Jako intranet Bc. Jan Beneš. Intranet - obecná funkcionalita  sdílení dokumentů  diskusní fórum  databáze kontaktů  novinky a aktuality  firemní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
Advertisements

Systém Drupal a nejen školní weby
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Portál krizového řízení pro Jihomoravský kraj
OPEN ACCESS Otevřený přístup k vědeckým informacím.
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Ústřední knihovna FSS MU ÚK FSS MU, místnost 1.30, Martin Krčál Sociální sítě sdílejte, komunikujte a spolupracujte online.
Portál hl. m. Prahy – Co předcházelo úspěchu
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Tvorba webů pomocí Web CMS Michal Neuwirth Product Manager Kentico Software s.r.o. Ondřej Výšek Samostatný konzultant Optimalizovane-it.
Tvorba webových aplikací
Informační systémy podnikové systémy CRM
© 2008 IBM Corporation Webov á ře š en í Petr Kunc Tom áš V á vra
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Představujeme službu Samepage
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Tomáš Dlouhý – prezentace Y13ANW - Redakční systém WNC Tomáš Dlouhý Y13ANW – První prezentace
Povodňový informační systém Ing
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Jak efektivně využít BIG DATA pro práci v HR?
Informační systémy Tomáš Maděra.
K čemu slouží facebook? Díky Facebooku můžete navázat kontakty s lidmi a sdílet s nimi své zážitky.
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
E-learning ve výuce na SŠ
© 2009 IBM Corporation Lotus SW Přehled produktů Petr Kunc,
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
Autor: Petr Řezníček Vedoucí práce: Mgr. Dana Majerová Ph.D. ČVUT FJFI v Děčíně1 / 10 Elektronická žákovská knížka.
Sociální sítě.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
© 2007 IBM Corporation Duben, 2007 Dokumentová řešení IBM pro státní správu Daniel Beneš.
Řešení pro poskytovatele internetu Komplexní pokrytí agendy ISP.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Název akce: Seminář softskills pro oblast VaV a spolupráce (inovační management) Datum a místo konání: Prezentující: Bc. Filip Valder Téma:
Úkol 1 - řešení týmové komunikace Promovaní inženýři (tým A, s út 12.45)
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
1 Bleskové zpravodajství (RSS, RDF, Atom) Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o. Problém: obsah webu je strojově čitelný, ale není strojově pochopitelný.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
TVORBA WEBOVÝCH APLIKACÍ S VYUŽITÍM OPEN SOURCE CMS Autor: Lukáš Dubina Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa Jihočeská Univerzita České Budějovice 2010 Prezentace.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Office 365 Úvodní seznámení
Tomáš Režňák 5. dubna 2005 webmasterské setkání v rámci konference ISSS Centrum dopravního výzkumu Brno Intranet jako pomocník webmastera.
WEBOVÝ PORTÁL O POČÍTAČOVÝCH HRÁCH ROMAN POSPĚCH.
1 GISáček 2006 GIS v podání Autodesku GISáček 2006 Pavel Robek Tech Data Distribution s.r.o.
Výhody a nevýhody open-source řešení pro webové stránky obcí Martin Strnad Magistrát města Děčín
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
Dynamica, a.s. Boris Bělousov Intranet MMHK. 6 přínosů pro pracovníky úřadu Projekt implementace Názory z úřadu Mgr. Denisa Netolická, vedoucí odboru.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Redakční systém – Content management system (CMS), publikační systém – Správa obsahu webu – Jednoduché publikování textů – Modulárnost (instalace doplňků)
Redakční systém pro web nezávislých herních vývojářů
as4u advanced system for you
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Office 365 a SharePoint Online na Filozofické fakultě UK
Sociální podnik s příběhem
Karel Mašát, RssToEvernote Karel Mašát,
CRM Open Ing. Tomáš Myslivec.
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Informační systémy podnikové systémy CRM
Otevřená data v České republice
Transkript prezentace:

jako intranet Bc. Jan Beneš

Intranet - obecná funkcionalita  sdílení dokumentů  diskusní fórum  databáze kontaktů  novinky a aktuality  firemní informace a předpisy, směrnice a metodiky  reporty a přehledy pro management  přidělování a kontrola úkolů

Intranet – význam pro organizaci  efektivní způsob interní komunikace  nic se neztratí – vše je „navždy“ evidováno  vše je verifikováno a lze rychle dohledat  centralizace informací  evidence změn  podklady pro management

Joomla!  Open Source CMS  GNU GPL  PHP + MySQL  frontend a backend (zákl. kamenem jsou články)  podpora: indexace stránek, RSS, cachingu, tisknutelné verze stránek, blogy, fóra, hlasování, kalendáře, vyhledávání, lokalizace  komponenta = rozšíření jádra Joomla! (10.000)  velké množství vzhledů  Joomla = „všichni dohromady“ nebo „v celku“, do r Mambo

Využití Joomla!  firemní prezentace či portály  firemní intranety a extranety  on-line časopisy, noviny a publikace  e-commerce a on-line rezervace  vládní aplikace a weby  malé a střední obchodní webové stránky  osobní nebo rodinné webové prezentace

Joomla! a eBay  od r  jeden z největších datový skladů na světě  založení komunitního portálu pro podporu analytických nástrojů – „community analytics“  CA je přístupný všem zaměstnancům eBay (16.400) a zahrnuje sociální aspekty aktivní spolupráce, včetně tvorby obsahu, sdílení a otevřené diskuse.  hlavní důvod zavedení: podpora inovací

Joomla! a Citibank  2006  aktuální informace rychle a všem, časté změny interních předpisů  šablony dokumentů  informace o zaměstnancích (foto, pozice, )  plánování dovolených a porad v kalendáři

Joomla! a Exim Bank India  původně jen statické html stránky jako intranet  problém v předávání informací o změnách, novinkách  sdílení interních dokumentů a jejich editace a verzování  real-time chat mezi zaměstnanci  online podpora v případě komplikací

Resumé – využití Joomla!  zvýšení efektivity práce  podpora inovací  real-time komunikace  snadnější přístup k nejnovějším (ověřeným) datům  snadná správa (z pohledu uživatele)  vzhled systému a jeho flexibilita (lze relativně snadno nastavit firemní design)

Závěrem  lze integrovat např. s Facebookem (like, commnent článků)  Joomla! se hodí spíše pro velké organizace, které už se příliš rychle nerozvíjí (bezpečnostní rizika při častém rozšiřování systému)  podpora explicitních a z části i tacitních znalostí (multimediální soubory)

Zdroje  anky-a-novinky/zaciname-s-cms- joomla/493-bart anky-a-novinky/zaciname-s-cms- joomla/493-bart  2/open-source-software/ebay-deploys- joomla-for-analytics-portal.html 2/open-source-software/ebay-deploys- joomla-for-analytics-portal.html  studies/163-exim-bank.html studies/163-exim-bank.html