VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zoner Callisto 4 II. Pracovní prostředí editoru Úpravy objektů Křivky Text Vkládání obrázku Barevná výplň VY_32_INOVACE_60_Zoner_Callisto4_II.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MS Windows.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Základy počítačů a kancelářský software
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
5.0 WINDOWS. Windows  Je operačním systémem počítače – základním programem, který oživuje počítač.  Existuje několik druhů:  - Windows 98  - Windows.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
VY_III/2_INOVACE_35_Složky, soubory a programy Složky, soubory a programy Miroslav Kaňok.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
T1: Základy práce s počítačem
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
VY_III/2_INOVACE_32_Hlavní panel a nabídka Start Hlavní panel a nabídka Start Miroslav Kaňok.
Systém a zabezpečení možnosti napájení, zálohování
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_14_16_ovládací panely.
Popis a ovládání Plocha I
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Základní pojmy v informatice –II.
INFORMATIKA 9 Defragmentace disku III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Základní nastavení systému
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Jiroušová název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia Číslo DUM: III/2/VT/2/2/33 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Informatika Soubory a složky
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Operační systém Windows
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II

Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v ovládání Windows 7 Způsob použití ve výuce: výuková prezentace (pro aktivní ukázky spouštějte v režimu pro čtení).

Windows 7 je verzí operačního systému Microsoft Windows a nástupcem Windows Vista, který vyšel 22. října K dostání je 64b i 32b verze na rozdíl od serverové verze, která je pouze 64bitová. OS Windows 7 nám umožňuje : 1. úpravu a nastavení počítače 2. práci se složkami a soubory 3. připojení k síti PC a internetu 4. přehrávání zvuku a videí 5. spouštění aplikací 6. údržba systému a údržbu disků Odkaz

Windows Media Center Windows Media Center je digitální video rekordér a multimediální přehrávač vyvinutý společností Microsoft. Jedná se o aplikaci, která umožňuje uživatelům prohlížet a nahrávat živé televizní vysílání, ale i organizovat a přehrávat hudbu a videa. Windows DVD Maker Windows DVD Maker je aplikace navržená k vytváření DVD filmů, které lze přehrávat pomocí DVD software pro přehrávání na samostatném DVD přehrávači. Windows Media Player Windows Media Player je multimediální přehrávač od společnosti Microsoft, který je standardní součástí operačního systému Windows. Slouží k přehrávání audio a video souborů, jejich organizaci a synchronizaci. Pro práci uživatele se zvukem a videi obsahuje Windows 7 tyto aplikace:Windows 7 Pro správné fungování těchto aplikací musí váš počítač obsahovat kvalitní grafickou kartu (i integrovanou) a správně nastavený zvukový adaptér ! grafickou kartu zvukový adaptér

Nabídka aplikací k přehrávání hudby a videa je umístěna v programech nabídky Start

U tohoto PC je nízké hodnocení grafické karty a aplikace nemusí gungovat

HlasitostHlasitost reproduktorů a jejich nastavení můžeme zkontrolovat v Ovládacích panelech nabídce Zvuk

Hlasitost reproduktorů můžeme upravovat i pomocí ikon na liště vpravo dole

Okno se otevírá z nabídky Start a řádku Ovládací panelyOvládací panely Úprava vzhledu plochy

Spouštění aplikací: 1. Aplikaci spustíme přes zástupce aplikace na ploše 2. Aplikaci spustíme z nabídky programů Start 3. Aplikaci spustíme z programu Spustit z Příslušenství nabídky Startzástupce aplikaceprogramů StartSpustit

Klikneme levým tlačítkem myši 2x(dvojklik) na ikonu zástupce aplikace na ploše. U ikon aplikací na spodní liště stačí kliknout jednou.

Levým tlačítkem myši jednou klikneme na ikonu požadované aplikace

Do řádku napíšeme název požadované aplikace

K údržbě systému používáme: Aktualizace jsou dodatky k softwaru, které zabraňují vzniku problémů nebo odstraňují stávající problémy, zvyšují funkčnost počítače nebo zlepšují jeho výkon. Nástroj Obnovení systému - pomáhá při obnovení systémových souborů v počítači do stavu, ve kterém se nacházely dříve. Jedná se o způsob, jak vrátit změny systému provedené v počítači bez ovlivnění osobních souborů, například ových zpráv, dokumentů nebo fotografií. K údržbě disků používáme : Aplikaci Vyčištění disku - pokud chceme snížit počet nepotřebných souborů na pevném disku, a uvolnit tak místo a zrychlit chod počítače. Aplikace odebere dočasné soubory, vysype koš a odstraní množství systémových souborů a jiných položek, které již nepotřebujete. Aplikace Defragmentace disku mění uspořádání fragmentovaných dat, aby disky a jednotky mohly pracovat efektivněji. výkon. Nástroj Aplikaci Aplikace

Konec