÍ SÍTĚ
Bezdrátové síťové prvky
Mobily dneška a zítřka aneb Dnes neprodejné, Zítra žádané… Patrick Zandl – Pipeline a.s. Premium SMS agregator.
Vestavné mikropočítačové systémy 14. Týden – bezdrátové komunikace IV (3G sítě)
s ohledem na LTE a místní prostředí
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Společnost E-metro s.r.o. prezentuje. Čím se zabýváme? Vytvořeni Wi-Fi síti v pražském metru Proč? 1.Velmi slabé pokryti mobilního internetu 2.Není žádný.
Wi-Fi Adam Ludes, 5.A.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
od aukce ke skoro funkční síti
WiMAX - základy Mobilní systémy, PF, JČU. WiMAX forum Worldwide Interoperability Microwave Access Nezisková asociace založená v roce.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Historie Ethernetu Ethernet (od slova ether) –1973 Xerox - Robert Metcalf - propojení stanic Alto - myšlenka vysílání ke všem existujícím uzlům - 2,94.
Optical Fibre Apparatus Kam kráčí české GEPON sítě Konference „Kam kráčí české bezdrátové sítě“ Sušice Věra Plodíková OFA s.r.o.
WiFi fenomén bezdrátových sítí
Internet.
Přenosová pásma bezdrátových sítí Wi-Fi
Bezdrátové sítě.
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Mobilní Marketing. Co je Mobilní Marketing? Všechna řešení, která využívají nástrojů mobilní komunikace pro komunikaci s uživatelem a zákazníkem. SMS,
Elektrotechnika Stroje a zařízení
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Bezdrátová síť Wi-Fi Wi-Fi - Wireless Fidelity je další z technologií pro tvorbu počítačových sítí. Tato technologie je bezdrátová a byla vytvořena pro.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Tato prezentace byla vytvořena
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
GSM.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Modem usb/photos/sm/modem.jpg
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_56_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Mobilní komunikace.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Možnosti připojení k internetu
Transkript prezentace:

Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s. Bezdrátová data Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s. Premium SMS agregator

Proč bezdrátové sítě jednoduché zasíťování objektů, kde nelze kabelovou síť položit (historické budovy atd) snadné propojení několika od sebe vzdálených sítí výstavba komunitních sítí propojujících přátele (sdílení internetu) Premium SMS agregator

Proč právě WiFi používá bezlicenční radiové frekvence obecně uznávaný standard, z toho plyne interoperabilita mezi zařízeními výrobců široká dostupnost informací, zařízení příznivé ceny vysoké přenosové rychlost (až 54 Mb/s) Premium SMS agregator

Jak se WiFi dosud vyvíjelo 1997 – standard 802.11 a rychlost až 2 Mb/s 1999 – standard 802.11b až do 11 Mb/s 2000 – certifikace interoperability zařízení organizací WECA (dnes WiFi Alliance) 2003 – standard 802.11g, rychlost až 54 Mb/s 2004 – standard 802.11h pro nové frekvence 5 GHz Standard 802.11a z roku 1999 pro pásmo 5 GHz nelze v Evropě používat, funguje pouze v USA Premium SMS agregator

Kam WiFi směřuje vyšší bezpečnost (WPA2 s AES podporou, 802.11i) podpora multimédií a VoIP (QoS) - 802.11e a WiFi multimedia vysoké rychlosti (802.11n 150 – 200 Mb/s) samoorganizující se sítě typu mesh (802.11s) Premium SMS agregator

Širokopásmový bezdrátový přístup BWA WiFi není technologie pro venkovní sítě a je třeba ji nahradit… Rozdíly BWA oproti WiFi vyšší plošná dostupnost než u WiFi vyšší náklady a licencované spektrum možnost garance služby podpora nomadických uživatelů, někdy i mobilních OFDM, MIMO, NLOS, QoS, MobileIP a další… oproti mobilním sítím vyšší komfort a nižší pokrytí Premium SMS agregator

Nové technologie BWA Na rozdíl od mobilních sítě BWA abstrahuje od okruhového spojení pro přenos hlasu. Pokud hlas, tak přes VoIP. WiMax a jeho mobilní verze 802.16e (Intel a Nokia) - dosah 40-70 km, rychlosti sdíleně 50 Mb/s, mobilita do 150 km/h Mobile-Fi – 802.20 (Flarion, Navini, IPWireless, NTT) - mobilita do 250 km/h, rychlosti kolem 1 Mb/s, dosah 10 km Wi-Bro (Samsung, asijský trucprojekt) - prakticky nic se o něm neví… Premium SMS agregator

Jak se brání mobilní sítě „Mobilní sítě musí výrazně zvýšit rychlost přenosu dat a snížit latenci.“ HSDPA a IMS pro UMTS na rok 2006 EV-DO pro CDMA2000 v běhu plánovaný přechod 3G na 4G sítě Mobilní operátoři v současné době vsázejí hlavně na své pokrytí a nedostupnost konkurenčních terminálů. Premium SMS agregator

Sítě čtvrté generace 4G „Mobilní sítě GSM/UMTS/CDMA2000 jsou ve většině parametrů nekonkurenceschopné bezdrátovým sítím, pokud jde o data.“ stomegabitové přenosové rychlosti globální peering a tranzitní trasy upřednostní vysokorychlostní provoz implementace moderních OFDM systémů definitivní posun od CS k VoIP a data-only nástup v Asii kolem roku 2010 Potkají sítě 4G stejné rozpaky, jako dnes sítě 3G? Premium SMS agregator

Mobilní data jako zklamání „Prakticky všechny předpoklady mobilních operátorů v oblasti rychlých dat se ukázaly být mylné. Uživatelé vyžadují internet, nikoliv kriplované služby.“ Nechtějí WAP ale WEB Nechtějí proprietární hudbu, ale MP3 Nechtějí nudné hry, ale klasické PC tituly Nechtějí Unified Messaging ale POP3 Chtějí se bavit a ne obchodovat Premium SMS agregator

Patrick Zandl – Pipeline a.s. Děkuji za pozornost Patrick Zandl – Pipeline a.s. Premium SMS agregator