Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 HK ČR, EXPORTNÍ SEMINÁŘ JIHLAVA,
Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Podpora firem na trzích mimo EU Tomáš Rak ředitel odboru exportních služeb.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
11. odborný seminář PROKOS listopadu Vstup francouzských značek na český trh – hledání partnerů – veletrh BIOSTYL 2008 Obchodní oddělení Francouzského.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Úloha zahraničních kanceláří CzechTrade Tomáš Rak.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Konsolidace hutnictví ve světě - cesta ke stabilizaci ?
Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –
Prezentace projektů na podporu spolupráce mezi ČR a Asií 1.ČSOB Česko – asijské obchodní fórum
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Konference „Inovace a technologie v rozvoji regionů“ Inovace a marketingový výzkum Duben 2004 / Příspěvek v diskusi / RNDr. Tomáš Raiter / obchodní ředitel,
BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ASIA INVEST Podpora podnikatelských kontaktů v Asii Česko-asijské fórum 3. březen 2008.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
Novinky na rok 2009 ODBORY PRODEJE A EXPORTNÍCH SLUŽEB.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání HK ČR A PROGRAMY EU PRO ASII Programy zaměřené na asijské země: ASIA INVEST – program dobíhá SWITCH – nástupce ASIA INVESTu CENTRAL ASIA INVEST Přínos pro české firmy: Nové konkrétní obchodní příležitosti prostřednictvím mezinárodních kontaktních akcí Návštěvy firem v místě konání kontaktních akcí Poznávání odlišné podnikatelské kultury 2

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání3 PROGRAM ASIA INVEST Cíle programu Podpora internacionalizace MSP z EU Podpora podnikatelských kontaktů s partnery v Asii Pomoc vytváření dlouhodobých strategických partnerství Vytvoření nových obchodních příležitostí pro firmy z EU i jejich asijské partnery Stav programu V současné době již není možné podávat další návrhy projektů Schválené projekty budou realizovány až do konce roku 2009 Navazující program: SWITCH

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání4 Projekty realizované HK ČR v letech Sri Lanka – Czech Interprise ( , Colombo, Srí Lanka) Bilaterální, zaměření na gumárenství, energetiku a technologie pro ochranu životního prostředí 22 českých firem, spojení s mezinárodním veletrhem IMEXPRO 2006 Partnerství s Ceylon Chamber of Commerce EU-China Partenariat ( , Chengdu, Čína) Dosud největší kontaktní akce EK v Číně (520 čínských hostitelských firem, 400 firem z EU), zaměření: multioborové 20 českých firem, celkem 248 kontaktních jednání Doplňková kontaktní burza ve městě Chongqing: SUBCON China EUM-BIO 2007 ( , Kuala Lumpur, Malajsie) Zaměření na biotechnologie, výzkum a vývoj 4 české firmy a 3 experti, spojeno s prezentačním seminářem České republiky PROGRAM ASIA INVEST

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání5 Projekty realizované HK ČR v letech EU-China Machinery & Construction Partnership ( , Nanjing, Čína) Zaměření na strojírenství a stavebnictví, významná finanční podpora (až 70%) 10 českých firem, předpokládá se účast okolo 120 čínských partnerů Partnerství s CCPIT Jiangsu a komorami z Itálie, Lotyšska, Maďarska a Španělska EU-China Shanxi Region Partnership ( , Taiyuan, Čína) Zaměření: strojírenství, nerezová ocel, chemické výrobky z uhlí, nové materiály a výroba šetrná k životnímu prostředí 9 českých firem, celkem 112 kontaktních jednání Partnerství s místní vládou provincie Shanxi a města Taiyuan a podnikatelskými organizacemi z Belgie, Francie, Itálie, Německa, Polska a Španělska PROGRAM ASIA INVEST

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Projekt ve fázi realizace PEACE – ( , Xian & Kuala Lumpur, Čína & Malajsie) Project to Establish European and Asian Cooperations of Small and Medium-Sized Enterprises) Zaměření na stavebnictví, energetické úspory ve stavebnictví, interiéry/design a obnovitelnou energii Partneři z Německa, Španělska, Maďarska, Malajsie a Číny 2 kontaktní akce – v Číně a Malajsii v rámci jedné cesty – úspora nákladů Příspěvek náklady vybraných 7 českých firem – cca 75% (příspěvek poskytuje Evropská komise prostřednictvím Hospodářské komory ČR) Stále je možné se přihlásit!!! 6 PROGRAM ASIA INVEST

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání7 Další programy EU zaměřené na Asii Central Asia Invest Kazachstán, Uzbekistán, Kyrgyzstán, Tádžikistán, Ázerbajdžán – posilování podnikatelské samosprávy, menší kontaktní akce SWITCH Asia pokračovatel programu Asia Invest, nižší rozpočet, zaměření výhradně na životní prostředí HK ČR A PROGRAMY EU PRO ASII

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání8 Podnikatelské mise do Asie Mongolsko, Čína, Hongkong, Vietnam Incomingové mise Přijímaní čínských delegací Podnikatelské semináře Regionální exportní manažeři Proexportní služby CzechTrade DALŠÍ AKTIVITY A SLUŽBY

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Děkuji za pozornost. Ing. Zdeněk Kočárek ředitel zahraničního odboru Tel: Fax: