Tvorba prezentace – na co si musíme dát pozor!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Advertisements

Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další používání podléhá autorskému.
Vkládání hypertextového odkazu
Autor výukového materiálu: Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Září 2011 Číslo.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
Název projektu: Škola a sport
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Čtvrtohory VY_52_INOVACE_03/1/30_přírodopis
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Sociální sítě.
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Země Přírodověda 4. ročník.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
DUM 18/1 Tady jsme doma Naše vlast.
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F23/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Slunce Autor: Bc. Jana.
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Rozkvět českého státu za Karla IV.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F16/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Kmitání pru ž ných t ě.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Kompozice Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Vzdělávací oblast: Umění a kultura
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F27/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Účinky elektrického proudu.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: MGR. MARTINA MYŠKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_757_KUBISMUS TÉMA: Kubismus ve výtvarném.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.7.56 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Nejznámější klub ve Španělsku!
AIDS – hrozba lidstva Zpracovala: Lucie Štefančíková Konzultant: Mgr. Jaroslava Schauerová.
Hospodářská zvířata.
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F20/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Magnety Autor: Bc. Jana.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
Číslo v digitálním archivu školy
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
JOSEF ČAPEK Český malíř 20. století. Josef Čapek.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
INFORMATIKA 9 MS Excel II. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
HYMNA ČR.
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.02 Téma: PowerPoint.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie MS Word 2010 Word - vložení obrázku VY_32_INOVACE_16 Sada 10 Základní škola.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Základy programu Excel
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Zpracování a využití informací
Informatika – Základy malování MS Paint
Transkript prezentace:

Tvorba prezentace – na co si musíme dát pozor! přehlednost – nedávat mnoho textu barevné pozadí a typ písma velikost a barva písma srozumitelnost textu doplnění vhodnými obrázky názornost

typ, barva, velikost písma, souvislý text Zatím celkově nejúspěšnější sezona v Realu. Protože na konci sezony stál vytoužený titul ve španělské La Lize a tím ukončil tříleté kralování nenáviděné Barcelony. Cristiano odehrál v této sezoně 55 zápasů a vstřelil 63 gólu a to je jeho střelecký rekord v jedné sezoně.Jediné co ho mrzí je že se s Realem marně pachtí za úspěchem v Lize Mistrů.

Příliš mnoho souvislého textu – žádné obrázky

Stačí doplnit obrázky a méně textu koření káva víno ryby, mořské plody sýry olivy, zelenina Stačí doplnit obrázky a méně textu

Písmo přes barevné pozadí Zatím celkově nejúspěšnější sezona v Realu. Protože na konci sezony stál vytoužený titul ve španělské La Lize a tím ukončil tříleté kralování nenáviděné Barcelony. Cristiano odehrál v této sezoně 55 zápasů a vstřelil 63 gólu a to je jeho střelecký rekord v jedné sezoně.Jediné co ho mrzí je že se s Realem marně pachtí za úspěchem v Lize Mistrů. Obrázek je převzat: http://www.cristianoronaldo.cz/album/fotbal/#l11-jpg 20.1.2013

Takhle by to mohlo být Obr.převzato: http://www.obrazky.cz/detail?q=delf%C3%ADn%C5%AF&offset=163&limit=20&bUrlPar=filter%3D1&resNum=177&ref=http%3A//www.obrazky.cz/%3Fq%3Ddelf%25C3%25ADn%25C5%25AF%26fulltext%26from%3D73&resID=bqs30Xei3a15TIxrdDFZOGx1Mo2zL_zhVQShOIJLsNk&imgURL=http%3A//www.curiouscuriosities.com/images/animales/delfines.jpg&pageURL=http%3A//www.curiouscuriosities.com/curiosities/animals/the-sleep-of-the-dolphins.html&imgX=300&imgY=291&imgSize=34&thURL=http%3A//media5.picsearch.com/is%3Fbqs30Xei3a15TIxrdDFZOGx1Mo2zL_zhVQShOIJLsNk&thX=128&thY=124&qNoSite=delf%C3%ADn%C5%AF&siteWWW=&sId=JeG7LIX2wV03VntZYT0A; staženo dna 20.

Někdy se neubráníte více textu, ale snažte se o přehlednost a dostatečnou velikost písma, raději psát v bodech a ne v souvislém textu

Vypracovala: RNDr. Renata Křížková l. Datum : 22. 1. 2013 l. Ročník: 8      Vypracovala: RNDr. Renata Křížková l     Datum : 22.1. 2013 l     Ročník: 8. l     Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie; l     Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh, téma: Prezentace – nejčastější chyby l    Vzdělávací materiál: VY_12_INOVACE_INF.05 Metodika: Tento materiál má žáky upozornit na nejčastější chyby při tvorbě prezentace Zdroje: V materiálu jsou použity ukázky z prací žáků 8. třídy