Seminární práce Finance a sport Lenka Šikolová Dagmar Nášelová 3.ročník MngTVS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Presentace Havířovským církvím. Co je Orel dnes ?  Křesťanská sportovní organizace s více jak členy, působící v celé ČR  Občanské sdružení s.
Advertisements

JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Spolek ZS Rosice Prezentace pro město Rosice
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
Rozpočtové určení daní očima starostů menších měst ČR
Adéla Porkertová Adam Urbánek Adéla Němečková Lenka Šikolová
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Centrum pro kreativní průmysly Tartu - příklad úspěchu Ave Anniste vedoucí projektu.
ÚSTÍ U VSETÍNA.
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Velká Británie.
TJ Sokol Libňatov Založen – ustavení jako pobočka TJ Sokol Havlovice Historie se píše do 70. let 20. století – nemáme přesné informace, kdy.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Kultura a sport v Kanadě
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Fyziologie sportovních disciplín seminář Martina Novotná
Případové usuzování v expertním systému NEST Vladimír Laš, Petr Berka Vysoká škola ekonomická, Praha.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.19. Tematická oblast: Vybraná témata z teorie tělesné kultury S Sportovní tradice města Třince a okolí Typ: DUM.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Stropní sálavé vytápění halových objektů Teplovzdušné vytápění
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
IP telefonie studie a co dál
Organizace tělesné výchovy a sportu v ČR
Žena na olypmijských hrách. Kdy a kde? XXIX. letní olympijské hry 2008 se budou konat v čínském Pekingu. Zahájení bude 8. srpna 2008 a ukončení 24. srpna.
Nabídka pro „Školy v p ř írod ě “ Sportovní areál s možnostmi sportovního vyžití pro děti.
Občanská sdružení ve sportu s důrazem na strukturu, úkoly a financování ČSTV Pavel Kořan.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Psychologie ve sportu Úvod Mgr. Veronika Kavková
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Vznik tělovýchovné jednoty SOKOL
Projekt Centra sportu AŠSK ČR
Fyziologické Aspekty Cyklických Sportů
VÝVOJ ČESKÉ TĚLOVÝCHOVY ; SOKOL
SPORTOVNÍ HNUTÍ V MEZIVÁLEČNÉ ČSR
Název a kód: FYZIOLOGIE ZÁTĚŽE PRO RVS (bp2236, bk2236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: Út: prezenční: 1 hod př./1 hod.
Fyziologické Aspekty Cyklických Sportů
Název a kód: FYZIOLOGIE SPORTOVNÍCH DISCIPLÍN PRO RVS (bp1236, bk1236) Rozsah: Konzultační hodiny: Ukončení: Bernaciková: St: – , Pá:
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Fyziologie sportovních disciplín seminář Martina Bernaciková
Fyziologie sportovních disciplín seminář Martina Novotná
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
SK Řetězárna Sportovní Česká Ves Datová schránka: nekgykn.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_341.ŠPJ.34 Deportes - léxico.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
SOKOL Materiál je součástí projektu „Odraz 1. světové války v moderní výuce“ a je prostřednictvím „Programu na podporu činnosti nestátních neziskových.
Zapiš si TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky
Zapiš si TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky
Program MŠMT VIII v roce 2017
Martina Bernaciková A33/dv.305
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Zapiš si nyní TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky.
Fyziologie sportovních disciplín
Zapiš si nyní TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky.
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
VÝVOJ ČESKÉ TĚLOVÝCHOVY ; SOKOL
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Fyziologie sportovních disciplín seminář Martina Novotná
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Transkript prezentace:

Seminární práce Finance a sport Lenka Šikolová Dagmar Nášelová 3.ročník MngTVS

Téma: Sportovní organizace Orel Podtéma: Finance Orel Studenec

Osnova Představení Orla Cíle organizace Sportovní činnost Historie, vznik Financování organizace Organizace Orla Obec Studenec Finance Orel Studenec

Představení občanské sdružení má členů křesťanská sportovní organizace prioritou činnosti - podpora sportu pro všechny kromě sportu se Orel věnuje kultuře

Cílem Orla je… výchova mladých lidí a dětí prostřednictvím sportovních a ostatních aktivit věnovat se sportu, který podporuje kladné vlastnosti člověka sportu, který je fairovy, ohlíží se na soupeře i spoluhráče dávat sportu smysl ne vychovávat mistry světa v tom mu pomáhají pevné základy, které mu poskytují křesťanské hodnoty

Sporty v Orlu Nejrozšířenější: florbal, fotbal a futsal, lehká atletika, plavání, stolní tenis a volejbal Další: americký fotbal, badminton, baseball, biatlon, bowling, frisbee, házená, jezdectví, korfball, kriket, kuželky, lacrosse, lední hokej, národní házená, nohejbal, plážová házená, parkur, petanque, psí spřežení, ricochet, rokenrol, squash, šerm, tenis, vybíjená a vodní polo

Historie Orla 90-letá tradice několikrát zrušen a znovuobnoven na přelomu 20. století tradiční, národnostně osvědčený Sokol skupiny lidí neorganizovaně začali zakládat tělocvičné odbory při katolických spolcích na Moravě, ve východních a jižních Čechách první odbor byl založen v Praze, měl však krátké trvání a zůstal osamocen

Financování Orla nevíme přesně – nezveřejněné informace financován z příspěvků členů členů, příspěvek dospělí 160 Kč mládež 80 Kč Orel je také akcionářem SAZKA a.s. má 0,882% akcií SAZKA a.s.

Organizace Župy a jednoty župy jsou mezičlánkem mezi ústředím a jednotami, v ČR celkem 23 žup jednoty jsou základními organizačními složkami Orla, kde se uskutečňuje veškerá činnost Orla a jsou tedy základem celé organizace

Studenec obec (vesnice) v Podkrkonoší 1704 obyvatel téměř 50% křesťanského vyznání – rarita hodně odvětví sportu (fotbal, tenis, volejbal, pingpong, orientační běh, lyžování …) podpora obce sportu

Studenec Vrchlabí směr Praha

Orel Studenec jednota Studenec u Horek župa Sv. Zdislavy 111 členů zaštiťuje volejbal (krajská soutěž žen, krajská soutěž juniorek) stolní tenis (soutěž mužů a dorostu)

Financování Orla Studenec přehled příjmů struktura příjmů 2003, 2005 vývoj obratu struktura a vývoj výdajů

Přehled příjmů Orel Studenec Rok Obrat Obec Příspěvky Orel Dary Akce

Obrat Orel Studenec vyjádřeno pomocí celkových příjmů celkový obrat přes 100 tisíc Kč vyrovnaný obrat stálé příjmy

Struktura příjmů největší část přispívá obec Studenec důležitá částka je vybrána formou darů, výjimečné proti jiným sport. organizacím příspěvky od sportovní organizace Orel kolem 10% struktura se mění průběžně tak, že obec financuje stále větší část (přes 60%) – velká podpora obce sportu

Výdaje Orel Studenec Významné výdaje: náklady na soutěže (volejbal, stolní tenis) pronájem haly (pronájemce Sokol Studenec) sportovní vybavení (pro soutěže a hráče) provoz hřišť a Orlovny (menší budova na kulturní akce ve vlastnictví Orla Studenec)

Vývoj příjmů náklady na soutěž – stálý výdaj pronájem haly – nájemce Sokol, stálý výdaj náklady na soutěž a pronájem haly jsou nejvýznamnější výdaje sportovní vybavení závisí na výši investic do vybavení

Zdroje: peněžní deník Orel Studenec

Děkujeme za pozornost