MSŠZe a VOŠ Opava Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě Kvíz: modul č. 5 „Ovocný sad“ Význam ovoce a zeleniny Z písmensprávných odpovědí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidské zdraví a potrava - pokračování
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě
Včelařsky významné rostliny ze skupiny zahradnických plodin
„EU peníze středním školám“
„EU peníze středním školám“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě
Rozdělení potravin „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ 40, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny.
Sacharidy.
Ovoce patří mezi plody. Dělíme je na: MALVICE PECKOVICE BOBULE
Prvouka – 2. ročník „Podzim v sadu“
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
Přírodní látky Mgr. Lenka Fasorová.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě
UŽITKOVÉ ROSTLINY.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
„EU peníze středním školám“
VITAMÍNY A MINERÁLY.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zdroj obrazového materiálu
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Acai Černá třešeň Červená řepa Zelené jablko Hruška Rakytník Malina Brusinky Granátové jablko Borůvky Maqui.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Ekosystém okolí lidských obydlí Rostliny Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O7.1K.
HOUBY JAKO LÉK VY_32_INOVACE_03 Sada 4 Rozmanitost přírody Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
BOBULOVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Klíčová slova: bobulové, ovoce,rybíz,angrešt, maliny, ostružiny,
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_568_ Výroba sýrů a jogurtů 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Potrava
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
VÝROBKY Z OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Klíčová slova: výrobky, ovoce,kompot, džem, kandované,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.6 Poznáváme ovoce Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
Nashi, Mochyně, Mučenka, Papája, Liči, Mangostan a Rajčenka
Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_15_Člověk a příroda
Tematický okruh: BIOLOGIE ROSTLIN Název učiva: OVOCNÉ STROMY A KEŘE
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_106_Ovoce
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Ovocné stromy Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_06_krev
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_07_4. ročník _Podzim v sadu
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_30_ OVOCE TÉMA: OVOCE
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA_OVOCNÉ STROMY
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
VY_32_INOVACE_52_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název projektu: Moderní škola
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Polysacharidy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
JÁDROVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jádrové, ovoce, hrušky, jablka, mišpule, kdoule, jeřabiny.
Jabloň domácí. Úvod Jablko je plod jabloně Nejběžnější druhy ovoce Pěstováno ve Střední Evropě Jde o malvici Jablko se v kultuře člověka vyskytuje již.
VY_52_INOVACE_05_ Ovocné stromy a keře
Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390
Člověk a jeho svět 2.ročník
Alternativní směry ve stravování
Transkript prezentace:

MSŠZe a VOŠ Opava Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě Kvíz: modul č. 5 „Ovocný sad“ Význam ovoce a zeleniny Z písmensprávných odpovědí sestavíte tajenku – název tropického ovoce, které Vám představíme na konci prezentace Z písmen správných odpovědí sestavíte tajenku – název tropického ovoce, které Vám představíme na konci prezentace

MSŠZe a VOŠ Opava Které tvrzení je správné? Maliny obsahují 15 %: z) bílkovin k) vitamínů t) ovocných cukrů v) vody

MSŠZe a VOŠ Opava Které tvrzení je správné? Nejvíce vitamínů obsahuje: e) červený rybíz u) bílý rybíz a) černý rybíz

MSŠZe a VOŠ Opava Které tvrzení je správné? Nejvíce vitamínu C a minerálních látek u jablka je obsaženo v (ve): m) slupce p) dužnině k) jádřinci

MSŠZe a VOŠ Opava Které tvrzení je správné? Hrušky obsahují poměrně málo vitamínu: e) A i) B a) C

MSŠZe a VOŠ Opava Které tvrzení je správné? Třešně obsahují látky, které na sebe vážou a tím se v těle neukládají: z) cukry r) tuky d) bílkoviny

MSŠZe a VOŠ Opava Které tvrzení je správné? Vysoký obsah vitamínu C působí zejména na: i) posílení imunitního systému a) zvýšení krevního tlaku e) snížení obsahu cholesterolu

MSŠZe a VOŠ Opava Které tvrzení je správné? Slivoně jsou velmi bohaté na látky, které podporují funkci střev. Jedná se o: b) minerální látky k) vitamíny l) vlákniny

MSŠZe a VOŠ Opava Které tvrzení je správné? Meruňky obsahují hodně beta-karotenu. Z něj se vytváří v těle: l) vitamín A b) vitamín B c) vitamín C

MSŠZe a VOŠ Opava Které tvrzení je správné? Nadměrná konzumace angreštu není vhodná z důvodů vysokého obsahu: u) cukrů o) ovocných kyselin y) pektinů

MSŠZe a VOŠ Opava Hledané ovoce v tajence je tamarillo. Toto ovoce se jmenuje rajčenka, neboli stromové rajče. Patří do čeledi lilkovitých, je to přesto ovoce a pochází z peruánských And. Má charakteristickou rajčatovou vůni a tvar. Jedná se o strom až 4 metry vysoký. Před konzumací se z něj odstraní hořká slupka a jí se čerstvé, nebo se používá na výrobu marmelád, kompotů, šťáv.