Brněnská 10, 682 01 Vyškov » tel.: +420 517 334 070-2 » fax: +420 517 334 071 » » Banská Bystrica 2008 Elsyst Engineering Ing. Jiří.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Bibliograficko-informační služby v SVK Hradec Králové Klára Fialová, odd. informačně referenčních služeb Ivana Novotná, odd. bibliografie ŠVK Banská Bystrica.
Databáze EBSCO Zdroj vědeckých informací pro humanitní a společenské obory.
CODEG 4 nástroj pro podporu OCR a tvorbu rozšířených metadat
Informační systém krizového řízení kraje
VISK 7 J. Polišenský. Historie ochrany knihovních fondů v NK ČR •1994 vznik odboru ochrany knihovních fondů •1995 dokončení Centrálního depozitáře v Hostivaři.
Knihovny současnosti 2011, České Budějovice 13. – 15. září 2011
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
PŮVOD A ZÁKLADY VÝVOJE ČEŠTINY
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Metodologie historického výzkumu volného času
Maturitní zkoušky ve školním roce Společná část maturitní zkoušky Definuje ministerstvo školství (MŠMT) MŠMT zadává ve stejném termínu MŠMT.
Maturitní zkouška 2013  společná část („státní maturita“)  jedna úroveň obtížnosti  profilová část  v „režii“ školy.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
1 Představení divize služeb Tomáš Nekola. EVROFIN Int. spol. s r.o.  Založení společnosti v roce 1993  Centrála v Ústí nad Labem  Pobočky Praha, Brno,
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Zdeňka Kielbusová, Karel JanečkaSeminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Nové trendy a možnosti v oblasti digitalizace Jiří Polišenský.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Jiří Herman Elsyst Engineering Digitalizace a nástroje pro podporu digitalizace v knihovnách Jiří Herman Brněnská 10, 682.
Jak používat systém Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 32. seminář knihovníků muzeí a galerií při AMG Plzeň.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Krajská digitalizační jednotka Kraje Vysočina
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Název školy Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP Název OP OP Vzdělávání.
Výsledky projektu VaV "Optimalizace nástrojů pro digitalizaci tištěných dokumentů ohrožených degradací papíru" Jiří Polišenský Archivy, knihovny a muzea.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.

Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Knihovna střední průmyslové školy chemické Stav knihovny Masarykovy střední školy chemické v Praze 1 Umístění Umístění: větší kabinet (českého jazyka)
Nové nástroje pro digitalizaci knihovních dokumentů
Digitalizace knihovních dokumentů Jiří Polišenský.
Dobrý den, vítáme vás u nás v knihovně. Jak si ti pozornější z vás možná všimli, nejsme tu sami, je tu totiž ještě někdo další. Na obrázku zatím vidíte.
Projekt FRVŠ 1547/2007/E/b Budování digitální knihovny starých a vzácných dokumentů Řešitel: Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací.
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Obchod DUMVY_32_INOVACE_EKU_339.
Metody zpracování informací - 2
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Maturita 2008? Společná část Profilová část.
Informační kulturní portál
Digitalizace knihovních fondů – praktické postupy
Projekt Digitální knihovna AV ČR a vývoj systému Kramerius Martin Lhoták, Knihovna AV ČR AMK v digitálním světě 2005, Praha.
Možnosti spolupráce při vytváření digitálních sbírek Ing. Martin Lhoták Knihovna AV ČR.
ÚVOD DO MEDITERÁNNÍCH STUDIÍ
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_NÁRODNÍ.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Úvod do psychologie
Možnosti seberealizace v odborných soutěžích Patrik Čermák.
1 HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ Postup v rámci bakalářského studia oboru Dějin křesťanského umění na KTF UK: INTERDISCIPLINÁRNÍ CVIČENÍ HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ SEMINÁŘ.
Petr Žabička Moravská zemská knihovna v Brně Možnosti technického řešení.
Úvod do psychologie Barbara Caková Carl Rogers – Sposob bytia.
Vztahy geografie k ostatním vědám
Odbor digitálních fondů Zuzana Kvašová,
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Budování virtuální depozitní knihovny Tomáš Foltýn.
Rozdělení hudební vědy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Informační zdroje pro STM
Socioekonomická geografie, hospodářské sektory
Západočeská univerzita v Plzni
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Západočeská univerzita v Plzni
Vysokoškolské štúdium
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Digitalizace knihovních dokumentů
Úvod do psychologie II. přednáška
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Modulová výuka a digitalizace
Transkript prezentace:

Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » Banská Bystrica 2008 Elsyst Engineering Ing. Jiří Herman

Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » NK ČR + Elsyst Engineering Digitalizace periodik a monografií v programech Visk a programech podporovaných norskýmí fondy Věda a výzkum Produkční software Sirius pro digitalizaci tvorbu metadat – podpora systému Kramerius Nová generace technologických produktů pro digitalizaci

DokumentServis Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » Produkční software Sirius pro digitalizaci tvorbu metadat – podpora systému Kramerius »Produkční systém pro hromadnou digitalizaci »Nové automatizační prvky pro tvorbu metadat pro monografie a periodika »Podpora kontejnerizace metadat »Technická a administrativní metadata »QC »Městská knihovna Praha »Ministerstvo vnútra SR - Software pro dokumenty nadměrných formátů větších než A0 ve spojení se skenery Cruzer

DokumentServis Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » Nová generace technologických produktů pro digitalizaci - Atlas s novou kamerou s velkým rozlišením

DokumentServis Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » Digitalizace periodik a monografií v programech Visk a programech podporovaných norskýmí fondy »Visk 7 – reformátování periodik - především nejrozsáhlejší česká periodika Národní listy, Národní politika, Lidové noviny »Norské fondy – digitalizace monografií pro roky 2007 – 2011 »Celkem zpracováno pro knihovny stran »Celkem s ostatními klienty asi stran

DokumentServis Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » Věda a výzkum »Základním cílem projektu VaV pro celé období je v prvé řadě snaha o zpřístupnění bohemikálních periodik a monografií čtenářům a badatelům cestou digitalizace jednotlivých titulů a vytvoření jejich popisu dle platných směrnic NK ČR. »Dalším cílem je snaha o zpracování co největšího množství titulů vzhledem k jejich fyzickému stavu (těžištěm zpracování je období 1800 – 1989) kdy zejména nejstarší tituly jsou již ve fázi přímého fyzického ohrožení.

DokumentServis Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » Věda a výzkum »Podpora vybudování znalostní báze založené na slovnících a frazeologických bázích pro časové jazykové vrstvy z období let 1800 až 1989 formou vytvoření programového nástroje pro budování a doplňování slovníků a frazeologických bází BookStore. »Využití znalostní báze pro optimalizaci OCR u programového nástroje pro tvorbu dokumentů Sírius, používaného pro digitalizaci dokumentů v rámci Národního programu Kramerius formou vytvoření betaverze modulu pro konverze OCR BookSave využívající opravy pomocí slovníků.

DokumentServis Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » Věda a výzkum »Vytvoření tematické a časové znalostní báze »Vytvoření znakových sad pro písma »Technologie vytváření celkové znalostní báze »Implementace nových technologií do systému SIRIUS

DokumentServis Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » Věda a výzkum »Časové dělení - Na základě konzultace s Ústavem pro jazyk český Praha byly stanovena tato časová období pro zpracování dokumentů : »I. období: 1800–1850 »Zahrnuje období následující po přípravné fázi národního obrození. »II. období: 1850–1880 »Vzniká nová terminologie obchodu a řemesel, dále např. hudební a tělovýchovné názvosloví, čeština stále více proniká do školství. V mimořádné míře se rozvíjí umělecká a publicistická čeština. »III. období: 1880–1918 »Rozvoj odborné terminologie. První úřední pravidla pravopisu. Výrazy nespisovné, nářeční, slangové. Přejímání výrazů z románských jazyků a angličtiny. »IV. období: 1918­-1945 »Období konce první světové války. »V. období: 1945–1989 »Poválečný vývoj konstituuje češtinu i slovenštinu jako samostatné jazyky.

DokumentServis Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » »Tematické členění slovní báze »: »1. Přírodní vědy (matematika, fyzika, chemie, biologie – botanika, zoologie, astronomie, antropologie, geologie, geografie a ostatní nevyčleněné přírodovědné obory) »2. Lékařství (léčitelství, bylinářství, zdravověda, farmakologie, veterinární léčba) »3. Zemědělství (zemědělské obory, zahrádkářství, chovatelství, lesnictví, myslivost) »4. Průmysl (řemesla, technika, doprava – železnice, automobilismus, letecká doprava, pošta) »5. Společenské vědy (archivnictví, jazykověda, slovníky, psychologie, sociologie, knihovnictví, literární věda, statistika a ostatní nevyčleněné obory) »6. Filozofie a náboženství (filozofické systémy, světová náboženství, teologie, sekty, astrologie, okultismus, magie, spirituální discipliny) »7. Politika a právo (diplomacie, politologie, státní správa, kriminalistika, terorismus) »8. Ekonomie (finančnictví, účetnictví, hospodářství, obchod, řízení, hospodářský zeměpis) »9. Dějiny (archeologie, genealogie, místopis, vlastivěda, národopis, etnologie, cestopisy, vojenství) »10. Vzdělávání (pedagogika, školství, výchova) »11. Umění (beletrie, poezie, dramatická tvorba, výtvarné umění, fotografie, kinematografie, teatrologie, hudba, architektura, tanec, literatura faktu) »12. Žurnalistika (celonárodní a regionální deníky, žurnalistika, kalendáře, zájmové činnosti - vaření, domácnost, móda, ruční práce, sběratelství, sport, turistika, periodika pro děti a mládež, všeobecnosti a ostatní)

DokumentServis Brněnská 10, Vyškov » tel.: » fax: » » Team