Pracovní seminář říjen 2013 Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha 15. 10. 2013, Brno 17.10.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ASEP pracovní setkání Praha Brno.
Advertisements

Bibliometrie v praxi 15. Března 2011 Bibliometrie v praxi 15. Března 2011 Analýza dat ve Web of Science a Scopus PhDr. Ondřej Fabián.
MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
ResearcherID, ORCID a Scopus Author ID v AV ČR
Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
IPAC - novinky • Slovník – požadavky na změny • Úprava csv • Identifikační čísla vědců • Bookmark - navrhované změny • Fasety • Mobilní IPAC • Nové druhy.
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Autor práce – autoritní záznam zápis autora – základní pravidla garant - výběr garanta, zápis oddělení – zápis, kontrola aktivita – označení současných.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha Brno.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
ASEP - seminář – Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Vkládání záznamů do databáze OBD
ASEP školení pro začínající zpracovatele
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
E-learning ve výuce na SŠ
Jarní seminář ASEP 2008 Jana Doleželová Praha, Brno Knihovna AV ČR.
Šedá literatura a SIGLE Knihovna AV ČR
Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
ARL – web formuláře přihlášení. ARL – web formuláře vstupní obrazovka Vytvoření nového záznamu LIMITY zobrazení DATA.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
Národní registr vysokoškolských kvalifikačních prací.
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Realizace institucionální politiky podpory otevřeného přístupu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. OPEN ACCESS: OTEVŘENÝ PŘÍSTUP K VĚDECKÝM INFORMACÍM.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
AUTORITY Autoři Konference. Autoři - webovský formulář Pravidla  Web formuláře: nejdříve ověříme, jestli autor už v rejstříku je – vybereme ho z rejstříku.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
KLIENT ARL školení pro pokročilé listopad Vyhledávání: zvolím bázi (epca nebo auth) zvolím jednoduché vyhledávání z rolety zvolím pole pro vyhledání.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Klient ARL a IPAC pohled zpracovatele Nina Ramešová, Ústav informatiky AV ČR, v.v.i.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
WINTER Template DSpace, OBD, WoS naše první pokusy o propojení 01 Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice Otevřené repozitáře 2013 Brno,
OBD 2010 Kde najdeme - INIS - OBD - Publikace OBD Manuál OBD Stručný návod OBD 2.6 Novinky Informace o předávání RIV Popis údajů dodávaných do RIV v roce.
Pracovní setkání Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
Theses Abecední rejstřík klíčových slov.
Pracovní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
KLIENT školení pro pokročilé Duben Klient - program Nahrání klienta, sériové číslo Poplatky od června, celoroční? –(v červnu bude splátka za rok.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 19. února 2014.
ASEP školení pro začínající zpracovatele Základní informace o zpracování a vkládání dat přes webovské formuláře.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
Seriály v Souborném katalogu ČR
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
(ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz)
Transkript prezentace:

Pracovní seminář říjen 2013 Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno

Program Semináře, školení Úpravy systému ARL IPAC – úpravy, ID vědce RIV 2013 Spolupráce SEV, KAV, NUŠL, GeoLib Citace v ASEP Hodnocení nová Analytika ASEP (nAA) Diskuze

Semináře - termíny Listopad – pracovní setkání repozitář ( Praha, Brno) Podzimní seminář ASEP (Praha) – Návrh prof. Zažímalové – seminář pro vědecké tajemníky Zajímavé semináře: ročník Semináře ke zpřístupňování šedé literatury ročník semináře Open Access aneb Open your mind! Program your-mind-2013/

Školení ASEP – listopad 2013 Prohlídnout kontaktní údaje zpracovatele Nahlásit nové zpracovatele – mailem: Předmět: nový zpracovatel:ústav (nový zpracovatel:MBU) skoleni/skoleni-prihlaseni-navrhhttp:// skoleni/skoleni-prihlaseni-navrh/

Úpravy ARL – rejstřík projektů, projekty ostatní Současnost: Projekty „ostatní“ se neukládají do ARL. V rejstříku jsou vidět jen tehdy, pokud se vytvoří autorita projektu v klientu. Bude: Po zapsání projektu do formuláře se vytvoří autority projektů ostatní (stejně jako je to u projektů CEP) Ve slovníku v OPAC budou zobrazeny: číslo projektu (země) Doplnění eng názvů projektů. Doplnění oborů – hlavní, vedlejší. Oborové skupiny RIV

Korespondenční autor Senior autor Doplnění informace do záznamu U autorů ve formuláři: rresponding_author_and_First_author_and_what_are _all_their_responsibilities nové Korespondenční autor, senior autor

Dvojí afiliace AV

cs cav-dvoji afiliace AV - S - ARL - čekající další. afiliace AV

RIV ROZPORY Data byla odevzdaná poskytovatelům Rozpory: Tabulka T1: Vyřazené výsledky z RIV Ústav jaderné fyziky AV ČR, v. v. i. 1 Ústav fyziky materiálů AV ČR, v. v. i. 1 Tabulka T2: Celkem 398 Pravdivý údaj 254 Chyba ústavu144

RIV 2013 – DRUHY CHYB nejednotny_celkovy_pocet_tvurcu 112 nejednotny_rok_uplatneni 21 nejednotný jazyk 3 nejednotny_celkovy_pocet_tvurcu | /rozpor1/nejednotny_rok_uplatneni 3 nejednotny_pocet_domacich_tvurcu 2 nejednotny_pocet_domacich_tvurcu | /rozpor1/nejednotny_celkovy_pocet_tvurcu 1 nejednotny_pocet_domacich_tvurcu | /rozpor1/nejednotny_rok_uplatneni | /rozpor1/nejednotny_celkovy_pocet_tvurcu 1 nejednotny_rok_uplatneni | /rozpor1/nejednotny_celkovy_pocet_tvurcu 1

Spolupráce s VŠ, SEV Spolupráce s institucemi (nejen VŠ) Klient pole C63a Formuláře – (ještě není, bude tento týden) Funkčnost (podobně jako u projektů – opakovatelné pole) Limity, slovník Číselník – jednotný zápis spolupracujících institucí v CEP.

SEV C62a Označení záznamů, kde je spolupráce s VŠ a jejich následné porovnání se záznamy VŠ by měla pomoci při eliminaci rozporů. Označíme ke kontrole výsledky, kde je spolupráce s těmito vysokými školami: (seznam - vyžádáme) Současný stav: Zaslán vzorek dat do SEV. Čekáme na výstup.

GeoLib, NUŠL GeoLib Záznamy ústavů: GLU, GFU, UGN, USMH NUŠL Byly provedeny kontroly, zda jsou v NUŠL všechny naše plné texty. Počet plných textů v NUŠL: 340

KAV Výroční zpráva – nový systém zpracování Propojení systému s ARL, nabídka publikací z ASEP.

Nové druhy dokumentů Aktivita vědců v oblasti vzdělávání: Přednášky Semestrální kurzy kvalifikační práce (vedení) - diplomky, bakalářské práce, semestrální kurzy, přednášky, workshopy kvalifikační práce - dizertace, diplomky (kvůli vedeni diplomek), popř. bakalářské nové

REFalert – citace ze SCOPUS a WOS Počet citací – SCOPUS, WOK, celkem Současnost – systém ve vývoji, měl by být integrován v ARL. Počet citací nové

Nová Analytika ASEP (nAA) PROČ?? Rozšíření funkcí (filtrace, obory, „top“ výsledky, ID autorů, spolupráce, repozitář - statistiky) Webové stránky pro oddělení Nové grafy s možností nové filtrace a výběru druhu grafu Nové prostředí - zjednodušení administrativy Hodnocení 2015

Co právě děláme, z čeho vycházíme Převod současných funkcí AA do nAA Analýza současných grafů Analýza dalších funkcí Požadavky ústavů (web pro oddělení, spolupráce) Výroční zpráva AV Nabízíme výstupy, které nelze vytvořit v jiných systémech Jsme limitováni tím, co máme uloženo v systému, ale mnohé další informace se mohou „dotáhnout“, či odkazovat.

ID autorů

Vědní oblasti AV BAI EMM ENV LPS PRO SFE TEA

nAA - charakteristika nAA by měla být přehledná a měla by obsahovat informace, které jsou smysluplné pro pracoviště, oddělení, autory, zpracovatele, vedení AV a ostatní uživatele. V současnosti analyzujeme co je a co není potřebné převést do nového systému, co by bylo užitečné doplnit.

Návrhy Nových druhů dokumentů Co byste uvítali na nAA ARL – IPAC, formuláře, klient

Shrnutí Aktualizace údajů o zpracovateli Výběr školení (do konce října) Návrhy pro úpravy systému ARL Návrhy pro úpravy systému nAA Repozitář – listopad Podzimní seminář - prosinec