Zpracoval: Michal Kadlec a Petr Mikulica, EI4. Verze 2.0.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informatika Stručná historie výpočetní techniky
Advertisements

Historie operačních systémů – od jedniček a nul k woknům(Windows) a masoxu(Mac OS X) Vojtěch Klos.
Odtud vznikl název kalkulačka.
Úvod do práce s PC Mgr. Petr Vanický
Soutěž OfficeAréna 2012 –školní kolo
Software start počítače a operační systém.
VY_32_INOVACE_A3-03 HISTORIE POČÍTAČŮ III. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU HISTORIE VZNIKU POČÍTAČŮ.
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Filip Benda G1. A 22. listopadu 2013 Bill Gates a Steve Jobs.
Zjednodušená verze pro účely výuky na ZŠ.
Historie Mac OS Marek Tůma ČVUT FEL. Úvod - přehled témat Něco málo o Apple Něco málo o HW Mac OS - do verze 7 Mac OS - do verze 9 Mac OS X - do verze.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
J a v a Historie Lucie Žoltá. Děrné štítky Děrné štítky vymyslel roku 1801 Joseph Marie Jacquard. Pomocí štítků mohl měnit vzory na tkalcovských stavech.
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Architektura systému Windows
Historie počítacích strojů
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Historie Počítacích strojů
Historie počítačů A) Předchůdci počítačů a) Abakus
Historie počítačových strojů Eliška Hartvichová 8.B.
Bill Gates Vypracoval:Chrást, Kočí, Sittek
HISTORIE A VÝVOJ POČÍTAČŮ
Vypracoval Mgr. David Mikoláš 8. září 2007
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VÝVOJ POČÍTAČŮ stručně.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Operační systémy.
Historie OS 1. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
Logo společnosti Apple - Apple -americká firma založena v roce 1976 v Silicon Valley, navrhuje a prodává spotřební elektroniku, software a osobní počítače.
Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost.
Tablety (mobilní zařízení)
Informatika akademický rok 2012/2013 Historie, sou č asnost, budoucnost.
Maturitní téma č.5 Historie výpočetní techniky a druhy počítačů
Výroky "Nemyslím si, že by na světovém trhu byla poptávka po více než pěti počítačích." (Thomas J. Watson, IBM, 1943) „Pro pokrytí celosvětových potřeb.
Bill gates (William Henry Gates III.)
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
HISTORIE POČÍTAČŮ III druhá a třetí generace počítačů
Operační systémy Windows, Linux a Mac OS X Přehled vývoje
Historie počítačů Lenka Kohnová 1.ročník sovc
aneb od MANIACa k počítačovému maniakovi
INFORMATIKA MS Excel - Historie.
Historie operačních systémů
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Vývoj operačních systémů Obrazová část Studijní materiály najdete na adrese:
Apple Michaela Vodičková 5. A.
INFORMATIKA Historie pc.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Deset významných osobností ICT.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
David Rohusch 15/16 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Jana Palacha EP1.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Inf Vývoj osobních počítačů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
© Ing. Petr Kvíz 2012 IKT MS Excel - Historie. Tabulkový procesor Tabulkový procesor je program zpracovávající tabulku informací. V jednotlivých buňkách.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_MICROSOFT.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
VY_32_inovace_01_infhistoriePC_04 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:6. ročník Škola - adresa:Základní.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_APPLE.
SOFTWARE Operační systémy.
Historie operačních systémů úvod
Software – operační systém
EXCEL (Tabulkový Editor)
Kancelářské balíky,a jejich porovnání
HISTORIE POČÍTAČŮ III. VY_32_INOVACE_A3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Transkript prezentace:

Zpracoval: Michal Kadlec a Petr Mikulica, EI4. Verze 2.0

Slovo úvodem Historie počítačů patří mezi velice zajímavá a obsáhlá témata, proto jsme si ho vybrali jako téma tohoto referátu. V historii počítačů je několik důležitých milníků, které si podrobněji představíme

Počítačová prehistorie Bylo, nebylo Manuální počítadla (abakus) Přístroje na usnadnění výpočtu (Napierovy logaritmy) První počítací stroje (Pascaline) Univerzální mechanické počítače (Boolova algebra) Analytické počítací stroje (užití děrných štítků)

První osobní počítač úplně první osobní počítač na světě byl Xerox Alto Computer (1973). Byl vytvořen firmou Xerox, která nevyužila potencionálu a tudíž se nikdy nedostal do prodeje.

Dítě IBM 1975 – koncept přenosného počítače Orientační cena cca 8, ,975 $ IBM 5100

Společnost Apple Computer Rok 1976 Zakladatelé Steve Jobs a Steve Wozniak Počítač vyvíjeli v garáži spolu s dalšími spolupracovníky Cíl: Vyrobit počítač pro běžné lidi „Na co by proboha obyčejným lidem byl počítač? „

Altair 8800 Dokázal blikat Obsahoval několik tlačítek – ovládání akcí Paul Allen a Bill Gates Basic

První populární osobní počítač

V roce 1979 se stala osudová věc – Xerox se vzdal svých vynálezů, které vyvíjel v PARC. Například myš nebo GUI. Nepochopení managementu Xerox Předvedení Stevu Jobsovi Projekt LISA

První multiprocesorový desktop na světě Rok 1980 Apple III Vzrůst akcií Apple (o 32%) Mike Markula zhodnotil svoji investici o % - ze 40 zaměstnanců se stali milionáři

Krach projektu LISA Neschopnost udržet přijatelnou cenu Cena počítačů po uvedení projektu LISA v roce 1983 se pohybovala kolem $ Celý svět se ale pomalu přestává točit kolem Apple

IBM IBM se rozhodla zaútočit na trh – vyrobili osobní počítač se stejnou vizí jako Apple Počítače měli operační systém od Microsoftu (DOS), který založil Bill Gates s Paulem Allanem IBM PC – mylně uváděn jako první osobní počítač Oficiální označení PC

Compaq Portable Konkurent IBM Užíval stejný OS (DOS) Byl dražší

Nová etapa historie počítačů Apple chtěl porazit IBM, vzniká Macintosh Apple IIe (nejúspěšnější produkt Apple) Bill Gates začíná plánovat svá první Windows IBM ještě vydal počítač s bezdrátovou klávesnici pomocí infraportu, dokonce i s myší.

Přelomový rok 1984 Dostupný počítač, využívající GUI a myš od Xeroxu. Pořád se bavíme o Apple! Revoluční Macintosh

První Windows (1985) Takřka nepoužitelné Microsoft kopíruje z Mac OS Windows 2, 3, 95 tomu nasvědčují Windows mají malování v této podobě dodnes

Apple poražen Microsoftem, protože Gates uměl své výrobky prodat IBM představila první počítač s PS/2 Apple dominuje pouze v pozadí

1989 – první přenosný Mac 1991 – první laptop V roce 1997 se Jobs vrací do Apple a spolupracuje s Microsoftem Internet Explorer a Office pro Mac OS Opět rok 1997 – první sestavy s LCD monitorem, později se LCD prodával samostatně

Na nic se neptejte, stejně nic nevíme

Děkujeme za pozornost! Míša a Péťa Company!