VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ploutvové plavání Vybavení Styl Disciplíny ploutvového plavání
Advertisements

Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
FÁZE OBLOUKU.
Historie lyžování.
Tato prezentace byla vytvořena
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
CARVING.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
LYŽOVÁNÍ.
Program dovolené a seznam věcí potřebných pro absolvování pobytu
VRH KOULÍ.
Technika biomechanika běhu na lyžích
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ
Lyžařský výcvikový kurz
Běžecké lyže Běžecké lyže se od sebe navzájem liší vzhledem, tvarem, hmotností, a jízdními vlastnostmi Jízdní vlastnosti lyží vyplývají z jejich vlastností.
Atletická průprava pro canicross
DÁLKOVÉ BĚHY.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ
Lyžařská výzbroj Výběr lyží Jak jsem schopný lyžař ? - začátečník
Tato prezentace byla vytvořena
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Racing ski Info 09/2010. Racing ski stiffness measurement MF = Middle Flex: New parameter MF je měřen v balance pointu a odpovídá síle, která musí být.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Dětská ozdravovna Bílá voda Harrachov
Tato prezentace byla vytvořena
Zimní výcvikový kurz Zadov – Zahájení: ve 12:00 Ubytování: Chata Mládí – Zadov, 4 – 6 lůžkové pokoje  Stravování: snídaně.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
Sedací úvazek Použité zdroje: Použité zdroje: - Metodika HO Šakal -
Lyžařské a běžkařské hůlky
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
Metodika jízdy v obřím slalomu a slalomu Nápravná cvičení pro odstraňování chyb v technice Jan Fiedler.
BEZPEČNOST PŘI VÝUCE LYŽOVÁNÍ
Lyžařské sjezdové boty
1. na mazaní lyží potřebujeme: vosk, žehličku 2. pod lyži jsi vezmeme nějaký hadr aby jsme nezamazali stůl.
Neznámá ze vzorce. Vypočtěte výšku c kvádru o objemu V = 300 cm 3, když a = 3 cm, b = 2 cm a = 5 cm, b = 10 cm a = 4 cm, b = 5 cm a = 6 cm, b = 2 cm délky.
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Starty Účelem startu je zajistit podmínky pro maximálně rychlé zahájení běhu Obr.11.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Instruktor lyžování praktikant © 2008 jen pro vnitřní potřebu Metodická komise ÚZL SL ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Instruktor lyžování Metodická komise ÚZL SL ČR © 2008 jen pro vnitřní potřebu.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_15_Vědomostní soutěž TÉMA.
BĚŽECKÉ LYŽOVÁNÍ. 1. ZOH V CHAMONIX (1924) 1. LYŽAŘSKÝ ZÁVOD ŽEN V ČESKÝCH ZEMÍCH (1904)
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_12_Výzbroj a výstroj TÉMA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_11_Příprava a mazání lyží.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
jen pro vnitřní potřebu
Charakteristika linie jízdy a výkonnost Autoři: Jörg Spörri, Josef Kröll, Ch. Schiefmüller, Erich Müler 2010 International Congress on Science and Skiing.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování III.třídy (50) jen pro vnitřní potřebu
Penzion Bílá voda Harrachov
Autoři: Tapani Keränen, Sima Intalainen,
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
VY_32_INOVACE_292_Lyžařská centra Jesenicka
Základy biomechaniky běh na lyžích
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_III.Vu_ZIMNÍ.
Metodický dopis běhu na lyžích pro OSÚ ZS SL ČR (2017)
Transkript prezentace:

VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH

OBECNÁ VÝBAVA Každý běžkař by měl dodržet několik obecně známých zásad: vícevrstvé oblečení, čepice, rukavice, vyjížďka minimálně ve dvojici, rychlý zdroj energie s sebou (čokoláda), nealkoholický pitný režim, nepoškozená lyžařská výbava, vosk, zanechání informace o svém pohybu, nabitý mobilní telefon, neopouštět běžeckou trať, nepouštět se do neznámého terénu To vše jsou obecné věci, které nám usnadní pobyt na běžkách

VÝBAVA NA KLASICKÝ BĚH Běžecká lyže klasická s vázáním – delší špička, bez kovových hran, namazaná ve stoupací komoře (asi 50 cm dlouhé místo pod vázáním) Běžecká bota je nízká, uzpůsobená pro klasický běh (nemá zpevněný kotník) Běžecké hole po ramena

VÝBAVA NA BRUSLENÍ Bruslařské (skateové) lyže s vázáním – lyže s kratší špičkou, opatřené na vnitřní straně kovovou hranou, namazané po celé délce lyže sjezdařským voskem Skateová bota je vyšší, má zpevněný kotník, což umožňuje lyžaři společně s kovovou hranou lyže dobrý odraz pro bruslení Skateové hole jsou dlouhé asi jako lyžařova postava

VÝBAVA - DOPLNĚNÍ V obou uvedených případech má běžecká hůl poutko, které si závodník pevně přitáhne k zápěstí Toto opatření je nutné hlavně z toho důvodu, že lyžař po odraze holemi hole pouští z dlaně a ty se mu musí při pohybu rukama vpřed zase do dlaně vrátit

Konec prezentace