Odborná zahraniční praxe Hamburk 7.5 – 11.5. 2012 V rámci projektu Leonardo da Vinci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
Stáž v rámci programu Leonardo da Vinci Mobility
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Odborná praxe v Belgii v rámci programu Leonardo da Vinci Mobility
Komise pro mezinárodní spolupráci a orální dějiny při MÚ Praha-Vinoř připravuje II. MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR NA DVOŘE RUDOLFA II.
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
1. den - středa :15 Sraz před třídami 8:30 Odjezd na tajuplný výlet - s sebou si vzít vhodné sportovní oblečení (i pláštěnku), svačinu,
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Seminář o mořských rybách Dne jsme navštívili restauraci Na hradbách, kde byl pro nás připraven seminář o pokrmech z mořských ryb. Tato akce.
PREVENTIVNÍ KURZ ZŠ ÚPICE-LÁNY
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
ŘÍM věčné město Náš poznávací výlet do Říma ÷ /18.
Světové dny mládeže. LOGO Koruna p. Marie Almudenské „M“ – Madrid, Maria Kříž – symbol křesťanství, logo Maria – rychlá a spolehlivá cesta ke Kristu Spontánní,
Estonsko Účastníci: Angelika Spilko Kateřina Hemková Tereza Vaňhová
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
ESTONSKO ÚČASTNÍCI: VERONIKA BURIANOVÁ KATEŘINA HEMKOVÁ ANGELIKA SPILKO TEREZA VAŇHOVÁ UČ. ZUZANA JEDLIČKOVÁ UČ. VĚNCESLAVA DRÁBKOVÁ.
Rakousko Tulln an der Donau 6. – Neděle Tulln.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
11. prosince 2014 Třídní schůzka 4.C. › Zítra tj se žáci prvního stupně fotí na vánoční sadu fotografií s kalendářem. (250 Kč) › Pondělí
Rozsáhlé oblasti se specifickým historickým vývojem, během kterého se vyvinuly charakteristické kulturní znaky obyvatelstva. SVĚTOVÉ.
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
NÁVŠTĚVA IRSKA 3. – 9. května 2014.
Jak to zapsaly Eva Valvodová a Jiřina Palečková, 7. B
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Business Week - Holandsko (od 21. září do 25. září) Tomáš Martinka, Filip Alfery SSŠMEP.
Neděle: po příjezdu a obědě (rizoto) jsme si udělali procházku do Plas. Krásnou cestou podél vody jsme dorazili do tohoto starobylého města, prohlédli.
Comenius Portugalsko červen Neděle Příjezd do Aveira Ubytování v rodinách Individuální program.
Stáž v Berlíně – program Leonardo da Vinci Termín: 4.9. –
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Vytvořil Nick Guláš a 9.A. Dne 20. června 2013 jsme navštívili grafické studio RUDI, které se nachází v našem městě. Cílem naší exkurze bylo zjisti, jakým.
Návštěva města v Rakousku
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
St. Gallen. Realizační team Jiří Richter Navrhovatel Vedoucí exkurze Martina Rešlová Koordinátor Doprovod Jana Pokorná Doprovod.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
2009/2010 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc Slovanské gymnázium Olomouc Christelijk Lyceum Veenendaal.
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Birmingham Anna Kolářová
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
STUDIJNÍ POBYT RAKOUSKO SALZBURG
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Po stopách UNESCO památek Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY-32-INOVACE-490 Zahradní slohy pravidelné Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
RODINNÝ VÝLET Klára Očadlíková, Sebastian Stryžak, Fanda Šimanovský.
Obsah 1. Odjezd 2. Hotel 3. Oficiální uvítání 4. Slovenská škola v Šal‘e 5. Šal‘a 6. Tvorba slovníku 7. Cyklo výlet 8. Výlet do Bratislavy 9. Odjezd.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Pracovní stáž v Londýně
Praxe v Německu – Rotenburg –
DEN ZEMĚ
Erasmus Slovensko - Nitra.
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
ZV OOP DJŠ pořádá zájezd do Bzence
Škola v přírodě v Lučkovicích
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
29. Letní škola slovanských studií 2018 škola na zámku
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Transkript prezentace:

Odborná zahraniční praxe Hamburk 7.5 – V rámci projektu Leonardo da Vinci

V dubnu Nám holkám ze 3.BM a ze 2.AM byla nabídnuta možnost zúčastnit se odborné zahraniční praxe v Hamburku. Tuto skvělou nabídku jsme samozřejmě s nadšením okamžitě přijaly, a tak jsme 7. května odcestovaly do zahraničí. Cílem naší cesty byla městská část Hamburku jménem Bergedorf.

PONDĚLÍ Příjezd Po 12 hodinách jsme přijeli do cíle. Byli jsme ubytováni ve vedlejším domě, který patřil Hotelu Heckkaten. Ve 20 hodin byla teplá večeře v hotelu a poté jsme byli seznámeni se žáky z Rakouska a Belgie i s programem následujících dnů. Po večeři jsme navštívili místní zámek a prohlédli si večerní město.

Bergedorf Schloss

ÚTERÝ Od 8:00 do 11:30 probíhala výuka ve zdejší škole Gewerbeschule 13. Zde jsme mohli uplatnit i své dovednosti a znalosti z předmětů květinářství a sadovnictví a dozvěděli jsme se mnoho o zdejších hřbitovech.

Po vydatném a dobrém obědě, jsme se vydali na hřbitov v Öjendorfu. Zde jsme měli 3 hodinovou prohlídku s podrobným výkladem. Hřbitov je zajímavý tím, že je rozdělený do několika skupin a to podle národností, náboženství atd.

Friedhof Öjendorf Téměř 100 ha velký hřbitovní park je prvním německým travním hřbitovem. Charakteristické jsou jeho kruhové formy hřbitovních polí. Hřbitov se stal obyvatelstvem vyhledávaným místem pro odpočinek. Zvlášť přitažlivé místo je Schleemer Bachtal s jeho přírodně utvořeným místem pro ochranu ptactva. Je zde působivá příroda uprostřed velkého města – návštěva hřbitova Öjendorf byla pro nás cennou zkušeností.

Po prohlídce hřbitova jsme se metrem dopravili do centra města, kde jsme se plavili lodí po řece Labi a prohlédli si přístav a památky města.

STŘEDA V 8hodin odjezd do zahradnického výukového centra, kde jsme měli prohlídku a na odpoledne nachystanou práci v podobě údržby hřbitovů a množení Euonymus fortunei – Brslen fortunův bylinnými řízky. Zde jsme mohli prověřit své dřáve získané dovednosti.

PŘEDPO

Firma se zabývá hydroponickým pěstováním gerber. Řízkování

ČTVRTEK Návštěva hřbitova Diebsteich. Návštěva hřbitova Diebsteich. Náplní této návštěvy mělo být seznámení se hřbitovem (rallye se zastávkami a úkoly na jednotlivých stanovištích), s pracemi souvisejícími s jeho údržbou –tj. třídění odpadu, odplevelování a odstraňování nežádoucích dřevin a pikýrování My jsme odplevelovali a odstraňovali odkvetlé macešky a výmladky mahónie z hrobů padlých vojáků, přepichovali zmarličník japonský Cercidiphyllum japonicum (Lebkuchenbaum něm.) a vyslechli jsme si přednášku o třídění odpadu na hřbitovech.

Přepichování Plnění truhlíku Utlačení Prohlídka hřbitova

S jeho 400 ha je tento hřbitov největším hřbitovním parkem na světě. Je nejrozlehlejším Hamburským parkem a je považovaný s jeho historickými malovanými hroby, jeho 800 plastikami a působivou zahradní architekturou za umělecké dílo. Naleznete zde působivou přírodu uprostřed města – hřbitov Ohlsdorf stojí za návštěvu. S jeho 400 ha je tento hřbitov největším hřbitovním parkem na světě. Je nejrozlehlejším Hamburským parkem a je považovaný s jeho historickými malovanými hroby, jeho 800 plastikami a působivou zahradní architekturou za umělecké dílo. Naleznete zde působivou přírodu uprostřed města – hřbitov Ohlsdorf stojí za návštěvu. Friedhof Ohlsdorf

Večer proběhla společná večeře v restauraci a na památku jsme dostali novinový článek, ve kterém se píše o naší zahraniční spolupráci.

PÁTEK Odjezd Pobyt v Německu utekl velmi rychle a domů si odvážíme kromě dobrého pocitu i nespočetné množství zážitků, nových zkušeností a mnoho kulturních zážitků, které rozšířili Náš rozhled. Za hladký a úspěšný průběh celého pobytu děkujeme německým kolegům a také Našemu učitelskému doprovodu, který vytvořil velmi příjemné prostředí.