FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRVNÍ ROČNÍK vzdělávací cíle WORD - EXCEL UČIVO pro tříleté obory s výučním listem čtyřleté obory s maturitou Předmět INFORMATIKA A KOMUNIKACE PRVNÍ.
Advertisements

Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Výroba bioethanolu Kryštof Dibusz VŠCHT Praha
Law-ref.org Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 2. ročník
Úvod Formát SVG Aplikace sSVGui Ukázka aplikace Závěr.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Katalog sociálních služeb EXPORT katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Výrobní linka pro přípravu a distribuci elektronických knih Tomáš Businský MBA. Nezávislý konzultant V Praze dne
Dlouhodobá maturitní práce studentů Tomáše Kurce & Jana Kuželky
Informatika I Informatika pro 1. ročník 4 letého gymnázia
Hartree-Fockova Metoda Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii 4. ročník
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
Microsoft Office InfoPath 2003 Tomáš Kutěj Account Technology Specialist
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor-hromadná korespondence Typ: DUM.
Bodový systém Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Law-Ref Elektronická databáze mezinárodních smluvních dokumentů Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Oprava chybného znaku v souborech xml. Když hlásí webová kontrolní služba pro IS VaVaI (kontrola před odesláním dat do RIV) upozornění, že máte v souboru.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.11 Téma: PowerPoint.
POČÍTAČOVÝ SYSTÉM PRO NÁVRH TECHNOLOGIE BETONÁŽE ZA ZIMNÍCH PODMÍNEK Ing. Jan Čermák Ing. Vyacheslav Usmanov Ing. Kateřina Svobodová prof. Ing. Čeněk Jarský,
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.02 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.04 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.03 Téma: PowerPoint.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Možnosti využití programu HYDATA. Co je HYDATA? program pro tvorbu databáze dat a jejich dalšího zpracování –(srážky, průtok, výpar a další meteorologická.
Erika Seďová LS  Cíl  Použité nástroje  Velké množství dat  Řešení  Závěr.
LUKÁŠ KRINCVAJ Prezentace a popularizace našich výsledků na webové stránce Lukáš Krincvaj13.6.ATLAS seminář.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.07/2.2.00/
Operační systém UNIX Příkazové prostředí UNIXu: příkaz [argumenty] [jméno] Ve jménech příkazů a parametrech se rozlišují malá a velká písmena.
XSLT překladač Marek Běhálek Informatika a aplikovaná matematika FEI VŠB-TU Ostrava.
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
IS AKROS 2 Mgr. Jiří Blažek Mgr. Marek Trembacz © 2008 CIT OU.
Systém pro sledování vývoje cen produktů AVT LS 2015 Petr Kalas.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ DO DOKUMENTU VY_32_INOVACE_70. Do textového dokumentu lze vkládat obrázky. 1.OBRÁZEK – vlastní (naskenovaný) nebo uložený v PC 2.KLIPART.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
2 Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš,
DidactIG 2016STRANA 1 Možné přístupy k výuce dětských programovacích jazyků Jindra Drábková Katedra aplikované matematiky FP TUL.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Redakční systém pro web nezávislých herních vývojářů
FCHT – Informatika a Chemie
FCHT – Informatika a Chemie
Ověřování první sbírky
AVT – semestrální projekt
MS Excel - Úvod Název : VY_32_inovace_01 Informatika - MS Excel - Úvod
VideoWeb: Webová aplikace pro správu domácí videotéky
Studijní katalog v IS na FSS
Editace interaktivních osnov etech schůzka
Transkript prezentace:

FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii Databáze MedisAlarm Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii 4. ročník email: dibuszk@vscht.cz Kdo jsem..... V nasledujicich 15 minutach, bych Vam chtel predstavit muj projekt, ktery uz delam od 2. semestru. Jmenuje se Law-Ref, ale nazval jsem ho law- ref.org aby bylo zrejme, ze se jedna o internetovou projekt a zaroven je z nazvu zrejme kde ho najdete.

Osnova Úvod - o projektu, jeho cíle Seznámení editorem – orientace Tvorba databáze - technologie Závěr Tady mam takouvou strukturu jakym smerem se bude prednaska ubirat. Zaprve, zadruhy ....... .

Úvod - o projektu, jeho cíle Kámen úrazu – textový soubor Převod do XML Vznik Editoru – vkládání a editace sloučenin Optimalizace výstupu – jednotnost Eliminace chyb, nepřesností a překlepů Projekt vznikl cca. pred rokem a pul, z hlavy koho jineho nez Mily. Prvotni a v podstate stale trvajici zamer, byl sjednotit smlouvy tykajici se mezinarodniho prava. Predelat je, opravit chyby, propojit je mezi sebou, dohledat k nim dalsi data, vtvorit slovnik. Hlavni slia projektu mela byt ve sjednocení – nashromazdit spoustu smluv z ruznych databazi a sjednotit je vsecky na JEDNO misto. Usnadneni prace uzivatelum. Nemusi hledat jinde. Samozrejme je vse delane anglicky, takze projekt funguje mezinarodne. Dalsi cil – naucit me xml a ukazat svetu jak mocny je xml nastroj. Co se pomoci nej da udelat, vyhody oproti obycejnym textovym smlouvam, ktere ukazu pozdeji. A taky nemene podstatna, byla reklama pro nas obor, aby bylo vydet co vsechno se da dokazat.

Seznámení s editorem – orientace Úvodní stránka – seznam všech sloučenin Editace konkrétní sloučeniny Ukládání změn Zdrojové XML Export do XML Databaze = vsecko pohromade, najednou Anglicky = svetovy jazyk, neni omezenou jaykove Vetsi pravdepodobnost, ze to u nas bude bez chyb. protoze cerpam a porovnavam vice zdroju Propojenost = article ref Keywords = terms, diky nim se daji najit smlouvy se spolecnejma keywords, neob jen articly se spolecnym keywordem v ramci jedny smlouvy Rozdelni podle keywordu neni stejny jako podle keywords!!! Definice = jsou to jiny nez normalni, jsou pravnicky, to je velkej rozdil

Tvorba databáze a editoru Technologie XML Programovací jazyky XSLT a Python Django MySQL

Závěr Realizace cílů Plány do budoucna