Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novinky v klinické biochemii III 24. – 26. dubna 2009 v Akademickém a univerzitním centru Nové Hrady (v prostorách zámku) Srdečně vás zveme na kurz.
Advertisements

Protokol DOXIL-MMY-3001 Randomizovaná kontrolovaná studie s lékem VELCADE (bortezomib) v monoterapii nebo v kombinaci s lékem DOXIL v léčbě relapsu.
Charcot – Marie – Tooth v dětském věku
TÉMA: Retrospektivní analýza pacientů s chronickou transfuzní léčbou
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
M. Matýšková, * D. Mikulenková FN Brno, * ÚHKT Praha
Léčba karcinomu štítné žlázy u pacienta v chronickém dialyzačním programu a monitorování hladiny TSH po aplikaci Thyrogenu. Lenka Kristenová Pavel Širůček.
Možné etické problémy klinických studií v psychiatrii

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
Klinická studie EBMT - MMVAR
I. Odborné setkání studentů lékařských fakult na téma “Aktuality v diagnostice a léčbě interních onemocnění - kardiologie, kardiochirurgie, gastroenterologie,
Jaká je realita léčby HLP v terénu? Prof. Jean Ferrières
(MNOHOČETNÝ) MYELOM.
Potřeby rodin dětí a mládeže s onkologickým onemocněním Studentská vědecká konference České Budějovice Mgr. Hana Burkertová.
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Protokol MMY-3002.
Mezioborová spolupráce v pneumoonkologii
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat mimořádně účinný.
Organizace výuky TVL K. Barták Ústav tělovýchovného lékařství LF a FN, Hradec Králové.
Darja Hrabánková Navrátilová
Centrální databáze DMD/BMD
Předoperační vyšetření – co má obsahovat ?
Bortezomib - první inhibitor proteazomu v klinické praxi Souhrnná zpráva o programu VIP (Velcade Initiation Program) Zahájení: Ukončení:
DOSTUPNOST LÉKŮ V ČR © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Charcot-Marie-Tooth s vazbou na X.chromozom elektrofyziologické nálezy
Psychiatrie, její postavení a organizace psychiatrické péče (bakalářské a magisterské studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno definice.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Kalmetizace novorozenců a její komplikace
Duchovní péče ve zdravotnictví
U MÍME ŽÍT NAPLNO ! Kampaň pro ženy s rakovinou prsu 2008.
Transplantace kmenových buněk krvetvorby u maligních onemocnění krvetvorby Klinika dětské hematologie a onkologie 2. LF UK a FN v Motole.
1 Komplikace endoskopických vyšetření a jejich právní dopad po vstupu do EU Doseděl J., NMSKB Mach J., ČLK.
Provoz lůžkové části Kliniky pracovního lékařství
Šaňák D, Vlachová I, Hubáček P
Dobrovolnické programy na onkologických pracovištích v ČR
Aktuální krize zdravotnictví
Od nejhorší k nejlepší prognóze Akutní promyelocytární leukemie (APL)
Primárně progresivní sclerosis multiplex
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
Fakultní nemocnice Ostrava
Odpovědnost při zveřejňování výsledků měření kvality ve zdravotnictví Konference Českého zdravotnického fóra Darová dubna 2009 RNDr. Tomáš Raiter.
Myelom jako příčina kostního algického syndromu
Případ 10 E. Krejčí Sklíčkový seminář Ústavu patologie FN Brno a Oddělení patologie MOÚ, Telč,
Biologická léčba v dětské psychiatrii
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
IX. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 4. a První informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
Kazuistika Jana Pospíšková David Belada IV. interní hematologická klinika Lékařská fakulta UK a Fakultní nemocnice Hradec Králové Novinky v léčbě lymfoproliferací.
INTERNÍ KLINIKA FAKULTNÍ NEMOCNICE V MOTOLE UNIVERZITA KARLOVA 2. LF Symptomatologie kardiovaskulárních chorob Doc. MUDr. Chlumský Jaromír, Ph.D.
Neinvazivní plicní ventilaci v podmínkách PNP Sviták R. 1,2, Bosman R. 2, Králová V. 1, Rudkovská Zd. 1 1 Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje.
Léčba refrakterní CLL ibrutinibem - kazuistika Seminář Novinky v léčbě lymfoproliferací, Hradec Králové, Pavel Vodárek IV. interní hematologická.
TRANSPLANTACE ORGÁNŮ V České republice - úspěchy i limity Eva Pokorná Česká transplantační společnost
Celostátní setkání pacientů LYMFOM HELP, o.s.
Kvalita očima pacientů Praha , MUDr.Markéta Hellerová.
Jiří Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP Hodnocení kvality onkologické péče z pohledu ČOS ČLS JEP.
Prof. MUDr. Roman Hájek, CSc. Stav a nabídka klinických studií na KHO FN Ostrava.
Jana Haberlová Neuromuskulární centrum 2. LF UK a FN Motol, Praha
VI. Podzimní adiktologická konference Brno
Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek
Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek
XI. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Transplantologie České republiky v kostce
Budoucí trendy v léčbě CHOPN
Jak se léčí MM v ČR = data z Registru Monoklonálních Gamapathií (RMG)
Boj o pacienta, boj o peníze
XIII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY/ NOVINKY V HEMATOLOGII
Transplantologie České republiky v kostce
Dobrovolnický program Amelie v Olomouci
Transkript prezentace:

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro nemocné s relabujícím či refrakterním myelomem?

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Thalidomid pro pacienty s relabujícím či refrakterním mnohočetným myelomem  Thalidomid pro léčbu mnohočetného myelomu – „ Specifický léčebný program“ pro celou ČR, pro všechny nemocné s MM relabující či resistentní na primoléčbu  Aktivace programu od

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Indikace léčby Thalidomidem  Indukční léčba relapsu/progrese mnohočetného myelomu či indukční léčba refrakterního myelomu na léčbu obsahující vysokodávkovaný kortikoid  Udržovací léčba po minimálně druhé autologní transplantaci periferních kmenových buněk provedené pro relaps/progresi onemocnění.  Udržovací léčba po netransplantační léčbě relapsu/progrese mnohočetného myelomu.

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Kritéria pro zařazení pacientů  Nemocný s diagnostikovaným prvním či dalším relapsem mnohočetného myelomu nebo nemocný s refrakterním onemocněním na primoléčbu s použitím vysokodávkovaného kortikoidu.  Podepsaný informovaný souhlas s použitím thalidomidu (vyžádej formulář ihned na hotline nebo

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Kritéria pro zařazení pacientů  Provedení EMG vyšetření bez nálezu těžké polyneuropatie  Vyloučena možnost přirozeného otěhotnění u žen  Hodnota neutrofilů musí být nad 1x10 9 /l  Pacient je starší 18 let  Pacient nesmí mít vážné srdeční onemocnění, těžké infekční onemocnění vyžadující ATB léčbu

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Kritéria pro nezařazení pacientů  Léčba jinými výzkumnými léky  EMG ověřená neuropatie těžkého stupně  Akutní či jinak nekontrolovaná interkurentní onemocnění  Hodnota neutrofilů pod 1 x 10 9 /l

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Postup pro získání Thalidomidu pro své nemocné v rámci specifického léčebného programu  Thalidomid je dostupný přes odborníky v ŠESTI referenčních centrech pokrývající celou ČR : – Brno – Hradec Králové – Olomouc – Plzeň – Praha DALŠÍ INFORMACE SE MŮŽETE DOZVĚDĚT NA HOT LINE ; NEBO SE OBRAŤTE NA NÍŽE UVEDENÉ ADRESY A TELEFONY LÉKAŘŮ REFERNEČNÍCH CENTER

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Osoby, které Vás budou pečlivě informovat a zajistí léčbu Thalidomidem pro Vaše nemocné  BRNO: Adam Z., Krejčí M., Hájek R. Interní hematoonkologická klinika, FN Brno Jihlavská 20, Brno, tel (551)  OLOMOUC: Ščudla V., Bačovský J., Vytřasová M. III. interní klinika, FN Olomouc, I.P.Pavlova 6, Olomouc, tel

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Osoby, které Vás budou pečlivě informovat a zajistí léčbu Thalidomidem pro Vaše nemocné  HRADEC KRÁLOVÉ: Maisnar V. II. Interní klinika, FN Hradec Králové, Sokolská 408, Hradec Králové, tel  PLZEŇ: Schützová M., Koza V. Hematologické odd., FN Plzeň, Alej Svobody 80, Plzeň, tel

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Osoby, které Vás budou pečlivě informovat a zajistí léčbu Thalidomidem pro Vaše nemocné  PRAHA: Gregora E. Odělenní klinické hematologie, FN Královské Vinohrady, Šrobárova 50, Praha, tel  PRAHA: Špička I., Straub J. I.Interní klinika, Všeobecná fakultní nemocnice Praha, U nemocnice 2, Praha, tel

Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Děkujeme, že využíváte našich informačních služeb pro své nemocné