Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spojené království Anglie a severního Irska
Advertisements

Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
ZÁPADNÍ EVROPA.
Velká Británie.
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Liberecký kraj.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Spojené království.
BELGIE.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
nachází se v západní Evropě Hlavní město: Londýn konstituční monarchie Počet obyvatel: 60,609,153 Rozloha: km2 (241,590 země, 3,230 voda) Úřední.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Evropa – západní Evropa úvod Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Stanislav Šindler Datum: Cílový ročník: 7.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
ŘECKO Martin VRZALA.
Velká Británie Valentýna Martínková.
Velká Británie vlajka Velké Británie znak Velké Británie.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Evropa – Západní Evropa
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
Západní Evropa Povrch Západní Evropy tvoří převážně nížiny – pouze do Francie zasahují Alpy a Pyreneje – nížiny pod úrovní hladiny oceánu (Nizozemsko)
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
Aljaška. Poloha Severozápad severní Ameriky Patří USA V roce 1867 odkoupena od Ruska za 7,2 milionu dolarů Od Asie dělí Aljašku Beringův průliv Z jihu.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Velká Británie TÉMATICKÝ CELEK:Evropa.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_09_Velká Británie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Velká Británie.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
NĚMECKO
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
EVROPA ZÁPADNÍ EVROPA – VELKÁ BRITÁNIE, IRSKO
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Spojené království Lukáš Vicherek.
zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Zš a Mš Březno Autor: Marie Hájková Název:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Velká Británie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Západní Evropa.
Transkript prezentace:

Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

Poloha leží na 50- 58st.s.š. a 10-3st.z.d je ostrovním státem leží v severozápadní Evropě je ohraničená kanálem La Manche, Severním mořem, Atlantským oceánem a Irským mořem

Povrch Sever - horská pásma Jih - nížinné oblasti Kaledonské hory Grampiany nejvyšší hora Ben Nevis 1343 m.n.m. Penninské hory Kambrické pohoří

Podnebí ovlivněno Atlantikem oceánské klima chladná léta mírné zimy častá srážky často hustá mlha

Vodstvo Skotsko- jezero Loch Ness (396km2), přes které prochází Kaledonský průplav Temže (338km), pramení v Cotswoldských vrších, nejdelší řeka Spojeného království řeka Humber

Rostlinstvo a zvířectvo přírodní bohatství velká část Skotska a Irska- lesy a louky ovce, skot, vepři a drůbež neznámějším národní park- Lake Distrct Dvojitým klepnutím přidáte grafiku

Obyvatelstvo Angličané, Welšané, Skotové, Irové a přistěhovalci, většinou ze zemí Commonwealthu (společenství bývalých britských kolonií) žije zde 60 milionů lidí úřední jazyk- angličtina

Průmysl těžba uhlí- ukončena v 80. letech zemědělství, lesnictví, rybářství plynárenský, vodárenský, stavební

Doprava železniční- vnitrozemí-přístavy dálniční a silniční síť autobusová- místní a dálková British Airways- patří k nějvětším na světě Londýn- letiště Heathrow, Gatwick- největší letecký uzel v Evropě

Cestovní ruch Londýn- (královský palác, katedrála Sv. Pavla, Big Ben, Tower Bridge Stonehenge, katedrála v Salisbury, zámek Howard, Skotsko- hrad v Edinburghu stanice kosmických spojů- Goonhilly

Informace

Test: Hlavní město Velké Británie? Přibližný počet obyvatel hlavního města? Jakým státním zřízením je VB? Kdo zde vládne? Na jaká straně se řídí? Jaká je poloha VB v Evropě? Londýn 6 970 000 Království Královna Alžběta II. Nalevo Severozápad, ostrov