Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV. 5.33 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.59 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Advertisements

Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská výchova Tematická oblast: Člověk.
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
VY_52_INOVACE_ZE.8.67 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Obrázky: zdroje Snímek 4 - cbkladno
VY_12_INOVACE_PR.1.03státní symboly
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
VY_12_INOVACE_ČJL1.41 VY_12_INOVACE_ČJL1.41
Oddělování složek směsí
INTERNET.
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.4.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Základní pojmy V informatice.
Historie České televize
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.7.45 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Anotace: Diskutovat se žáky o využívání volného času Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní vzdělávání Vzdělávací obor: Občanská nauka Tematický.
VY_52_INOVACE_ZE.8.70 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.34 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_12_INOVACE_ČJL1.50 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS,DUM 13
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.69 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Chronologický přehled vývoje médií Marek Matějka.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): práceVY_52_INOVACE_ZE.8.58 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.60 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_20 Název materiálu: Reklama Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.7.51 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
VY_52_INOVACE_ZE.8.61 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Opakování ionty Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková.
VY_52_inovace_PRV.5.24 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.7.55 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.66 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Masová komunikace, masová média
VY_52_inovace_PRV.5.20 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.7.56 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
VY_52_inovace_PRV.5.15 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.63 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: cvičení čtení ze známých písmen,
Obrázky – zdroje Snímek 4 -
VY_52_inovace_PRV.5.26 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.26 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název.
VY_52_inovace_PRV.5.13 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.35 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.22 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_194.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_12_INOVACE_ČJL1.40 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Chronologický přehled vývoje médií
Masová média a jejich vliv
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: „Vzdělání pro život“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity:V/2 – inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Vzdělávací oblast - vzdělávací obor (předmět):Člověk a jeho svět - přírodověda Tematický okruh - téma:Komunikace, média Autor vzdělávacího materiálu/DUM:Mgr. Jaroslava Vorlová Datum vytvoření vzdělávacího materiálu: Ověření vzdělávacího materiálu Třída: 5 Datum Metodický list/anotace: Žáci získávají informace o vývoji jednotlivých médií, jejich vývinu a současné situaci. Vytvářejí si tak přehled o funkci médií ve společnosti, jejich významu pro informovanost lidí a společnosti. Diskutují o funkci a druzích jednotlivých médií. VY_52_INOVACE_PŘV. 5.33

Komunikace mezi lidmi Co je to vlastně komunikace? Je to přijímání informací o dění ve světě a kolem nás. Povídání si s blízkými lidmi Vzdělávání Vybírání si správných informací

Komunikace formou řeči Nejstarší forma komunikace, kdy si lidé sdělovali informace pouze ústně. Pokuste se i vy použít tento způsob. Popište svému spolužákovi předmět denní potřeby a jeho úkolem je ho uhádnout. Potom si role obraťte.

Radio - rozhlas Jedna z nejstarších forem komunikace a sdělování zpráv a informací. První rozhlasové vysílání v Čechách bylo ve Kbelích český rozhlas „Radiojournal“. Zkuste tuto zprávu přednést do rozhlasu různými způsoby ( smutně, vesele, formálně..) Polabské vlastivědné muzeum v Poděbradech zahájilo výstavu o nálezech pravěkých zvířat v Polabí.

Televize začalo první zkušební vysílání televizních přenosů. Studia byla v Praze, Brně, Ostravě a v Bratislavě. V roce 1963 je již 1,5 mil. majitelů televizorů 1966 – první reklamní televizní vysílání – spuštěno barevné vysílání

První televizory

Hlasatel-ka Nenaolejuje-li mě Julie, nenaolejuji já ji. Za lesem je zámek, na něm zlatá báň. V zámku Zlatovláska, hlídá jí zlá saň. Honza draka zabil, princeznu si vzal. A tak se stal z Honzy v zlatém zámku král. Rubl, dolar, libra. Odneste ten revolver do laboratoře. Vytři ty tři trychtýře.

Přečtěte pozorně tento text Dobrý večer vážení televizní diváci. Jaké pořady nás dnes večer čekají. V televizní noviny Ve 19.3O 658.díl rodinného seriálu Markéta V večerní televizní zpravodajství americký film Harpuna, který uvádíme v českém znění.

Internet Počátky celého systému spadají do 50. let 20. století. První dálková komunikace pro potřeby letectví a armády. V roce 1991 byly nasazeny www stránky evropské laboratoře CERN. V roce 1996 bylo již 55 miliónů uživatelů. V roce 2009 je to 1,8 miliardy uživatelů.

První počítače

Mobilní telefon Vynález bezdrátového telefonu již na konci 19. století. První mobilní telefony pro veřejnost v 50. letech 20. st. V USA, prodávány jako vybavení automobilů. Vývoj systému GSM ( síť) v 80. letech 20 st. Předpokládalo se, že mobilní telefony bude používat jenom malá část obyvatel. V následujících letech se mobilní technologie rychle rozšířily po světě a předstihly síť pevných telefonů. V současné době je počet uživatelů přibližně shodný s počtem obyvatel zeměkoule.

První mobil