Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3569 Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3569 Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3569 Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název materiálu:VY_32_INOVACE_14-02_Zimní radovánky Autor:Mgr. Alice Frýželková Ročník:1.-3. Datum vytvoření:3. 2. 2014

2 Vzdělávací oblast:Člověk a jeho svět Tematická oblast:Čas Předmět:Prvouka Výstižný popis způsobu využití, metodické pokyny: Seznamuje se zimním sportem a zimními radovánkami. Umožňuje rozlišovat zimní a letní oblečení, zimní a letní sporty, ukazuje pomůcky k zimním sportům. Upozorňuje na zásady na horách. Klíčová slova:Zimní sporty, zimní radovánky, zimní oblečení Druh učebního materiálu:prezentace

3 ZIMNÍ RADOVÁNKY  Zimní sporty a pobyt v zimní přírodě nebo na horách je velmi zdravý. Stáváme se otužilejšími a odolnými proti nemocem.  Než vyjdete ven z domu, je důležité se teple obléct. Součástí zimního oblečení jsou pevné, nepromokavé a teplé boty.

4 ZIMNÍ OBLEČENÍ

5  Na horách se počasí může rychle změnit, proto nikdy nepodceňujte nebezpečí hor a řiďte se zásadami horské služby pro pobyt na horách.

6 ZÁSADY POBYTU NA HORÁCH  Na túru jdeme jen za příznivého počasí. Nikdy nechoďte sami! Nejmenší počet pro skupinu jsou tři lidé.  V ubytovně nahlásíme, kam odcházíme.  Musíme dodržovat zákaz vstupu do lavinového nebezpečí.  Na cestu se teple oblečeme, vezmeme si jídlo, čokoládu, teplý čaj a baterku.  Nepřeceňujeme svoje síly a schopnosti.

7 ZIMNÍ SPORTY snowboarding skoky na lyžích lyžování běh na lyžích hokejkrasobruslení

8 Na který sport potřebujeme tyto boty?

9 Pojmenujte:

10 Pojmenujte zimní radovánky:

11 Co nepatří k zimním radovánkám?

12 VYBERTE OBLEČENÍ, KTERÉ SI V ZIMĚ NEOBLÉKÁME:

13 Použité zdroje: 1.Obrázky z nabídky Klipart


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3569 Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky."

Podobné prezentace


Reklamy Google