práce učitele pohledem učitele

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
PRVNÍ ROČNÍK vzdělávací cíle WORD - EXCEL UČIVO pro tříleté obory s výučním listem čtyřleté obory s maturitou Předmět INFORMATIKA A KOMUNIKACE PRVNÍ.
Odměňování za práci Plat =odměňování zaměstnanců – státu, územních samosprávných celků (krajů a obcí), státních fondů, příspěvkových organizací, jejíž.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Studentská inovace praxí
Český jazyk NA GYMNÁZIU U BALVANU Jindra Zieglerová Septima Leden 2011.
Český jazyk a literatura
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Český jazyk na gymnáziu U Balvanu. Nižší gymnázium Jsou stejné jako druhého stupně základní školy→ procvičování základních slohových útvarů a pomocí nejrůznějších.
NAŠE ŠKOLA A TŘÍDA SOU JINDŘICHŮV HRADEC Naše škola se nachází v Jindřichově Hradci v ulici Miřiovského…….
Specifika výuky účetnictví na obchodních akademiích DEP507.
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
Studijní obory a jejich uplatnění.
Žalobceobhájce. Právník je obecné označení člověka, který získal vysokoškolské právnické vzdělání. Nejčastěji je to absolvent právnické fakulty, magisterského.
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Školní rok 2013/2014. Organizace výuky  Zahájení vyučování v 7:50 (ranní kruh)  Týdenní služba – tabule, květiny, sešity, pořádek ve třídě (vždy dvojice,
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
vytvořený v projektu OP VK
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
PRÁCE S FORMULÁŘI MŮJ ÚKOL: Co je to formulář a jaké informace nám může poskytnout Pomocí potřebných informací mám vytvořit formulář a vyplnit ho Vytvořit.
Sněmovní tisk 1046 Legislativní komise RVŠ. Sněmovní tisk 1046 Sněmovní tisk 746/3 Obsah: –řešení ubytovacích stipendií pro studenty soukromých vysokých.
Úskalí začínajícího učitele
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:14. září 2012 Číslo.
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Povolání Dospělí lidé chodí do práce. Mají svoji profesi. Lidé, kteří nemají práci, jsou nezaměstnaní. Práce dětí je chodit do školy a učit se. Spoj profese.
ZŠ T. G. Masaryka, Jihlava - Ondřej Partl
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Maturity – jaro 2014.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_MZDA_S.P.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE137 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:2., 3. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál.
Nová (státní) maturita
Prezentace určená k propagaci MGV
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Odměňování pedagogických pracovníků
Mgr. Kateřina Lojdová - nejčastější organizační forma výuky - učitel souběžně a přímo vyučuje větší skupinu žáků (třídu, skupinu,
Organizační formy vzdělávání Anotace: Výukový materiál je určen pro učitele jako osnova při výkladu učiva ORGANIZAČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ. V prezentaci je.
Pedagogická praxe Informace k praxi Studijní plán pro LS 3 kredity, hodinová dotace : 42 hodin Povinné části: – hospitace (náslech) v TV celkem.
Mzda. právní předpisy zákoník práce zákoník práce nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o nejnižších úrovních.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
VOLBA POVOLÁNÍ Učitelka Policista Zedník ICT technik Uklízečka … Rybář
Organizace předškolního vzdělávání
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Obecná didaktika ÚVOD.
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
Skryté kurikulum.
PRVOUKA Pracovní činnosti člověka -povolání
Informační zdroje české veřejné správy
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
Pedagogičtí pracovníci - VŠ
Přijímací řízení na střední školy 2017/2018
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
Malotřídní základní škola optikou současné právní úpravy
Školní knihovny součástí krajského systému knihoven (?)
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov
Transkript prezentace:

práce učitele pohledem učitele Učitel na ZŠ práce učitele pohledem učitele

Pracovní prostředí Škola 50% školní třídy 20% kabinet 10% chodby – dozor Doma 20% domácí pracovna

Pracovní doba Přímá vyučovací povinnost je ze zákona 22 hodin. + volné hodiny (11) + dozory (3) +opravy písemek +výlety a školní akce + pohotovost

Co práce obnáší? Příprava na hodiny Opravy písemných prací Výuku v hodině Administrativní práci – výkazy, formuláře Dozor na chodbách a u jídelny Statistiky pro Krajský úřad Zajišťování výletů a školních akcí

Příprava na hodinu Přečíst si předem probíranou látku Vypracovat příslušná cvičení Připravit si zápis do sešitu Najít cvičení na opakování probírané látky

Oprava písemných prací Oprava čtvrtletní slohové práce: čtení: gramatické chyby čtení: formální úprava – odstavce, osnova čtení: slohová úroveň Každé čtení 7 minut = 21 minut/ 1 slohová práce Jedna třída = 10,5 hodiny Oprava diktátů pro 6.B = 2 hodiny

Platové podmínky Učitelé jsou placeni dle tabulek, které vydává ministerstvo financí. Podle podobných tabulek se řídí lékaři, sestry, hasiči, policisté… Do platu se dále promítají odměny a příplatky (třídnictví, správa kabinetu…)

Výhody práce Dělám, co mne baví Pracuji ve skvělém týmu Mám celkově tři měsíce volna (prázdniny a státní svátky) Pracuji s mladými lidmi Zažiji ve škole spoustu legrace

Nevýhody zaměstnání Nejde čerpat dovolenou mimo prázdniny V případě nemoci musím vše dohánět Hlučné pracovní prostředí – přestávky Ztráta soukromí a anonymity Platový postup jen za odsloužené roky Psychicky náročná práce – nejvyšší počet vyhoření je evidován u tzv. pomáhajících profesí

Vzdělání Střední škola s maturitou (Gymnázium Jihlava) Vysoká škola pedagogická, obor dle zaměření Český jazyk a literatura + Základy společenských věd a Filozofie

Alternativní zaměstnání Novinář Mluvčí Manažer Úředník Řidič

Díky za pozornost Člověk vlastně ví, jen když ví málo. Čím víc ví, tím větší jsou pochybnosti. Johann Wolfgang Goethe