Programovací jazyk Java Cvičení 6 - Samostatně dokončit!!! Připravil: Ing. Jan Kolomazník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Normalizace Řada analytiků se mylně domnívá, že pro každý objekt existuje jedno jediné univerzálně použitelné nejlepší řešení bez ohledu na řešený problém.
Advertisements

Úvod do databázových systémů
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Seminář C++ 5. cvičení Dědičnost Ing. Jan Mikulka.
Ing. Monika Šimková. Máme-li data reprezentovat v databázi, jak vybereme jejich strukturu na konceptuální úrovni? Konceptuální modelování analyzuje požadavky.
Databáze.
Visual Basic POLE. 2 POLE Pole - je řada prvků označených indexem Například: řada čísel, které spolu nějak souvisejí řada známek jednoho studenta řada.
DATOVÝ TYP POLE.
Ing. Jan Mittner Rozšíření modelu 2. Vazba 1:n 3. Vazba m:n 2.
Semestrální práce KIV/PT Martin Kales Hana Hůlová.
Další dotazy SQL Structured Query Language. Některé SQL příkazy mohou mít v sobě obsaženy další kompletní příkazy SELECT. Využijeme je tam, kde potřebujeme.
Databázové systémy 1 Cvičení č. 6 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Databázové systémy 1 Cvičení č. 4 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 6
Databázové systémy 1 Cvičení č. 3 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
A4B33DS & X33MIS Zdeněk Kouba
PHP PHP – základy syntaxe (část 1) - 03 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Seminář C++ 9. cvičení Šablony Ing. Jan Mikulka. Šablony ► template – vzory, podle kterých může překladač tvořit skupiny podobných tříd nebo funkcí, které.
KONCEPTUÁLNÍ MODELOVÁNÍ
Databázové systémy 2 Cvičení č. 7 Ing. Tomáš Váňa Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_18 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Databázové systémy přednáška+cvičení
Cvičení 04 SQL Exists, Any, All Ing. Pavel Bednář
Algoritmizace a základy programování
Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice
Objektové programování
Ing. Jan Mittner Základy MVC 2. Rozšíření layoutu 3. helpery 4. Bootstrap a přepis URL adres 2.
Seminář C++ 4. cvičení Objekty Ing. Jan Mikulka. Co je objekt ► obraz třídy i instance ► třída – definovaná za pomocí klíčového slova class ► instance.
6. cvičení Polymorfismus
Databázové systémy I Cvičení č. 6 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
JavaScript Podmínky, cykly a pole.
KIV/ZIS cvičení 3 Tomáš Potužák.
ACCESS SESTAVY, CVIČENÍ Ing. Jana Horáková IKT MS Office
KIV/PPA1 cvičení 10 Cvičící: Pavel Bžoch. Osnova cvičení Výjimky a práce s nimi Nácvik na online test.
KIV/PPA1 cvičení 8 Cvičící: Pavel Bžoch. Osnova cvičení Objekty v Javě Třída Konstruktor Metody Metody a proměnné třídy x instance Program sestávající.
IB111 Programování a algoritmizace
Databázové systémy I Cvičení č. 8 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
KIV/PRO Cvičení N nejvyšších hodnot Mějme 2D čtvercové pole [1,..., n][1,..., n] – n 2 vzájemně různých kladných celých čísel Zkonstruujte.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
VYTVOŘENÍ TŘÍDY KOMPLEXNÍHO ČÍSLA Vytvořte třídu proměnné, která bude prezentovat komplexní číslo. Zadávat se budou dvě složky, reálná a imaginární. Dále.
Databázové systémy I Cvičení č. 10 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_08 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Netrvaloppa21 Vytvořte třídu Student pro reprezentaci struktury student na ZČU. Atributy třídy budou fakulta a osobniCislo. Název třídy: Student proměnné.
Architektury a techniky DS Cvičení č. 5 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_16 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_07 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B8 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
ACCESS TVORBA TABULEK, CVIČENÍ - 05 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databázové systémy Datové modely.
IS zápisu na cvičení Rostislav Žólty, zol005.
VÝVOJ PODNIKOVÝCH APLIKACÍ NA PLATFORMĚ JAVA - CVIČENÍ Zbyněk Šlajchrt Část 7.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_11 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Složený zlomek – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_10-1-2
E-R diagram Entity – Relation diagram, diagram entit a vztahů mezi nimi Entity – objekty, které chci v databázi popisovat, mohou nabývat různých hodnot,
Delphi – práce se základními komponentami (2. hodina) OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-008B Orbis pictus 21. století.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Programovací jazyk C# 4. část - cykly.
KIV/ZD cvičení 10 Tomáš Potužák.
Relační databázová technologie
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
Databázové systémy a SQL
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborná škola Net Office, spol. s r. o
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně
Transkript prezentace:

Programovací jazyk Java Cvičení 6 - Samostatně dokončit!!! Připravil: Ing. Jan Kolomazník

strana 2 Vytvořte třídu Student, která … –Bude obsahovat jmeno a prijmeni, tyto atributy každého studenta jednoznačně identifikují Vytvořte třídu Cviceni, která … –Bude obsahovat atribut kapacita Vytvořte třídu Predmet, která … –Bude jednoznačně identifikována atributem kod K procvičení

strana 3 Vytvořte metody objektu Cviceni, které –Umožní přihlásit studenta do cvičení, pokud to umožní kapacita cvičení. boolean prihlasit(student) –Vrátí množinu zapsaných studentů. Set getSeznamStudentu() K procvičení

strana 4 Vytvořte metody objektu Predmet, které: –Umožní v rámci předmětu vytvořit cvičení. (cvičení jsou v rámci předmětu jednoznačně ručena svým indexem) Cviceni zalozCviceni(kapacita) –Vrátí List cvičení List getSeznamCviceni() –Vrátí Cvičení Cviceni getCviceni(index) K procvičení

strana 5 Vytvořte metody objektu Predmet, které –Umožní zapsat studenta do předmětu. boolean zapisDoPredmetu(student) –Vrátí abecedně setřesenou kolekci všech zapsaných studentů. SortedSet getSenznamStudent() K procvičení

strana 6 Vytvořte metody objektu Predmet, které –Umožní přihlásit studenta do cvičení, pokud je zapsán v předmětu a v rámci předmětu se může student přihlásit pouze do jednoho cvičení. boolean prihlasitDoCviceni(student, cviceni) –Vypíše všechny studenty, kteří nejsou zapsáni do žádného cvičení. SortedSet getStudentyBezCviceni() K procvičení

strana 7 Navrhněte způsob, jak zabezpečit cvičení tak, aby nemohlo stát, že se někdo přihlásí do dvou cvičení v jednom předmětu. Bonus k zamyšlení