Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODNEBÍ.
Advertisements

Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ I.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6- podnebi_CR
Podnebné oblasti v České republice
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Česká republika Podnebí Z_101_Česká_republika_Podnebí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Těleso nebo látka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ II.
Elektrolýza Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Mgr. Iva Lulayová.  Počasí okamžitý stav atmosféry  Podnebí dlouhodobý stav atmosféry.
Chemická vazba Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy: Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:
Vzduch Mgr. Helena Roubalová
Devátá Marta Devátá Monika
EVROPA RELIÉF A PODNEBÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ČESKÁ REPUBLIKA klima.
Evropa Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_003
ATMOSFÉRA Podnebné pásy prima.
Podnebí Česka                                                              8. března 2006.
PODNEBÍ ČESKÉ REPUBLIKY 9. třída Mgr. Jakub Karásek
ČR leží v mírném p. p. střídají se 4 roční období
Pedosféra.
Podnebí v ČR.
ATMOSFÉRA atmosféra = plynný (vzdušný) obal Země Složení vzduchu:
VY_52_INOVACE_03/2/25_ZEMĚPIS
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
POČASÍ A PODNEBÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Vzduch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Podnebí ČR Igor Dostal.
PODNEBÍ FAUNA FLORA EVROPY.
Podnebí.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Molekula Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Podnebné pásy, počasí a nadmořská výška
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
KLIMATICKÉ POMĚRY ČESKÁ REPUBLIKA.
Kyselé deště Rozpouštění CO2 ve vodě
Podnebí v ČR. Česká republika leží na severní polokouli v mírném pásu střídání 4.ročních období ČR leží ve středu Evropy, na rozhraní oceánského a pevninského.
Podnebí, podnebné pásy.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_PR_05_„ČISTÝ.
Podnebí Severní Ameriky
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_05_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: Povrch.
Česká republika Povrch.
Pohoří ČR VY_52_INOVACE_28
Podnebí ČR.
Česká republika Podnebí ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
VY_52_INOVACE_ČLAJS_06_JF Počasí a podnebí v ČR
Podnebí typické střídání čtyř ročních období Co ovlivňuje podnebí? a)
PODNEBÍ A POČASÍ ČESKÉ REPUBLIKY
VY_V/2_INOVACE_29_Mírný pás
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ČR leží v mírném p. p. střídají se 4 roční období
Rozmanitost reliéfu v ČR Zakreslit diagram do obrysu ČR
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Přírodní podmínky V české kotlině.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

- vliv pevninského podnebí – V -vliv oceánského podnebí – Z -mírný pás – 4 roční období a) pevninské – chladné zimy, suché, horké léto b) oceánské – vlhká zima, mírné léto

- vliv nadmořské výšky a členitosti reliéfu -nejstudenější měsíc – leden -nejteplejší měsíc – červenec Výškový teplotní stupeň: léto – na 100 m výšky 0,76 stupňů C zima – na 100 m výšky 0,33 stupňů C INVERZE = v údolích se hromadí těžký studený vzduch, okolní svahy a hřbety teplejší

-roční úhrn 410 – 1705 mm -Z Čechy méně srážek než V -sucho – Žatecko, Lounsko, Kladensko -nejvíce – Jizerské hory, Krkonoše, Krušné hory, Šumava

a)teplá – Polabí, Povltaví, Poohří, moravské úvaly (kukuřice, tabák) b) mírně teplá – do nadmořské výšky 700 m c) chladná – Šumava, Krušné hory, Krkonoše, Jeseníky, Moravskoslezské Beskydy

-velké znečištění – spalování nekvalitního hnědého uhlí – oxid siřičitý, oxidy dusíku + voda = kyselé deště -největší znečišťovatelé – elektrárny, teplárny, hutě, chemické závody, doprava