Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bibliograficko-informační služby v SVK Hradec Králové Klára Fialová, odd. informačně referenčních služeb Ivana Novotná, odd. bibliografie ŠVK Banská Bystrica.
Advertisements

Co na knihovnický web? Aleš Brožek Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem.
Koordinace a spolupráce při doplňování knihovních fondů Mgr. Anna Andrlová Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje.
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání výsledků z hlediska akademických pracovníků a z hlediska studentů.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Regionální knihovna Karviná Informační oddělení Kde nás najdete? Centrum 2299 Karviná – Mizerov.
Ústřední knihovna PřF SLUŽBY. Obsah přednášky výpůjční služby souborný katalog MU elektronické informační zdroje meziknihovní služba terminologie.
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihovníků muzeí a galerií Brno,
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Informace 2 Regionální knihovna Karviná. Knihovny Zařízení, ve kterém jsou všem bez rozdílu poskytovány veřejné knihovnické a informační služby a které.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_14 Název materiálu:Knihovny a jejich služby Tematická oblast:Český jazyk 1. ročník Anotace:Prezentace.
Mgr. Rostislav Krušinský VĚDECKÁ KNIHOVNA V OLOMOUCI Služba EOD - Elektronické knihy na objednávku.
Olomouc Spolupráce mezi námi. Olomouc Kdo jsme? Knihovny muzeí a galerií Archivy Památkové úřady Archeologické úřady Další … ?
Novostavba NK z hlediska provozu Bohdana Stoklasová ředitelka Novodobých fondů a služeb.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
Spolupráce knihoven paměťových institucí ve Zlínském kraji Jan Kaňka | Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín.
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Věcné zpracování trochu jinak Ze zkušenosti Centra informačních a knihovnických služeb (CIKS) VŠE v Praze.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
Marketingová strategie veřejné a univerzitní knihovny
PhDr. Stanislava Bícová, CSc. Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE v Praze Dostupnost zahraniční literatury a elektronických informačních.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
KNIHOVNY MUZEÍ A GALERIÍ V ČESKÉ REPUBLICE Štěpánka Běhalová Muzeum Jindřichohradecka.
Metody knihovnické práce (VIKBA04)
Knihovny a jejich služby Souborné katalogy. Obsah přednášky výklad základních pojmů typologie služeb typologie katalogů souborné katalogy.
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty. Základní informace Otevírací doba: »Po – Čt 9.00 – »Pá 9.00 – 15.00
Vědecká knihovna UJEP Prezentace Vědecká knihovna.
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO Biskupské nám. 1, Olomouc Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková
CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
KNIHOVNA Jihomoravského muzea ve Znojmě se představuje - základní knihovna se specializovaným knihovním fondem, zapsaná podle zákona v evidenci knihoven.
„Příběh významné pražské klášterní knihovny“.  svazků (?) rukopisy prvotisky (152) staré tisky (8 000)  Specifika: rozsáhlá kolekce astronomické.
Historické a hudební fondy. Organizační struktura.
Mgr. Veronika Kopečná, , Knihovna Lékařské fakulty UP, Hněvotínská 3.
Metody knihovnické práce (VIKBA04)
Ústřední knihovna ČVUT v Praze
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Historické fondy VKOL - ukázky
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU
Souborný katalog ČR - včera, dnes a zítra
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Knihovny muzeí a galerií a Souborný katalog ČR
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Transkript prezentace:

Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií

Komu? kategorizace uživatelů do různých skupin nejčastější rozdělení: pracovníci muzea a ostatní v jiných případech, vědečtí pracovníci, studenti, spolupracovníci muzea, členové klubů a spolků při muzeu, pracovníci jiných muzeí atp. typy služeb dle kategorií uživatelů

Za kolik? Ceník služeb muzea Ceník poplatků a služeb knihovny: –Registrační poplatek dle kategorií (i knihovnické služby, které jsou uvedeny níže) –Reprografické služby – kopírování, používání digitálního fotoaparátu, kroužková vazba, skenování –Rešerše –MVS, MMVS, MRS

Co? Odborná literatura – monografie, beletrie se vztahem k regionu Seriálové řady: periodika do roku 1900 a novější Zejména regionální literatura – tj. o regionu Speciální fondy a kolekce (tématické aj.) Knižní sbírky – prvotisky a staré tisky, rukopisy, grafika, mapy a plány, kramářské tisky, tisky místní provenience, fondy zaniklých či přidružených knihoven atd. Rešerše Bibliografické služby Přístup do on-line databází, katalogů Přístup do off-line interních databází – muzejní sbírky, regionální osobnosti atp. Informační výchova

Jak? Prezenční studium – pro studenty a ostatní Absenční studium – pro pracovníky muzea a vědeckých institucí, jinak zvl. povolení nebo kauce MVS – meziknihovní výpůjční služba MMVS – dle ceníku MRS – meziknihovní reprografická služba – dle ceníku Použití digitálního fotoaparátu – možnosti a podmínky –(formulář – účel, množství, podpis) Fotografické služby Skenování, vazba aj.

Kdy? Výpůjční dny pro prezenční studium Výpůjční pro absenční zápůjčky a jiné služby pro pracovníky muzea Speciální konzultace – studium historických knižních sbírek Žádosti o jiné knihovnické služby – dle dohody

Extra On-line prodej publikací vydávaných muzeem Absenční zápůjčky na kauci Delší doba zápůjčky Překročení výpůjční doby bez penalizací Přednášky a úvod do knihoven pro studenty Výstřižková informační služba pro muzeum