Velké zimní prázdninové dobrodružství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

… léto, na které se nezapomíná
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 2. Přírodovědný pobyt 4. skupina.
Život je jako cesta vlakem…
Technika,tak jak ji vidím já…
Všechno začalo objevením stromu Kloboukovníku.. Zjistili jsme, že svět lidí je ohrožen.


Odměna za velmi dobrou práci Pozvánka na velikonoční dovolenou od (Plavky nejsou za pot ř ebí, koneckonc ů jsme mezi námi)
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Tundra.

PODSTATNÁ JMÉNA ( ČESKÝ JAZYK - 8. ROČNÍK )
Když se stýská….
Sobota Ráno už o půl osmé zazvonil budík a mi si uvědomili, že musíme stávat tak jsme vylezli ze spacáků a šli na snídani.
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
Udělej si čas na snění…. Udělej si čas na krásné večerní a ranní procházky….
DEX (alias Alf) … aneb má cesta z útulku Kralupy nad Vltavou do nového domova.
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
ABECEDA ŽIVOTA Ruční posun.
Na pozvání Ani č ky a Stanislava jsme p ř ijali pozvání na kávu. Já jsem to trochu cht ě l, protože jsem se tam nedávno krátce zastavil a vid ě l tu nádhernou.
Tundry a polární oblasti
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
Tělo ponořené do vany způsobí, že začne zvonit telefon.
VY_32_INOVACE_19_ Čtení slabik – pohádka (SADA ČÍSLO 1)
PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby PROJEKT: Vzdělávací internetové kluby Jméno: Adéla Švehlová Jméno: Adéla Švehlová Téma: Příroda a já Téma: Příroda.
Milý č loví č ku…. Ur č it ě se najde n ě kdo, koho máš opravdu rád…
Dopis od Boha.
Čeleď: Šelmy lasicovité
A je ALEJ t ř ešní z jara, alej bílá jako pára.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Školní výlet 4. třídy Čtyři palice, Perníčky, Zkamenělý zámek, zámeček Karlštejn, Lukásova lípa.
Naše třída od Třída Takhle jsme vypadali v první třídě!:o)Docela jsme zlobili.
Sněhové vločky k zemi se snáší, mráz si s okny pohrává
Tři prasatka Autor: Josef Hrůša.
Vysvětlení některých pojmů
Jednou takhle ráno si pejsek a kočička řekli, že půjdou do lesa na jahody. A tak se vydaly do lesa.
Vánoční přání pro radost
Napsala a vytvořila: Madlenka
Řízek, salát, stromeček, a už je tu zvoneček
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
LEKCE 2: vanilkové rohlí č ky Vánoční cukroví. INGREDIENCE: 28 dkg hladké mouky 21 dkg tuku (18 dkg smetolu a 3 dkg sádla) 14 dkg o ř ech ů nebo 10 dkg.
Výukový prográmek pro děti 2.třídy ZŠ Roční období
Polární pás.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová POJĎTE, HONEM, PŘICHÁZEJÍ, UŽ NASTÁVÁ ČAS. KLUCI, HOLKY - KAŽDÝ TO VÍ,
Povídání o přírodě Vysvětlení některých pojmů. Povídání o přírodě Jaro  Jaro je hezké roční období, kdy se příroda probouzí.  Stromy začínají rašit.
Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.
 Chci se s Vámi podělit o své zážitky z letního tábora s výukou angličtiny, kde se mi už dvakrát líbilo a kam byste se mohli podívat i vy. 
„ Ondra pomáhá ptáčkům“
Murphyho zákony.
Murphyho zákony.
„Cesta za snem“ Prázdniny u moře
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Vánoční přání Přeji vám hezké vánoce.
Vánoční přání pro radost
Druhá třída hraje vánoční hru pro své rodiče
VÁNOČNÍ PŘÁNÍ SPECIÁL PRO VÁS.
Vánoce na blátě
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.1 ROK a ROČNÍ OBDOBÍ fotografie - vlastní.
ZIMA.
JEDNOU ZA ROK PŘIJDOU VÁNOCE   .
Smích léčí Uzdravme se dnes.
Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina Žák ZŠS, 7. ročník
Belojarský.
Třetí návštěva „Domečku“
Chtěl jsem pro Vás hledat krámek za lesní tůní, koupit tam pro Vás dárek s vánoční vůní. Bohužel, jenom na tiché volání, otevřete prezentaci a podívejte.
Vánoční přání pro radost
Transkript prezentace:

Velké zimní prázdninové dobrodružství

Vánoční stromeček pro zvířátka Vydali jsme se do lesa, abychom udělali radost nejen sobě, ale i zvířátkům na Černé Studnici. Nesli jsme si v batohu nejrůznější dobroty. Bylo jich celkem dost a tak jsme se při výstupu řádně zapotili.  Vánoční stromek to je ale krása pro zvířátka v zimě pamlsková spása. Srnka dá si chlebíček, vrabeček pár zrníček. Mrkev, celer, rohlíky, zmrzly nám tam kotníky. :-D

Nejkrásnější strom Po cestě byla spousta stromů, ale tento vypadal jako z pohádky. Strom naděje, přání a života. Plno větví krásných bílých viděli jsme v prvních chvílích, Fantazie plnou hlavu, koukám, zírám, zas v tom plavu, miluji pohádky a nejvíc ty o zimě, je v nich chladno a přesto hřejí mě.

Bříza - náš zachránce Bříza je má záchrana, skromná je a roste z mála, V lese to hrozně klouzalo, všechno bylo zmrzlé, Lukášovi ujely nohy a nebýt břízky, která rostla ze skály, nebyl by to moc hezký zážitek, ale takhle?  Bříza je má záchrana, skromná je a roste z mála, myslím na ni od rána, ještě že tam stála.

Barevný sněhulák Bílého sněhu chtělo by to mnohem více, u stavění sněhuláka roztáhly by se nám plíce. Stavět nešlo, kreslit jo, barvivo nám pomohlo.

Barevný sněhulák

Lední medvěd Lednímu medvědovi nikdy není zima, v jeho kožichu s dutými chlupy je mu prima. Medvěd čeká na tuleně u dýchacího otvoru, chce doplnit palivo tam v břiše - ve svém motoru. Když nechytí tuleně, za rybkou si plave dravě, pod vodou dvě minuty vydrží on hravě.

Jak jsme lovili ryby Náš medvěd, který nezůstal o hladu

Hra, kterou hráli rodiče a teď ji hrajeme my Pašeráci Naši rodiče hrávali tuto hru na táboře a teď ji hrajeme i my. Vždy se rozdělíme na pašeráky a policajty. Úkolem pašeráka je propašovat co nejvíce zboží (oblečení, jídla, kamení,…) přes území policajtů do bezpečné skrýše. Když Vás policajt chytne, musíte mu zboží odevzdat. Hru hrajeme v noci ve městě a ideální doba je mezi desátou večerní a třetí ráno  Vyhrává ten, který propašoval nejvíce zboží.

Pašeráci Zlato, stříbro, kamení pašujeme hbitě, když policajt nás dohoní, nadáváme skrytě.

Slepý střelec Jak se střílí poslepu? Chtělo by to odvetu! Lukášovi jsme zavázali oči a Jára ho naváděl, aby papírovou koulí trefil terč. No a jak se jim to dařilo? Jára málem umřel smíchy a chudák Lukáš ne a ne se trefit. Jak se střílí poslepu? Chtělo by to odvetu! Jára ten se jenom řehtá a mě se nikdo na nic neptá.

Náš úlovek Byli jsme se projít s Akimou (to je pes, kterého venčíme) a ona nám našla krásnou kládu, kterou jsme pomalovali podle ročních období.

Roční období Jaro, léto, podzim, zima v lese je nám vždycky prima doma si pak malujem a ve škole kralujem co poznáme v lese učitelka snese :-D

Tak zase příště u zimního dobrodružství