Vlajky střední Evropy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vkládání hypertextového odkazu
Advertisements

Prezentace hlavních měst všech států EU
Téma hodiny: Bulharsko - opakování Předmět: Zeměpis
Evropa Soutěž RISK Zdroje obrázků Pokračovat Pravidla
Křížem krážem střední Evropou
SOCRATES Aleš Rovenský.
SOCRATES Projekt.
Česká cestovní kancelář
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
A hlavní města. Belgie  Rozloha – km²  Počet obyvatel –  Oficiální jazyk – nizozemština  Ústavní zřízení – federativní konstituční.
Slovensko Kateřina Kunová 2010.
Státy Evropské unie Hlavní města Lenka Zdeňková
Celoroční průběh počasí
Základní informace o státě a o počasí v hlavním městě
Rakouská republika- alpská země Vlastivěda – 5. ročník
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
BULHARSKO Míša a Naty.
Státy Evropy regionální dělení.
Po modrém Dunaji.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
Vypracovali: Zdeněk Černý,
 Vlajka:  Rozloha: km 2  Počet obyvatel:  Oficiální jazyk: nizozemština, francouzština, němčina  Ústavní zřízení: federativní konstituční.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Členské státy a jejich hlavní města
Téma hodiny: Rumunsko - opakování Předmět: Zeměpis
Evropská Unie Státy EU –průměrné teploty a srážky v hlavních městech.
Státy Evropské Unie a podnebí jejich hlavních měst
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
EVROPSKÁ UNIE.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
NĚMECKO RAKOUSKO ŠVÝCARSKO
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
STŘEDNÍ EVROPA EO – OP VK – III/2 ICT DUM 5
EVROPA. MAPA STÁTY ZÁKLADNÍ INFORMACE 2. nejmenší světadíl 2. nejhustěji osídlený 731 milionů obyvatel 50 států Západní, Střední, Východní, Severní,
STÁTY A JEJICH VLAJKY II.. ? ? ALBÁNIE Oficiální název: Albánská republika Hlavní město: Tirana Měna: Albánský lek Obyvatelstvo: 3,6 miliónu.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-11 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Česká republika Povrch.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka TémaStáty.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: STŘEDNÍ EVROPA II Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Maďarsko, Polsko, Slovensko
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Autor: Andrea Kolářová
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_17 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Naši sousedé Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s.
Evropské vlajky VY_52_INOVACE_19
Slovenská republika Vlastivěda – 5. ročník
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Česká republika jako součást Evropy
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Po modrém Dunaji.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
ŠVÝCARSKO Schweiz. Vlajka a mapy Základní informace ◦ Oficiální název: Švýcarská konfederace ◦ Hlavní město: Bern (neoficiálně) ◦ Nejvyšší bod: Dufourspitze.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko
Česká republika
Po modrém Dunaji.
Transkript prezentace:

Vlajky střední Evropy

ČESKÁ REPUBLIKA Hlavním městem je Praha. Rozkládá se na rozloze 78 865 km2. Úředním jazykem je čeština. Nejdelší řekou je Vltava a největší horou je svými 1 602 m je Sněžka.

SLOVENSKÁ REPUBLIKA Hlavním městem je Bratislava. Rozkládá se na rozloze 49 035 km2. Úředním jazykem je slovenština. Nejdelší řekou je Váh a největší horou je svými 2 655 m je Gerlachovský štít.

NĚMECKÁ REPUBLIKA Hlavním městem je Berlin. Rozkládá se na rozloze 356 954 km2. Úředním jazykem je němčina. Nejdelší řekou je Rhein a největší horou je svými 2 963 m je Zugspitze.

POLSKÁ REPUBLIKA Hlavním městem je Warszawa. Rozkládá se na rozloze 312 683 km2. Úředním jazykem je polština. Nejdelší řekou je Wisla a největší horou je svými 2 499 m je Rysy.

RAKOUSKÁ REPUBLIKA Hlavním městem je Wien. Rozkládá se na rozloze 83 856 km2. Úředním jazykem je němčina. Nejdelší řekou je Donau a největší horou je svými 3 797 m je Grossglockner.

MAĎARSKÁ REPUBLIKA Hlavním městem je Budapešť. Rozkládá se na rozloze 93 031 km2. Úředním jazykem je maďarština. Nejdelší řekou je Tisza a největší horou je svými 1 115 m je Kékez.

BULHARSKÁ REPUBLIKA Hlavním městem je Sofia. Rozkládá se na rozloze 110 994 km2. Úředním jazykem je bulharština. Nejdelší řekou je Marica a největší horou je svými 2 925 m je Musala.

RUMUNSKÁ REPUBLIKA Hlavním městem je Bukuresti. Rozkládá se na rozloze 237 500 km2. Úředním jazykem je rumunština. Nejdelší řekou je Dunarea a největší horou je svými 2 543 m je Moldoveanu.

ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE Hlavním městem je Zürich. Rozkládá se na rozloze 41 293 km2. Úředním jazykem je němčina, francouština a italština. Nejdelší řekou je Rhein a největší horou je svými 4 633 m je Dufourspitze.

CHORVATSKÁ REPUBLIKA Hlavním městem je Zagreb. Rozkládá se na rozloze 56 538 km2. Úředním jazykem je srbochorvatština. Nejdelší řekou je Sáva a největší horou je svými 1 913 m je Troglav.

Testík: Jak se jmenuje hlavní město Polska? Který stát má největší rozlohu? Které státy mají v barvě vlajky jen dvě barvy? Který stát má nejvyšší horu Dufourspitze? Které státy mají více, jak jeden úřední jazyk? Který stát má nejdelší název? Který stát má nejdelší řeku Maricu? Fajn!! Správné odpovědi si najdi v textu a zkontroluj si je v zašifrovaném písmu na konci prezentace…

Správné odpovědi 1. Warszawa 2. 356 954 km2 Německo 3. Polsko, Rakousko a Švýcarsko 4. Švýcarská konfederace 5. Švýcarská konfederace 6. Švýcarská konfederace 7. Marica – bulharská řeka