9. května 2012 Praha. Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
ANTIKORUPČNÍ AUDIT a PROGRAM. PRÁVNÍ ZÁKLAD PROJEKTŮ ANTIKORUPČNÍ AUDIT V bodě II/10 c) doporučila Vláda ČR „provést vnitřní protikorupční audity v rámci.
Ministerstvo vnitra říjen – listopad Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel.
Praha 9. března Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM, JAK a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Registrace agend orgánů veřejné moci
Konference MV Květen zásadně snížit byrokratickou zátěž všem promítnout jednou pořízený údaj všem OVM promítnout změnu existujícího údaje všem.
Výhled Ministerstva vnitra – kvalita ve veřejné správě odbor veřejné správy a eGovernmentu Ministerstvo vnitra.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Základní registry veřejné správy
Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Úvodní slovo Ministerstva vnitra „ fiat lux“ budiž světlo Mikulov, 6. září 2011.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
MVČR Projekt Procesní modelování agend 9
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Ministerstvo vnitra Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel NE!!“  Proto.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
PROVOZOVÁNÍ A KOMUNIKACE NEJEN REGISTROVÁ
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Základní registry Ing. Martin Kořínek Ing. Ondřej Neuman eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
Cloud review Praha 17. května naplňovat práva a povinnosti občanů, institucí i sama sebe, při respektování platné právní úpravy být efektivní být.
O PTIMALIZACE PROCESŮ ÚOOÚ Projekt je financován z prostředků strukturálních fondů Evropských společenství v rámci Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Představení konceptu pilotního projektu „Koordinace a zavedení Smart Administration ve veřejném sektoru“ Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Procesní modelování agend veřejné správy Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Chomutov,
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Moderní systém pro přístup k právu a pro jeho tvorbu 12. června 2013 seminář Osvěta Aleš Gola odbor legislativy a koordinace.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Jihlava 29. února Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Správa základních registrů Mgr. Michal Novák ředitel Správy základních registrů.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
model fungování a praxe
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Standardizace odborné zdravotní péče
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Transkript prezentace:

9. května 2012 Praha

Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……

 Své vlastní potřeby, potřeby svých občanů, potřeby svých podnikatelů.  Limity dané okolním světem.  Své vlastní možnosti.  Co a jak může změnit samo.  Koho potřebuje, když na to samo nestačí.  Jak chce změny procesovat a řídit.  Mluvit jednotným jazykem a konzistentně.

 Nezná své vlastní potřeby  Nezná potřeby svých občanů  Nezná potřeby svých podnikatelů  Nezná své podmínky a možnosti  Neví jak správně řídit a procesovat  Nemluví jednotným jazykem a konzistentně Jedno už naštěstí ví: to že není nikdo jiný než ona sama, aby to začala řešit.. A ví jak to zlepšit???

 dokončit projekt ZR a uvést jej do ostrého provozu  zajistit úspěšnou integraci s ostatními kmenovými projekty eGovernmentu  vytvořit Mapu veřejné správy  vytvořit Standardy agend veřejné správy (PMA)  změnit financování VS  dokončit reformu veřejné správy  upravit práva a povinnosti úředníků a zaměstnanců VS  bojovat proti korupci zvýšením transparentnosti procesů  implementovat vhodné nástroje

 dokončení projektu ZR – od pilotní provoz na ostrých datech od ostrý provoz s referenčními daty  Mapa veřejné správy postupně naplňována v RPP  změna procesů ve VS – analýza krajů a MV a příprava OVM na dopady ZR + medializace  dokončení reformy VS –schválena analýza a zahájeny práce na přípravě opatření  standardy VS – VŘ na dodavatele PMA  změna financování - k pilotní ověření  úprava práv a povinností úředníků a zaměstnanců VS  implementace vhodných nástrojů – revize SA, RVKIS, projekt ZR a kmenové projekty eGOV

 Každá snaha modernizovat a zefektivnit je pozitivem, ale ……  zatím implementujeme bez znalosti potřeb (mapa veřejné správy) a procesů (standardy agend veřejné správy), tedy ne zcela optimálně a efektivně  díky tomu nám to občas neklapne a zbytečně vynakládáme finanční prostředky SR i ESF  ve fázi ověřovacího provozu ZR jako páteř, nutná užší vazba na kmenové projekty eGOV  nedostatečná osvěta a školení …..neschopnost uživatelů se adaptovat = odmítnutí změny

Méně povinností, práce a nepořádku. Naopak získáme pořádek v systému, více transparentnosti, vyšší kvalitu a více finančních prostředků…… Jak to? Protože:  budeme dělat správné věci, tedy jen to co stát, občan či podnikatel opravdu nezbytně potřebuje…  budeme správné věci dělat správně…  budeme správné věci, dělat správně a správnými lidmi, ve správném kompetenčním modelu  budeme sdílet služby a data….

 zásadní změna ve vztahu občan versus stát  změny interních procesů ve veřejné správě  zavedení referenčních dat  optimalizace procesů ve veřejné správě  zvýšení transparentnosti procesů ve veřejné správě

 připravit vlastní AIS pro komunikaci se ZR  upravit všechny používané formuláře  formuláře nesmí obsahovat referenční údaje  proškolit vlastní úředníky

PhDr. Robert Ledvinka ředitel Odbor veřejné správy Ministerstvo vnitra Tel